Lördagslista: Tankar just nu

elin häggberg selfies collage
Nu är jag hemma från min semester och har haft en otroligt fin vecka i Apulien i Italien. Det var en perfekt kombination av lata dagar och utflykter med supergod mat, vin, snacks och sällskapsspel på kvällarna. På måndag börjar sommarjobbet och då börjar ett nytt liv med nya rutiner. Försöker därför få ordning på lägenheten här hemma lite genom att plocka undan vinterkläder, rensa bort alla pluggböcker (borde nog försöka orka sälja bort hälfen) och packa upp resväskan.
Tänkte bjuda på en liten lördagslista för att illustrera det nuvarande allmäntillståndet!
Listan kommer från Sandra Beijer/Niotillfem.

Jag måste

ta tag i min bokföring! Har alltid så få saker att bokföra att jag skjuter dem på framtiden tills det blir en lite hoper av saker som blir mer och mer kritiska att ta tag i innan jag börjar glömma saker. Alltså betalar alltid fakturor i tid och sådär, det handlar bara om att pluppa in allt i bokföringsprogrammet och så. Annars är det skafferiet som jag gått och tänkt på hela våren. Det måste VERKLIGEN rensas. Tror det kommer hända idag!

Jag imponeras av

människor som vågar satsa på frilansliv och sin egen passion. Det känns så oerhört läskigt att gå all in för att verkligen tro på sig själv och sin egen förmåga. Vet inte. Kommer få fundera och klura på alla dessa känslor hela sommaren nu när universitetet (och CSN) inte finns där som en trygg hamn att segla in i till hösten.

Jag längtar efter

September när jag ska på ”100 tjejer kodar” i Barcelona! Samt efter att stå på andra sidan av alla beslut jag behöver ta framöver.

Jag inspireras av

drivna kvinnor och konstnärer. Känner så otroligt många coola personer som är DJ’s, journalister, musiker, bloggare, designers som verkligen är otroligt talangfulla och fina. Har under semestern också läst Lena Dunhams biografi ”Not that kind of girl” så är lite inspirerad av Lena Dunham just nu.

Jag drömmer om

att skaffa en smartwatch!!! Mer om det i ett inlägg nästa vecka.

Jag googlar på

hur man tvättar trasmattor. Spillde ut tomatsås på en av våra för 100 år sedan och sedan dess har den haft en permanent plats underst i tvättkorgen i väntan på råd. Såpa, mjuk borste och kallvatten verkar vara Googles svar. Hmm..

Jag är peppad på

att verkligen komma in i radiolivet igen, jobba med nyheter på redaktion, lära mig av alla fantastiska människor där och omsätta saker jag lärt mig under utbildningen till verklig yrkeskompetens. Det känns väldigt pepp och kul att få ha ett så roligt sommarjobb!
Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href=”http://sandrabeijer.se/2016/05/28/en-lordagslista-om-tankar-just-nu/” target=”_blank”>Sandra Beijer/Niotillfem</a> via <a href=”https://teknifik.se/2016/06/lordagslista-tankar-just-nu/” target=”_blank”>Teknifik</a>.
Jag måste
Jag imponeras av
Jag längtar efter
Jag inspireras av
Jag drömmer om
Jag googlar på
Jag är peppad på

13 reaktioner på ”Lördagslista: Tankar just nu”

 1. Men får du inte in trasmattan i tvättmaskinen? Funkar topp att köra där! (trasmattor är ju oftast bomull, så 40 grader borde funka, eller fega med handtvättsprogrammet)

   1. Ah fattar! Ni har ingen sån där grovtvättsmaskin att låna då? (om en bor i lägenhet brukar de flesta hus ha det) Själv är jag en sån där som testar allt o hoppas på det bästa (tar dock INGET ansvar för om du följer mitt råd om det =))

 2. Såpa och kallvatten är perfekt för trasmattor, så har jag skött våra genom åren liksom mormor Kerstin och mormors mor Elin och farmor Gunnel och Ulla mfl gjort genom åren. Man väntar helt enkelt tills det blir badväder, tar dem till en brygga tidig morgon eller mot kvällningen ( man får inte störa ev badgäster med skum och hal såpa)står själv i vattnet och skurar dem med skurborste medan man solar och får snygg bränna, armmuskler och dessutom gratis sköljvatten. Kruxet är när de ska upp från sköljvattnet och kramas ur, då behövs en till person. Sedan hänger man dem att soltorka över ngt lämpligt. De är oftast för tunga för klädstreck. Jag, Sigrun, Etti, Arja och Anna tar alltid med våra lortiga mattor till Ensen eller Ryggen! Ta med din till midsommar vet ja!!? / puss från din egen husmoder

 3. Köpta lite billigare trasmattor kan jag också tvätta i maskin, men de slits lite för mycket där tycker jag, speciellt de hemvävda. Men då får de inte vara för långa, det blir lätt för tungt för maskinen. Detta fungerar till jul tex om man vill ha ren matta i köket, annars är soltorkade mattor helt underbara?

 4. Bra lista! Kanske får jag haka på den vid tillfälle 😉 Vi jobbar så galet hårt med bloggen just nu och det är sjukt att våga satsa på nåt sånt, men när vi gör nåt går vi alltid ”all in”. Bära eller brista liksom… 😉

 5. Åhh jag skjuter också på att bokföra alla dessa spridda kvitton i en eeviiighet. Nu har jag lyckats samla på mig grejs från hela våren som måste in i bokföringsprogrammet. Har verkligen ingen rutin på det, men det är om du säger lätt att det blir då när en har så lite att bokföra.
  Låter sååå najs med en vecka i Italien! Skönt att ta så tidig semester så att en liksom kan starta sommaren på riktigt i tid. För mig känns det fortfarande som vår… Väntar fortfarande på den där dagen när jag ska palla ta tag i att vårstäda 😀
  Ha en fin vecka!

  1. Jag är glad att jag hade två dagar här nu innan sommarjobbet börjar så jag iallafall hade ro och tid att ta tag i det där med skafferiet, lägga upp vinterkläder och skor på vinden och reda ut bokföringen. Nu känns det helt okej iallafall!
   Har absolut noll rutin också men förlitar mig alltid på att det ändå går hyfsat snabbt när man väl gör det.
   Hoppas du hittar tiden och motivationen framöver – det är ju nästan fortfarande vår 😉
   Ha en fin vecka du med! Kram

 6. Btw, länken längst upp i inlägget till Sandra funkade inte upptäckte jag efter att jag kommenterade, den blir någon blandning av din blogg och hennes i adressen 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering