Djupdyk i mord och människoöden i podden En mörk historia

Jag är just nu inne i en “True crime”-period igen gällande podcasts. Ibland när jag behöver rensa huvudet så har jag en stor längtan till att höra om mord och hemskheter.

Den senaste podden jag börjat följa är “En mörk historia“. Den görs av Carl Fridsjö och Joel Silberstein Hont. Genom att gräva i rättgångsmaterial och nyhetsklipp berättar de på ett spännande och intressant sätt om uppmärksammade fall.

Jag började med att lyssna på “Domedagssekten Folkets Tempel” som var superintressant! Det är historien om hur vad som började som en socialt driven, politisk kyrka i Kalifornien slutade med ett gigantisk mass (själv?)mord. Riktigt snyggt är att de fått tag på en av de få överlevarna som intervjuas i avsnittet.

Ambitionsnivån är hög och avsnitten är snyggt producerade med musik, klipp och berättande om vartannat. Producenterna tar också lite plats själva i avsnitten genom att ge lite personliga reflektioner här och där. Det känns på ett sätt lite ovant i den här typen av podd, som brukar vara mer objektiv. Samtidigt är det ju något som får en att lägga lite mer märke till de som gör programmet och det väcker tankar.

Jag har precis lyssnat på första avsnittet av fem om “Arbogakvinnan” som också känns otroligt lovande för kommande avsnitt.

Vilka är era favoritpoddar i True Crime-genren?

Mer poddtips för dig som gillar true crime:

5 perfekta poddar för pendlaren

Serial (and beyond)

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1
(Visited 265 times, 1 visits today)

2 kommentarer

  1. Felicia 11 oktober, 2017 at 13:58

    Tack för jättebra tips

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *