Snart kan vi spela riktigt The Sims i mobilen


Uppdatering 2018-03-07: Sims till mobilen är här – nu har Sims Mobile lanserats i Sverige
En sak som jag pratade om i Tekniksvepet på Aftonbladet TV igår var att EA Games gått ut med att ett riktigt Sims-spel till mobilen är på gång. Det heter The Sims Mobile och kommer vara Free to play, vilket innebär att det kommer finnas köp i appen.
Tillskillnad från tidigare Sims-spel till mobilen så verkar detta vara betydligt mer likt det riktiga spelet vi känner till och älskar. Man gör sina simmar, man kan bygga hus, möblera, ha olika yrken och socialisera.

Hur bra kommer det vara utan köp i appen?

Den stora frågan för mig är hur kul spelet kommer vara att spela i längden om man inte spenderar massor av pengar på uppgraderingar m.m? Det tyckte jag var den sak som stjälpte SimCity-spelet i mobilen för mig. Det var ett kul spel och väldigt likt SimCity jag spelade på datorn för många år sedan. Men rätt snabbt in i spelet så blev det väldigt svårt att ”överleva” utan att börja köpa massa simdollars för riktiga pengar.
Jag skulle i fallet med SimMobile föredragit att betala en engångskostnad på 80-120 kr och sedan ha hela spelet upplåst. Men det är förstås inte den mest lukrativa modellen för EA Games får man väl anta.

Tillför en social aspekt

En sak som kan göra Sims Mobile till en succé är att de tillfört en social aspekt där man ska kunna träffa och umgås med ens kompisars simmar i spelet. Det kan ju göra att man kommer gilla att spela i grupp och kan skapa ett community runt spelet. Alltså att spelet blir något man pratar om tillsammans och som blir en social aktivitet.
Detta är något som skiljer spelet från dataspelet där man lever mer i sin egen värld. Frågan är om detta innebär att man måste ha internetuppkoppling hela tiden? För det är en av de saker med Mario i mobilen som jag inte uppskattade. Ett riktigt bra mobilspel kan man spela överallt och närsomhelst, tycker jag.

När släpps det i Sverige?

Än så länge är ett officiellt datum för spelsläppet inte offentliggjort. Det har skett en ”softrelease” i Brasilien och många har redan laddat ned spelet och lagt upp gameplay-videos på youtube om du är nyfiken.
Eftersom det visar att spelet redan är mer eller mindre klart så kan vi nog hoppas på ett släpp inom de närmsta två månaderna (hoppas jag). Till början av sommaren här.
Utifrån den sociala aspekten av spelet så får man ju anta att det kommer finnas servers inblandade och att de eventuellt kommer köra ut spelet successivt i olika länder för att undvika serverhaveri som det som skedde under Pokémon Go-hypen när allt för många spelade samtidigt.

Jag känner mig försiktigt hoppfull och tror det här kan bli en riktig hit förutsatt att de inte påtvingar köp i appen lika hårt som SimCity. Då kan det nog bli succé! Vad tror du? ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

9 reaktioner på ”Snart kan vi spela riktigt The Sims i mobilen”

      1. Nej tyvärr har inte hört något. Spelet har inte blivit någon succé där det släppts så just nu känns det lite tveksamt om de ens kommer släppa det i hela världen. Har också varit sååå peppad men har gett upp lite nu..

    1. Börjar tvivla på att det någonsin kommer? Det har ju varit ute i Brasilien i flera månader och många har testat. Mottagandet verkar ha blivit sådär? Så kanske försöker de med något annat eller utvecklar mer innan de lanserar brett? Vet inte..

  1. Pingback: Sims till mobilen är här – nu har Sims Mobile lanserats i Sverige - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!