Jag har gjort ett eget spel – och du kan prova det [Tjejer Kodar 2017]


Oj jösses vad snabbt en vecka kan gå när man är i Barcelona och kodar alltså. Igår började vi koda vid klockan 09 och när dagen var slut vid 16.30 fortsatte jag koda på rummet ända fram till typ 22.30. Ville så gärna få mitt spel redo innan veckan var slut.
Det blev klart, tack och lov! Och även om det är jäääättemycket kvar som jag skulle vilja fixa så är jag så oerhört nöjd och ni kan spela spelet om ni vill. (Länk längre ned i inlägget).

Här i Barcelona så har vi, precis som förra året hållit till på coola co-workingstället Valkyria Hub!

Här är min nya kompis Anni som jag delat rum med. Hon är med i min facebook-grupp Gaming Queens så vi bestämde att vi skulle dela rum (ihop med två andra också). Jättekul med nya kompisar ?

Så glad att jag kom på min lilla lösning för hur jag kan ha en hackerdator utan att riskera fula märken på min MacBook. Har självklart pimpat den med lite nya snygga klibbisar som sig bör när man är på kod-läger. Visst blev den fin? Nu finns det knappt någon plats kvar.

Varje dag och har jag gått till det underbara kafferosteriet mitt emot vårt hotell där man kan köpa den godaste dubbla cappucinon jag druckit i hela mitt liv. Köpte kaffe här förra året och drömde sen om att komma tillbaka sedan dess. Nomad Roaster Home heter stället om ni vill dra dit när ni är i Barcelona.
Köpte faktiskt ett kilo bönor med mig därifrån och hoppas kunna återskapa något av magin när jag kommer hem.

Idag eftersom det var sista dagen åt vi en gemensam tapaslunch ett gäng från Game Developement-kursen. Så gulliga kursare!!

De här två i min klass hade fått reda på att kursen skulle hållas genom min blogg!!!! Tror ni jag blev glad när jag fick reda på det eller??? ✨

Sista dagen innebär också skolfoto och show-and-tell där man får se vad några i de andra grupperna pysslat med. De hade gjort quiz-sajter, en fotoappar och memory-spel.

Jag ser smått galen ut på den här bilden pga kodade som en galning de sista minuterna för att försöka få mitt spel att också funka på mobilen (vilket det gör nu!!!).

Testa mitt spel: Ginny Weasley’s Quidditch Shooter


Okej, så eftersom det här spelet är skrivet helt i Javascript så innebär det att alla bildobjekt, musik m.m. laddas ned lokalt på din dator/mobil när du ska spela. Så spela helst om du är på ett wifi så inte din surfpott käkas upp.
Första gången du ska spela så måste ju allt laddas ned så du får ha tålamod och vänta ganska många sekunder innan spelet kommer igång. Har inte lärt mig hur man skapar en loadscreen än så det får bli ett senare projekt.
Spelet funkar på mobilen om du har en stor skärm, t.ex. iPhone plus. På en mindre skärm riskerar tyvärr skjutknapparna att hamna lite för långt ned… Prova helst på datorn där funkar det som bäst!!! Glöm inte att slå på ljudet också. 
(Och ja det är lite stavfel m.m. men skit i det!)

Tryck här för att testa Ginny Weasley’s Quidditch Shooter NU >>

✨✨✨

Jag är så glad att jag fick möjligheten att åka på Tjejer kodar i Barcelona även detta år för det är verkligen en helt fantastisk upplevelse. Håll på Tjejer kodars hemsida och på deras Facebook för info om kommande läger.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

9 reaktioner på ”Jag har gjort ett eget spel – och du kan prova det [Tjejer Kodar 2017]”

      1. Ja, det tycker jag absolut att du ska vara! Eventet i Stockholm är fullbokat nu men håll ögonen öppna för nästa i november. Jag tycker att du borde fundera på att hålla ett inspirational talk också på någon av eventen. Tror att du har mycket att dela med dig av! 🙂

  1. Pingback: De vill få oss att motionera genom postapokalyptiskt äventyrsspel - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!