Tech-svep: Kul och intressant från v.27

clue period app mensapp

En mens-app utan könande?

Jag använder Clue för att samla data om min menscykel. Det var flera som rekommenderade den till mig och när jag råkade tappad bort min gamla data till min gamla app så passade jag på att byta.
Eftersom jag är registrerad får jag också då och då små email-utskick som faktiskt håller riktigt hög och relevant kvalitet. Clue är helt klart ett företag som förstår hur de bygger vidare på sitt varumärke genom bra content. Här om dagen fick jag ett utskick som jag tyckte var särskilt intressant.

Accessibility and gendered language at Clue är en resonerande text från företaget där de försöker reda ut det här med könsneutralt språk i kommunikation när det man ska marknadsföra är en mensapp. Å ena sidan vill de vara så inkluderande som möjligt och vara relevanta för alla med en menscykel samtidigt som de vill vara så tydliga som möjligt i sin externa kommunikation. Intressant text tycker jag!

Hämta bilder från din Instagram utan att skärmdumpa

sociala medier bloggare strategi teknifik Elin Häggberg
Tjejer Kodar-bloggen bjöd på ett väldigt bra inlägg av Hannah Willen om hur du kan hämta en bild på Instagram utan att screenshotta den. Jag har använt en liknande metod ibland för att spara ned mina egna instagrambilder högupplösta (när jag inte orkat koppla i min externa hårddisk där mina bilder finns lagrade. Men den här var ännu smartare!
Kan ju också vara jättebra om du haft en Instagram-hashtagg på en fest och vill spara ned alla bilderna för att göra en fotobok t.ex.

Implantat – framtidens tech

RFID_hand_1-1
Jag fick kontakt med Alexandra Holm på Twitter när vi båda fått studentbiljetter till Internetdagarna förra året. Vi hängde en del under konferensen och blev ett helt gäng av tech-pepp brudar som fortfarnade har kontakt genom sociala medier (superawsome! Shot out till Vandringsbloggen som också var där). Några av dem jag träffade där har nu startat nätverket The Social Few.
På deras briljanta sida skrev Alexandra här om dagen den här texten om Internables, alltså små implantat man kan göra under huden som sen kan användas för att t.ex. låsa upp dörrar, betala med m.m. Så intressant och inspirerande. Nu när jag köpt min första wearable så känns det inte jättelångt borta att även skaffa ett inplantat.

Ett liten kik på iOS 10

iOS10-Messages blogg
Mina favoriter på The Verge har testat BETA-versionen av iOS 10 som släpps i höst. Jag måste säga att den där nya lock screen-designen ser riktigt intressant ut. Ska bli så spännande att testa på både nya iOS och nya AppleOS till hösten. ?

Det var allt för denna veckas tech-svep! Har du fastnat för någon tech-nyhet i veckan som du vill tipsa om? ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Tech-svep: Kul och intressant från v.27”

  1. Så häftigt (och lite lite läskigt) med implantat. Det känns som att korten kommer att ersättas i framtiden! Snacka om praktiskt att alltid ha sina värdesaker med sig på det viset.

  2. Inte hört om Clue tidigare 😮 Vad bra att de försöker vara inkluderande ^^
    Angående det med insta och screenshot. Kikade in på deras blogg, inte stött på det tidigare. Den bloggen var intressant ^^

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!