Jag har gjort ett eget spel – och du kan prova det [Tjejer Kodar 2017] Efter en veckas kodande på Tjejer kodar i Barcelona kan jag äntligen visa upp mitt färdiga spel.

Oj jösses vad snabbt en vecka kan gå när man är i Barcelona och kodar alltså. Igår började vi koda vid klockan 09 och när dagen var slut vid 16.30 fortsatte jag koda på rummet ända fram till typ 22.30. Ville så gärna få mitt spel redo innan veckan var slut.

Det blev klart, tack och lov! Och även om det är jäääättemycket kvar som jag skulle vilja fixa så är jag så oerhört nöjd och ni kan spela spelet om ni vill. (Länk längre ned i inlägget).

Här i Barcelona så har vi, precis som förra året hållit till på coola co-workingstället Valkyria Hub!

Här är min nya kompis Anni som jag delat rum med. Hon är med i min facebook-grupp Gaming Queens så vi bestämde att vi skulle dela rum (ihop med två andra också). Jättekul med nya kompisar ?

Så glad att jag kom på min lilla lösning för hur jag kan ha en hackerdator utan att riskera fula märken på min MacBook. Har självklart pimpat den med lite nya snygga klibbisar som sig bör när man är på kod-läger. Visst blev den fin? Nu finns det knappt någon plats kvar.

Varje dag och har jag gått till det underbara kafferosteriet mitt emot vårt hotell där man kan köpa den godaste dubbla cappucinon jag druckit i hela mitt liv. Köpte kaffe här förra året och drömde sen om att komma tillbaka sedan dess. Nomad Roaster Home heter stället om ni vill dra dit när ni är i Barcelona.

Köpte faktiskt ett kilo bönor med mig därifrån och hoppas kunna återskapa något av magin när jag kommer hem.

Idag eftersom det var sista dagen åt vi en gemensam tapaslunch ett gäng från Game Developement-kursen. Så gulliga kursare!!

De här två i min klass hade fått reda på att kursen skulle hållas genom min blogg!!!! Tror ni jag blev glad när jag fick reda på det eller??? ✨

Sista dagen innebär också skolfoto och show-and-tell där man får se vad några i de andra grupperna pysslat med. De hade gjort quiz-sajter, en fotoappar och memory-spel.

Jag ser smått galen ut på den här bilden pga kodade som en galning de sista minuterna för att försöka få mitt spel att också funka på mobilen (vilket det gör nu!!!).

Testa mitt spel: Ginny Weasley’s Quidditch Shooter

Okej, så eftersom det här spelet är skrivet helt i Javascript så innebär det att alla bildobjekt, musik m.m. laddas ned lokalt på din dator/mobil när du ska spela. Så spela helst om du är på ett wifi så inte din surfpott käkas upp.

Första gången du ska spela så måste ju allt laddas ned så du får ha tålamod och vänta ganska många sekunder innan spelet kommer igång. Har inte lärt mig hur man skapar en loadscreen än så det får bli ett senare projekt.

Spelet funkar på mobilen om du har en stor skärm, t.ex. iPhone plus. På en mindre skärm riskerar tyvärr skjutknapparna att hamna lite för långt ned… Prova helst på datorn där funkar det som bäst!!! Glöm inte att slå på ljudet också. 

(Och ja det är lite stavfel m.m. men skit i det!)

Tryck här för att testa Ginny Weasley’s Quidditch Shooter NU >>

✨✨✨

Jag är så glad att jag fick möjligheten att åka på Tjejer kodar i Barcelona även detta år för det är verkligen en helt fantastisk upplevelse. Håll på Tjejer kodars hemsida och på deras Facebook för info om kommande läger.

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 188 times, 1 visits today)

9 kommentarer

 1. Håkan 2 oktober, 2017 at 00:05

  Coolt! (Skrattar åt orten-/langarväskan fortfarande) HHAHAHA!

  Reply
 2. Johanna 11 oktober, 2017 at 23:32

  Åh, vad roligt mer fler tjejer som kodar! Jag är själv systemutvecklare och volontär för pink programming 🙂

  Reply
   1. Johanna 12 oktober, 2017 at 14:25

    Ja, det tycker jag absolut att du ska vara! Eventet i Stockholm är fullbokat nu men håll ögonen öppna för nästa i november. Jag tycker att du borde fundera på att hålla ett inspirational talk också på någon av eventen. Tror att du har mycket att dela med dig av! 🙂

    Reply
    1. Elin Häggberg // Teknifik 12 oktober, 2017 at 14:32

     Kul! Du får gärna pinga in mig någonstans så ska jag försöka komma. Håller gärna inspo-talk. ☺️

     Reply
 3. Pingback: De vill få oss att motionera genom postapokalyptiskt äventyrsspel - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *