P3 Dramas Himmelsberg är en skräckpodd i miniformat

Nu är inte jag någon storfirare av Halloween men nu när det ändå är sista oktober och poddtisdag och jag har ett så här bra tips så fick det bli lite halloween-stämning här på bloggen ändå.

Jag har visst kommit upp mig så i världen att jag faktiskt fick förhandslyssna på P3 Dramas nya skräckpodd: Himmelsberg. Det är korta avsnitt som utspelar sig kring en gymnasieskola, Himmelsberg, i Uppsala. Tre elever har startat en podd och fått tillgång till en egen studio.

En av de tre poddskaparna är lite sugen på att göra något om urban legends och spökhistorier kring skolan. Ett kul meta-moment är när han “lyckas få till en intervju” med Creepypoddens Jack Werner genom att ljuga för Sveriges Radios växel.

Redan från början förstår man att något hemskt kommer att hända och trots att avsnitten är korta så hinner podden bygga upp karaktärerna och stämningen för att man verkligen ska ryckas med. Podden berör både slut shaming och kvinnohistoria under berättelsens gång.

En av de bästa sakerna med podden tycker jag är skådespelarna i huvudrollerna som känns ovanligt trovärdiga! Om jag ska vara lite kritisk så är det enbart mot att avsnitten och hela podden är så kort. Jag föredrar halvtimmes-avsnitt. Mer i stil med De dödas röster. 

Om du gillar drama-poddar och läskiga historier kommer du inte bli besviken på denna lilla munsbit till podd.

Ps! Du har väl inte missat att The Black Tapes kommit ut med en säsong 3?? 

Vad lyssnar du helst på så är i Halloween-tider? Några tips?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 423 times, 1 visits today)

4 kommentarer

  1. Frida G Svensson 1 november, 2017 at 09:37

    Jag hittade din blogg via Heja livet-tråden och ville bara säga hej. Älskar din niche! Hur cool är du inte kvinna!!<3

    Reply
  2. annika 1 november, 2017 at 15:09

    tack för tipset, älskar Black Tapes och De dödas röster så detta blir prima!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *