Djupdyk i mord och människoöden i podden En mörk historia


Jag är just nu inne i en ”True crime”-period igen gällande podcasts. Ibland när jag behöver rensa huvudet så har jag en stor längtan till att höra om mord och hemskheter.
Den senaste podden jag börjat följa är ”En mörk historia”. Den görs av Carl Fridsjö och Joel Silberstein Hont. Genom att gräva i rättgångsmaterial och nyhetsklipp berättar de på ett spännande och intressant sätt om uppmärksammade fall.
Jag började med att lyssna på ”Domedagssekten Folkets Tempel” som var superintressant! Det är historien om hur vad som började som en socialt driven, politisk kyrka i Kalifornien slutade med ett gigantisk mass (själv?)mord. Riktigt snyggt är att de fått tag på en av de få överlevarna som intervjuas i avsnittet.
Ambitionsnivån är hög och avsnitten är snyggt producerade med musik, klipp och berättande om vartannat. Producenterna tar också lite plats själva i avsnitten genom att ge lite personliga reflektioner här och där. Det känns på ett sätt lite ovant i den här typen av podd, som brukar vara mer objektiv. Samtidigt är det ju något som får en att lägga lite mer märke till de som gör programmet och det väcker tankar.
Jag har precis lyssnat på första avsnittet av fem om ”Arbogakvinnan” som också känns otroligt lovande för kommande avsnitt.

Vilka är era favoritpoddar i True Crime-genren?

Mer poddtips för dig som gillar true crime:
5 perfekta poddar för pendlaren
Serial (and beyond)

2 reaktioner på ”Djupdyk i mord och människoöden i podden En mörk historia”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering