Snart kan vi spela riktigt The Sims i mobilen EA games ska släppa Sims Mobile till iPhone och Android.

Uppdatering 2018-03-07: Sims till mobilen är här – nu har Sims Mobile lanserats i Sverige

En sak som jag pratade om i Tekniksvepet på Aftonbladet TV igår var att EA Games gått ut med att ett riktigt Sims-spel till mobilen är på gång. Det heter The Sims Mobile och kommer vara Free to play, vilket innebär att det kommer finnas köp i appen.

Tillskillnad från tidigare Sims-spel till mobilen så verkar detta vara betydligt mer likt det riktiga spelet vi känner till och älskar. Man gör sina simmar, man kan bygga hus, möblera, ha olika yrken och socialisera.

Hur bra kommer det vara utan köp i appen?

Den stora frågan för mig är hur kul spelet kommer vara att spela i längden om man inte spenderar massor av pengar på uppgraderingar m.m? Det tyckte jag var den sak som stjälpte SimCity-spelet i mobilen för mig. Det var ett kul spel och väldigt likt SimCity jag spelade på datorn för många år sedan. Men rätt snabbt in i spelet så blev det väldigt svårt att “överleva” utan att börja köpa massa simdollars för riktiga pengar.

Jag skulle i fallet med SimMobile föredragit att betala en engångskostnad på 80-120 kr och sedan ha hela spelet upplåst. Men det är förstås inte den mest lukrativa modellen för EA Games får man väl anta.

Tillför en social aspekt

En sak som kan göra Sims Mobile till en succé är att de tillfört en social aspekt där man ska kunna träffa och umgås med ens kompisars simmar i spelet. Det kan ju göra att man kommer gilla att spela i grupp och kan skapa ett community runt spelet. Alltså att spelet blir något man pratar om tillsammans och som blir en social aktivitet.

Detta är något som skiljer spelet från dataspelet där man lever mer i sin egen värld. Frågan är om detta innebär att man måste ha internetuppkoppling hela tiden? För det är en av de saker med Mario i mobilen som jag inte uppskattade. Ett riktigt bra mobilspel kan man spela överallt och närsomhelst, tycker jag.

När släpps det i Sverige?

Än så länge är ett officiellt datum för spelsläppet inte offentliggjort. Det har skett en “softrelease” i Brasilien och många har redan laddat ned spelet och lagt upp gameplay-videos på youtube om du är nyfiken.

Eftersom det visar att spelet redan är mer eller mindre klart så kan vi nog hoppas på ett släpp inom de närmsta två månaderna (hoppas jag). Till början av sommaren här.

Utifrån den sociala aspekten av spelet så får man ju anta att det kommer finnas servers inblandade och att de eventuellt kommer köra ut spelet successivt i olika länder för att undvika serverhaveri som det som skedde under Pokémon Go-hypen när allt för många spelade samtidigt.

Jag känner mig försiktigt hoppfull och tror det här kan bli en riktig hit förutsatt att de inte påtvingar köp i appen lika hårt som SimCity. Då kan det nog bli succé! Vad tror du? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

13

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 2 067 times, 1 visits today)

9 kommentarer

 1. Jenn - forever abroad 16 maj, 2017 at 16:10

  Ooooh, vilken kul nyhet! Kommer inte kunna låta bli att testa det… Var hooked som barn 😉

  Reply
  1. Emilia 22 februari, 2018 at 00:22

   När kommer sims mobile ut vet du det

   Reply
   1. Elin Häggberg // Teknifik 22 februari, 2018 at 06:17

    Nej tyvärr har inte hört något. Spelet har inte blivit någon succé där det släppts så just nu känns det lite tveksamt om de ens kommer släppa det i hela världen. Har också varit sååå peppad men har gett upp lite nu..

    Reply
 2. Gry 30 augusti, 2017 at 21:24

  När kommer det ens? 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 30 augusti, 2017 at 21:35

   Börjar tvivla på att det någonsin kommer? Det har ju varit ute i Brasilien i flera månader och många har testat. Mottagandet verkar ha blivit sådär? Så kanske försöker de med något annat eller utvecklar mer innan de lanserar brett? Vet inte..

   Reply
 3. Klara L 5 januari, 2018 at 18:40

  Har snart gått ett år och jag längtar sönder!!! Drömmen e ju att det ska komma snart 😀 <3333

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 januari, 2018 at 19:25

   Ja, vad jag sett från de som testat så var det inte alls så kul som vi hoppats. Så vi får väl se. Kanske gör de om och gör rätt innan det släpps i Sverige? *Hoppas*

   Reply
 4. Pingback: Sims till mobilen är här – nu har Sims Mobile lanserats i Sverige - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *