Tre mobilspel jag spelar just nu


Ända sedan jag fick Snake på min första Nokia 3310 så har mobilspel alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Det är så najs att ha alltid ha något att spela på med sig i fickan. Särskilt nu när sociala medier på många sätt är förknippat med jobb och liknande kan det vara skönt med något att göra som bara är nöje, så att säga.
Här är tre ganska olika mobilspel som jag spelar just nu:

Hearthstone

Hearthstone är ett virtuellt kortspel, typ som Magic, där du spelar som olika hjältar från Warcraft-franchisen. Spelet är gratis att spela men du kan köpa kortpack för riktiga pengar i spelet. Det är väldigt enkelt att komma igång med och det går att spela utan att betala även om det med tiden blir lite svårare.
Jag har blivit lite småberoende av det här spelet för det är väldigt utmanade, finns mycket att göra och man får tänka och försöka vara lite smart vilket är kul.

Pokémon Go


Jag är en av de där knäppa personerna som fortfarande spelar Pokémon Go. Jag spelar inte supermycket men tycker det är kul att slå igång när jag är på stan eller går promenad.
Eftersom jag bor på landet och inte spelat superintensivt så har jag väldigt många pokémons som jag fortfarande inte fångat vilket gör att jag fortfarande känner mig motiverad. Spelet har ju också då och då olika event där man fått t.ex. mer candy, fler Pokémons och så vidare vilket hjälpt till att hålla intresset uppe.

Äntligen Pokémon på Apple Watch

För ett tag sen släpptes ÄNTLIGEN Pokémon till Apple Watch! Vilket betyder att jag kan tjäna in mina kilometer till ägg och min buddy, få notiser om Pokéstops och Pokémons i närheten m.m. helt utan att ha mobilen framme. Det här är något jag längtat efter sen dag ett när jag började spela spelet så det känns väldigt bra.
Nu blir det lättare att passiv-spela liksom. Vilket passar mig rätt bra. Det är också bra att Pokémon på Apple Watch mäter alla saker som den gör i vanliga aktivitetsappen under en promenad så då kan jag slå två flugor i en smäll på ett mycket enklare sätt.

Super Mario Run

Super Mario Run svenska
Jag berättade ju nyligen om nya Super Mario Run som är Nintendos första helt egna (Pokémon Go är ju trots allt gjort av Niantic) mobilspel. Jag tycker spelet är perfekt för mobilen! Enkelt att spela, inte för svårt men ändå med mycket utmaningar och går att spela en kort stund när man har lite tid att fördriva.
Dessutom är det ju jättemysigt med alla klassiska Mario-ljud och hela estetiken om man gillar Nintendo. Jag förstår inte riktigt kritiken mot spelet, att det skulle vara tråkigt eller dåligt. Det är gjort för en bred publik och för att spelas på just mobilen – med en hand. Jag tycker det är smart tänkt av Nintendo.
Jag har betalat de dryga 100 kronorna för att låsa upp alla banor. För ett Super Mario spel är det ändå billigt, jämfört med spel till t.ex. Nintendo 3DS eller Nintendo Wii. Dessutom kommer det finnas mycket att spela under lång tid t.ex. för att klara alla banor på alla nivåer. Är inte superintresserad av Toad Rallys och att pynta mitt kingdom men det är ändå kul att de funktionerna finns med.

Spelar du spel på mobilen? I så fall vad? ?

 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

10 reaktioner på ”Tre mobilspel jag spelar just nu”

 1. Najs! Nu vet jag vad det är Kärleken spelar och streamar via datorn! (Heartstone) Jag har inte frågat vad det är, bara sett skärmen med det på, haha. Jag testade att ladda hem Mario Run när du skrev om det sist, men har inte spelat så mycket 🙂
  Gott Nytt År!
  Hälsningar
  Anna

 2. Jag spelar också fortfarande Pokémon GO och har heller inte fångat alla. Använder en GO plus när jag spelar oftast, speciellt nu när det är lite kallare. Sedan blir det även 1010! och Quizkampen. 🙂

 3. Hearthstone tog min själ och stampade på den.. Men jag respekterar högt alla som orkar kämpa och bmi bättre!
  Sen råkade jag se att det står ”War of warcraft”. Gissar att det ska vara ”world”, utan att vara en sån som är den som är den..
  Men i min värld (Blizzardnörd) hade det räckt med Warcraft-franchisen, för att få bort den allmänna tron att allt som rör Warcraft kommer från WoW.. Alltså inget riktat mot dig personligen 🙂
  Ps Är rädd att bli anklagad för mansplaining, men föredrar att kalla det Nerdsplaining om något <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!