Jag räddar lunchen med ResQ Club – steg för steg med bilder

ResQ Club rädda mat så går det till
Som ni vet så har jag ju ett pang-fint samarbete med appen ResQ Club, som gör det möjligt att rädda mat från restauranger som annars skulle slängas. Jag har tidigare visat hur du kommer igång med appen samt berättat om hur tech-lösningar som denna kan hjälpa till att rädda världen!

Ladda ned appen här om du inte redan gjort det: App store för iPhone | Google Play Store

I det här inlägget tänkte jag att ni skulle få följa med när jag räddar min lunch, steg-för-steg med bilder, så ni får se hur detta funkar i verkligheten. För det är lätt att säga att något är väldigt enkelt men det är ju ännu bättre att visa det.

En notis visar när mat finns att rädda


Pling – säger mobilen. Någonstans i min närhet finns det mat att rädda. I det här fallet var det caféet Fikarummet i Örebro som hade två räkmackor ute för räddning. Woop! Egentligen har jag inställt på vegetariskt, vilket appen påpekar, men jag äter skaldjur ibland som en liten lyx så detta får bli ett undantag. Perfekt sommarlunch ju!

Bara klicka på den blågröna pluppen på kartan för att kika på erbjudandet. Jag klickar på att ”Jag vill ha den!”.

Betala direkt i appen med kort, Paypal eller krediter


Jag väljer att rädda en macka och väljer betalsätt. Eftersom jag lever som jag lär så har jag sedan tidigare lagt in mitt betalkort i appen (vilket jag tipsar om i min kom-igång-guide). Så jag behöver bara välja mitt kort och dra för att bekräfta betalning.

Tjolahopp min beställning är klar att hämtas!! Mackan skulle hämtas före kl 13 så här gäller det att hoppa upp på cykeln illa kvickt. Tur att man har el-cykel. ?

Du tar dig själv till caféet eller restaurangen för att hämta din beställning


Väl framme på mysiga Fikarummet är det bara för mig att säga att jag räddat något genom ResQ Club och uppge mitt mobilnummer som referens.

Eftersom allt redan är betalt och klart i appen så får jag min macka direkt! I vissa fall så kommer maten kyld i en matlåda, då behöver man ju värma på den. Men i det här fallet hade jag kunnat hugga in direkt om jag ville.

Men jag sätter påsen på styret och trampar hem igen för en riktigt lyxig sommarlunch på vår uteplats.

Ät och njut av vetskapen att du gjort något bra för världen

ResQ Club app mat Sverige Örebro överbliven mat matsvinn
Så en sådan här tiptop räkmackslunch kirrade jag för 49 kronor. Köpet i appen tog mindre än en minut, cykelturen ca en kvart (dagens motion – check!) och jag fick mackan direkt i handen. Så på det hela taget: supersmidigt (och supergott).
Nu är jag SÅ peppad på vad som ska bli nästa grej jag ska rädda. Har sett bland annat smoothies, surdegsbröd och kycklingsallad här i Örebro (äter ju inte kyckling då men man kan alltid tipsa andra!).

Fler ResQ Club-inlägg på Teknifik:

▶︎ Kom igång-guide: Rädda överbliven mat med appen ResQ Club
▶︎ Teknik är lösningen för både miljön och mina dåliga matvanor

Har du testat appen än? Ladda ned nu! Om du fortfarande har några frågor ställ dom i kommentarerna nedanför. Vad är du peppad på att rädda i din hemstad?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Jag räddar lunchen med ResQ Club – steg för steg med bilder”

 1. Elina Comstedt

  Det här verkar vara en så sjukt bra app!! Laddade ner den direkt efter ditt första inlägg. Tyvärr så är det helt stendött här. Finns 3 restauranger inom 5 mils radie som är med och jag har aldrig fått något från dem. Det är lite trist.. (Här vill man hjälpa världen, och så är inte restaurangerna med på det!! xD )

  1. Jag förstår dig! Du kan ju tipsa restaurangerna att haka på. ? Eller använda den när du är i en storstad ibland kanske? Det är inte supermycket action här i Örebro heller men jag hoppas det ska växa mer.

   1. Elina Comstedt

    Ja, skickade faktiskt en länk till de 3 restaurangerna som ligger här i lilla Alvesta, men ingen av dem nappade 🙁 Sedan är det 3st i Växjö som är med, men de har som sagt aldrig lagt upp något där :/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!