Mitt kontor är som ett växthus + veckoplanering

Hej!! Alltså värmen… !? VÄRMEN!!? Blir så konstigt när det går från knappt-vår direkt till sommar. Är noll procent redo för bara ben och sommarkläder. Hade behövt mellanperiod med jeansjacka först. Oh well, i det här landet kan man ju trösta sig med att fina dagar i maj oftast innebär 15 grader och regn i juni/juli (förlåt men du VET att det är sant).

Men såklart njuter jag i fulla drag av sol och värme. Det är ju något smått magiskt som inträffar när sådana här dagar kommer. Allting blir snällare, mjukare, gladare på något sätt. Jag har väldigt svårt att liksom pusha mig själv att göra ”tråkiga” saker när solen skiner? Vill bara ha det härligt liksom.

Jag har ju ett stort och underbart gammalt fönster på mitt kontor och inga gardiner. Vilket förvandlat mitt lilla kontor till ett växthus. Måste ställa upp fönster och dörr första timmen och skapa korsdrag annars går det inte att andas här inne.

Pelargonen i fönstret mår fantastiskt iallafall. Har mycket lättare att hålla växterna vid liv här jämfört med hemma. Ljus alltså… viktig grej för växter tydligen. Inbillar mig också att luften här inne blir fräschare – visst?

Jag har två veckor här med mycket inplanerat innan det börjar lugna ned sig lite inför sommaren. Men jämfört med februari, mars och april är det ändå ett rätt behagligt arbetstempo just nu för min del. Vilket gjort att bloggpeppen återvänt och jag har massor av inspiration för innehåll jag vill skapa.

Denna vecka ser ut som följer:

Måndag

Måndagen började med Aftonbladet Morgon och Techsvepet som vanligt. Det som inte var som vanligt var att jag var ensam för Fredrik kunde inte vara med denna gång. Men det var kul! Vi snackade om Google assistant som snart kommer kunna ringa samtal åt oss (på engelska iallafall), en självgående hundleksak, Facebooks mystiska blockchain-satsning och en creepy robot på La Guardia flygplats. Se klippet här!

Efter TV och frukost cyklade jag (på Max cykel, min elcykel är ju stående pga trasigt batteri och slut i hela Sverige på nya tydligen) till kontoret.

Här har jag ägnat förmiddagen åt planering, svara på lite mail och så har jag intervjuat en spännande person till en grej…  !

Nu ska jag skriva klart det här blogginlägg och sedan redigera en text jag lovat mig själv att göra klart den här veckan.

Tisdag

I morgon ska jag vara med en sväng (per telefon) och snacka lite GDPR i P4 Västmanland på morgonen. Sen drar jag till kontoret och jobbar vidare på den där texten samt en föreläsning vars slides måste fixas klart denna vecka. Ska hålla den nästa vecka på PIDA 2018. Så kul!

Onsdag

På onsdag blir det en sväng till Stockholm för ett *hemligt möte*, hehe. Nej men det är en SJUKT kul grej som jag ska berätta för er jättesnart. Pepp pepp! Oops hade kollat fel i kalendern, det peppiga mötet är nästa vecka. 🙈

Sedan på kvällen ska jag på lanseringsevent för nya OnePlus 6! Ska bli kul att se vad de kokat ihop denna gång. Det är alltså en uppföljare på denna och denna. Har varit väldigt impad av OnePlus släpp hittills så har höga förväntningar på denna modell.

Torsdag

Jag sover över i Stockholm för på torsdagens jag filmas för en grej. Sen tror jag att jag åker hem… kanske… ska vara i Stockholm på fredag också men sover helst borta så lite som möjligt. Vi får se hur jag gör. Ska skjutsa Max med trumgrejer till Stockholm på onsdagen så kommer ha bil. Då blir man ju lite mer flexibel för hur man kan och vill resa.

Fredag

På fredag ska jag gå på en konferens för att spela in lite ljud till den-där-grejen jag nämnde tidigare (host min podcast host host). Sedan kommer jag vad det verkar dyka upp i P3 igen en sväng. Återkommer om det!

(Gräslöken har jag gett till Karro i present men sedan glömde hon den, men den lever än här i växthuset).

Hur ser er vecka ut? Är det galen stress eller börjar ni känna att sommaren närmar sig? ☀

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1
(Visited 105 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Jenn - forever abroad 16 maj, 2018 at 17:58

  Vårt hem med tre stora fönster längs hela lägenheten + inglasad balkong är också som ett växthus, eller som en bastu. Så persiennerna åker ner varje eftermiddag nu för allas överlevnad (inklusive växterna som jag inte hinner vattna pga de blir så himla törstiga, haha).

  Har en ganska vanlig vecka. Din låter spännande, ser ju fram emot den där podden nu!! Var riktigt imponerad av din ljudutrustning :O (Mvh, hon som tillsammans med sin poddpartner råkade spela in senaste avsnittet direkt via datorn…. ehe)

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 16 maj, 2018 at 22:21

   Oh my lord! Låter väldigt varmt 😅😅😅
   Persienner finns verkligen av en anledning..

   Är man en riktig ljudnörd som undertecknad är det såklart en fröjd att ha proffsiga grejer.
   Ser fram emot dagen då resultatet är redo för lansering 🙌🙌🙌

   Reply
 2. Trail & Inspiration 17 maj, 2018 at 16:04

  Ger mig tips om pelargonen! Mina stendör hemma…. Bläää! 🙁

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 17 maj, 2018 at 16:22

   Tydligen är tipset galet mycket ljus? Alltså jag har 0 mandat att ge någon tips om växter. Sorry!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *