P3 Dramas Himmelsberg är en skräckpodd i miniformat


Nu är inte jag någon storfirare av Halloween men nu när det ändå är sista oktober och poddtisdag och jag har ett så här bra tips så fick det bli lite halloween-stämning här på bloggen ändå.
Jag har visst kommit upp mig så i världen att jag faktiskt fick förhandslyssna på P3 Dramas nya skräckpodd: Himmelsberg. Det är korta avsnitt som utspelar sig kring en gymnasieskola, Himmelsberg, i Uppsala. Tre elever har startat en podd och fått tillgång till en egen studio.
En av de tre poddskaparna är lite sugen på att göra något om urban legends och spökhistorier kring skolan. Ett kul meta-moment är när han ”lyckas få till en intervju” med Creepypoddens Jack Werner genom att ljuga för Sveriges Radios växel.
Redan från början förstår man att något hemskt kommer att hända och trots att avsnitten är korta så hinner podden bygga upp karaktärerna och stämningen för att man verkligen ska ryckas med. Podden berör både slut shaming och kvinnohistoria under berättelsens gång.
En av de bästa sakerna med podden tycker jag är skådespelarna i huvudrollerna som känns ovanligt trovärdiga! Om jag ska vara lite kritisk så är det enbart mot att avsnitten och hela podden är så kort. Jag föredrar halvtimmes-avsnitt. Mer i stil med De dödas röster. 
Om du gillar drama-poddar och läskiga historier kommer du inte bli besviken på denna lilla munsbit till podd.
Ps! Du har väl inte missat att The Black Tapes kommit ut med en säsong 3?? 

Vad lyssnar du helst på så är i Halloween-tider? Några tips?

4 reaktioner på ”P3 Dramas Himmelsberg är en skräckpodd i miniformat”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering