Föreläsning och drömmen om en hacker-dator


Hej, hoppas ni har en en fin vecka så här långt. Jag tänkte bara ge en liten uppdatering om vad som är på G just nu i livet och företaget.

Att sätta klistermärken på sin laptop

Om ni hängt runt tech-människor så vet ni att de alltid har en massa coola klistermärken på sin dator. Det är en viktig del av tech-identiteten. På min förra Macbook så hade jag en massa klistermärken men när jag skulle sälja den igen så gick vissa av märkena inte helt att få bort. Det gjorde att den såg rätt ful ut på utsidan vilket ju sänker andrahandsvärdet.
Det misstaget ville jag inte upprepa med min nya Macbook Pro så jag har inte haft ett enda klistermärke på den. MEN det ser ju himla trist ut och jag får ingen användning av alla coola tech-klistermärken jag får. Lösningen: ett genomskinligt skal!

Jag ska erkänna att jag varit väldigt skeptisk till att sätta ett skal på min fina Macbook men jag köpte ett genomskinligt snap-on från Fyndiq och lo and behold: det ser faktiskt riktigt okej ut! Dessutom känns det som en skönt extra skydd för min viktigaste enhet. När jag inte vill ha klistermärken på eller när jag ska sätta datorn i dockan så bara tar jag av skalet. Yay – äntligen en hacker-dator. ? ? (Beställde självklart lite Teknifik-klistermärken för ändamålet).

Föreläste om det smarta hemmet, robotar och framtiden i Linköping


I helgen så var jag i Linköping och föreläste på Vallastaden Expot. Vallastaden är ett bostadsområde där en massa byggherrar och företag bygger upp nya modeller av hus, både villor, radhus och höghus. På Expot får man gå runt och kika in i husen (det bor alltså riktiga människor i husen också!).
Under expot anordnas också annat och under helgen var det Innovations-tema. Då fick jag glädjen att komma och föreläsa om det smarta hemmet, IoT, robotar och framtiden! Så kul!! Föreläsningen hölls i ett ”Fellingehus” som är växthus som står mellan husen på flera platser. Gemenskapsytor med medelhavsklimat inomhus året runt och där man kan odla mm. Väldigt mysig atmosfär.
Stort tack alla som kom och lyssnade!!

Resten av veckan

Måndag

Igår måndag var jag rätt slut efter en helg av jobb, kom till Örebro på morgonen och förmiddagen spenderades sedan med en coaching-session som var inbokat sen innan. Därefter åkte jag i princip hem och craschade i soffan.

Tisdag

Tekniksvepet i Aftonbladet Morgon blev flyttat till idag (tisdag) pga stormen Irma som behövde utrymme under måndagen (fullt förståeligt). Vi pratade om den stundande iPhone-lanseringen (ikväll kl 19!!!). Lite om iPhones historia och vad vi kan vänta oss ikväll. Har även pratat om det i en Aftonbladet-artikel som finns här.
Nu ska jag iväg och hänga med Karro och kicka igång jobbet med vår startup efter lite sommaruppehåll! Kul, är så peppad.
Ikväll kommer jag såklart bänka mig framför iPhone-eventet. Live-sändningen börjar kl 19!! Kommer garantera live-kommentera på Twitter och på Instagram Stories så glöm inte att följa mig.

Onsdag

På onsdag behöver jag jobba med bloggen, förbereda saker och helt enkelt beta av den evigt växande ”att göra”-listan.

Torsdag

På torsdag åker jag en sväng till Stockholm. Ska hämta upp nya Samsung Note8 för recension och sen ska jag och Johanna ha en endags-workation och slipa på våra företag, bloggar och varumärken.

Fredag

Ytterligare en dag i Stockholm. Vi får se lite vad det blir men antagligen lite möten, kanske någon lunch, kanske någon fika. Eller mest bara sitta och skriva (lord knows I need that). På kvällen ska jag äta middag hos Maja Braun med alla andra som deltog i hennes konstprojekt!

Hur ser er vecka ut och vad ser ni fram emot?

2 reaktioner på ”Föreläsning och drömmen om en hacker-dator”

  1. Åh hallå jättesmart med det genomskinliga skalet. Det vill jag också skaffa!
    Gillar verkligen när du kör veckouppdateringar. Är så spännande att höra vad du gör på dina frilansveckor. Uppskattade ditt senaste mail också <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering