Min påsk och drömmen om ett smartare hem


Hoppas du har haft en bra påskhelg? Vi har verkligen haft det himla fint, måste jag säga. Bara en sådan sak att solen skiner gör att jag får massor av ny energi. Ett bra beslut vi tog denna påsk var att spendera merparten av den hemma. Vilket inneburit långa sovmornar, god-frulle framför Jessica Jones säsong 2 på Netflix och tid för utflykter, umgänge med vänner och massa påskgodis.

Precis innan påskhelgen fick jag hem den här – Google Home!!!! Som jag längtat. Det är alltså Googles smarta högtalare som kommer med deras röststyrda assistent. Den har ju inte släppts i Sverige eller på svenska än så det här är en brittisk version. Assistenten kör vi på amerikansk engelska.
Jag måste säga att jag är SÅ imponerad av denna lilla högtalare. Även fast den är väldigt liten så spelar den helt okej ljud och den hör när man säger ”Okey Google” eller ”Hey Google” även i rätt låg röst flera meter bort. Den reagerar jättesnabbt på kommandon och ger grymt bra svar på det mesta.

Eftersom vi har Chromecast kopplat till vår TV så kan vi styra den med Google Home. Till exempel säga ”Play cat videos” – då slår Google Home igång kattvideor från youtube på TV:n. Man kan också säga play, paus, skip forward, go back och sådant när man kollar på vad som helst som funkar på Chromecast t.ex. Svt play och Netflix.

Drömmen om ett smartare hem

Jag har längtat så länge efter att ha en sådan här röststyrd assistent hemma och nu vill jag såklart bara utöka mitt hem med tusen smarta prylar som är kompatibla. För det är både kul och smidigt att kunna styra grejor utan att behöva dra fram mobilen i tid och otid.
Vi har just nu smarta lampor från IKEA Trådfri hemma som tyvärr inte har stöd för Google Assistant än. Så de får jag styra med Siri. Jag skulle vilja att ALLA mina lampor är smarta pga det är så smidigt att kunna göra timers, ändra färg, styra alla på en gång osv.
Jag går också och tänker på vilka prylar jag ska koppla wifi-uttag till så jag kan styra dessa också. Plus att jag vill ha en robotdammsugare som kan städa golven på kommando.

Föreläser på IKEA Örebro igen


Nästa vecka, den 11 april kl 18.00, föreläser jag på IKEA Örebro om just det här: hur man kan använda tekniken för att skapa en enklare vardag. Teknikutvecklingen går ju mot att faktiskt göra oss mindre beroende av skärmar och att hjälpa oss skapa mer tid för det vi verkligen vill göra.
Jag vill visa hur man kan minska teknikstressen och skapa digitalt lugn i vardagen!
Det vore SÅ kul om du ville komma. Det är gratis men man måste vara medlem i IKEA Family och anmäla sig här!

Prylar jag testar just nu

Nu när jag för en gångs skull hade lite semester och hemmatid så blev jag oerhört sugen på att spela Sims 4. Jag har ju sålt min gamingdator nu (?) pga använde den alldeles för lite. Jag har för lite ledigt utrymme på min MacBook för Sims 4 men som tur var har jag ju Dell XPS 13 hemma just nu för en kommande recension. Så jag har testat datorns prestanda genom att spela några ordentliga timmar Sims.

Jag har också nya Samsung Galaxy S9 och S9+ som jag håller på och testar. Väldigt fina telefoner såklart! Måste säga att plus-varianten ju påminner väldigt mycket om Note 8 som jag verkligen gillade. Men mer om dessa prylar kommer i recensioner längre fram!

?

Den här påsken har verkligen varit en riktig semester för mig. Jag har slappnat av, jag har haft massa kul teknik att leka med, jag har spelat, jag har umgåtts med Max, träffat vänner och träffat familj.

Vad har du hittat på i påsk? ?

3 reaktioner på ”Min påsk och drömmen om ett smartare hem”

  1. Jag skaffade både Google Home och Home Mini för att röststyra hemmet. Det landade i att min Home Mini i vardagsrummet aldrig används och Home är den primära internetradion i köket.

    Däremot ser jag ljust på framtiden med det svenska språkstödet. När det släpps kan båda mina ungar använda Google Assistant för att ställa frågor om massvis med saker som de vill ha svar på. Och redan idag försöker de med sin knaggliga engelska att störa min musikuppspelning genom att stänga av och på hela tiden.

    Det enda “smarta” vi gör nu i hemmet är att använda sensorer till Philips Hue för att tända och släcka automagiskt i alla hallar och på toaletterna. Knappast exalterande på något vis, men det är banne mig det bästa vi gjort på länge i hemmet.

    1. Jag älskar min Google Home så mycket!! Älskar den. Använder mest för att spela musik, radio och styra tv:n via Chromecast. Ser också fram emot en svensk version så man också tillfullo kan använda alla funktioner.

  2. Pingback: Google Assistant på svenska – här är de bästa funktionerna - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering