Lördagslistan: Just nu i juni


I juni förra året gjorde jag den här listan (och hade nyss varit i Italien, vilket man ser på bilderna). Nu är det ju juni ett år senare och jag är faktiskt i Italien i detta nu när du läser den här listan. På ett bröllop på en vingård i Toscana (!!!). Ni kan trösta er med att jag blev förkyld två dagar innan vi skulle åka så…
Här kommer listan som jag från början hittade hos Sandra Beijer, listdrottningen?

Jag måste

Fotografera lite nya bilder (profilbild och header) så att jag kan göra klart och publicera min nya bloggdesign!!! Teknifik 2.0! Så pepp. Jag ska också putsa på hela sälj-biten i mitt företag och använda sommaren för att internutveckla här på firman. Uppåt – framåt. Det är enda vägen, hörni.

Jag imponeras av

Underbara Clara och alla fantastiska succésatsningar hon drar igång hela tiden. Hon är verkligen min entreprenörsidol nummer ett. Inte nog med att hon har en av Sveriges största bloggar som ständigt utvecklas och blir bättre, hon är också engagerad i Influencers of Sweden som ordförande, har ett ekologiskt jordbruk, har ett socialt företag där kvinnor i Zambia stickar gosedjur, gör en succépodcast, skriver bästsäljande böcker och nu senast klädmärket Miss Clarity som såklart också blivit en omedelbar succé.
Det är så otroligt betydelsefullt att ha en sådan förebild som Clara som jag kan känna igen mig i och se upp till. Som visar en annan bild av entreprenörsskap och som har slagit vägen för oss andra genom sitt engagemang och sina framgångar.

Jag längtar efter

Vår sommarstuga i Dalarna och att läsa en bok i en solstol, känna doften av varm tall och ta ett dopp i silkesmjukt sjövatten.

Jag inspireras av

Josefin och Vanja! Jag upptäckte dom första gången på BBcon 2016 där de gjorde en live-podd på scenen. Det tog dock ett tag till innan jag började följa dom. Det började med att jag blev nyfiken på vem tusan Josefin Dahlberg egentligen var och så började jag följa hennes Instagram. Sedan lyssnade jag på när hon blev intervjuad i We are influencers-podden (då Bloggbusiness).
Därefter började jag även följa Vanjas insta och sedan började jag lyssna på podden och nu följer jag bådas bloggar och instagram! De har liksom växt på mig, som man brukar säga. Deras stil är ju rätt långt ifrån den typen av konton och grejor jag brukar följa men nu har jag helt köpt deras härliga och ljuvliga estetik och inspireras av deras sätt att driva business och starta företag. Så drivna och coola brudar! Heja!

Jag drömmer om

Att starta en egen podcast! Eftersom jag är utbildad i radioproduktion och har jobbat med radio som journalist i flera år nu så är min ideal-nivå väldigt hög. Så om jag ska starta något vill jag göra det ordentligt. Men en bra plan, en producent och en eller flera sponsorer i ryggen.
Men visst skulle det vara kul med en riktigt bra och intressant podcast om teknik, internet och våra digitala liv?
Drömmen lever.

Jag googlar på

Tekniska problem, WordPress-plugins och förklaringar på engelska ord. För det allra mesta.

Jag är peppad på

Den här sommaren och alla kul saker jag har inplanerade. Som min och min bästis Lindas Harry Potter-semester i London i juli. Med Cursed Child-teatern och ett besök på Harry Potter-världen!!!! I slutet på september blir det ju Tjejer kodar i Barcelona igen, vilket ju är peppens pepp.
I veckan kommer jag också berätta en kul grej som jag är med i!!! Så håll utkik efter det.
☀️

Hur går dina tankar just nu? Talk to me! ?

Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href=”http://sandrabeijer.se/2016/05/28/en-lordagslista-om-tankar-just-nu/” target=”_blank”>Sandra Beijer/Niotillfem</a> via <a href=”https://teknifik.se/2017/06/lordagslista-just-nu-i-juni/” target=”_blank”>Teknifik</a>.
Jag måste
Jag imponeras av
Jag längtar efter
Jag inspireras av
Jag drömmer om
Jag googlar på
Jag är peppad på

4 reaktioner på ”Lördagslistan: Just nu i juni”

  1. Minns denna lista!!! Shit att det har gått ett år alltså.
    Och huur drömmigt med bröllop i toscana??? Avis!
    Känner för övrigt exakt samma med Josefin & Vanja! De växer i mina ögon mer och mer för varje dag. De har ju förstås varit bossiga och coola från start, men precis som du skriver så är det inte den typen av poddar eller bloggar jag vanligtvis tar del av. Härligt när en kan vidga sina horisonter lite! Just nu är de min ultimata onsdagspepp, vilket är min mest produktiva & kreativa dag i veckan <3 brukar ha podden på när jag fotar/testar recept 🙂

    1. Ja tiden går sjukt fort alltså?!?
      Vad kul att höra att jag inte är ensam om att vara sen på den bollen ☺️ Ja men precis som du säger de har ju varit precis lika bossiga hela tiden det var mest jag som behövde komma över mina egna förutfattade meningar typ. ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering