Hur får jag reda på tekniknyheter?

tekniknyheter bästa sidorna att följa
Som ni kanske har läst i mitt manifest så har jag länge letat efter en teknikblogg som är både snygg, kreativ och roliga att läsa och inte riktigt hittat exakt det jag söker. Men självklart finns det massor av bra sidor, bloggar, youtube-kanaler med mera som jag följer för att få tekniknyheter och hänga med i techsvängen.
Idag tänkte jag tipsa er om mina favoriter:

Tekniknyheter, prylar, internet och sociala medier

tekniknyheter bra sidor
The Verge (theverge.com)
En sida som tar upp alla nyheter om internet, prylar, sociala medier och mycket mer. Väldigt mycket olika men många duktiga journalister som analyserar och kommer med smarta tankar kring teknikens utveckling. De verkar också ha ett jämställdhetstänk för jag har märkt att det kommit fler och fler kvinnliga journalister bara under det senaste året (innan var det främst män).
The Verge har också en helt fantastisk youtube-kanal som jag är smått beroende av där de gör mycket recensioner av nya prylar och berättar om tech-nyheter:

?
tekniknyheter mashable sida sociala medier
 
Mashable (mashable.com)
Mashable är ganska likt The Verge om än ännu bredare med mycket viral-nyheter, gulliga youtubeklipp och kändisnyheter. För att främst få deras tekniknyheter rekommenderar jag att klicka in på deras underkategori om tech. Bra sida för att få en överblick av vad det pratas om på internet just nu.
 
tekniknyheter internet sociala medier digg
Digg (digg.com)
En sida som samlar och länkar massor av intressanta artiklar om teknik, internet och mycket mer från hela webben. Bra sätt att både få överblick och hitta nya grejer utan att behöva rota runt hela internet själv!
Erika the technology nerd (who likes to film stuff) 

Om du gillar att kolla på unboxing-videos och väldigt genomgående och nördiga recensioner av framförallt smartphones med även kameror, plattor, datorer och mer så kommer du ÄLSKA Erika Griffin. Hennes kanal hittar du här.
 
tekniknyheter spel dataspel TVspel recensioner IGN
IGN (se.ign.com)
Bästa sidan för nyheter om spel och spelrecensioner är IGN! Ibland kan jag tycka att de ger väldigt höga betyg de nästan alla spel och inte är jättekritiska. Men vill du veta om du ska satsa dina slantar på ett nytt, hajpat TV-spel så är det här sidan att besöka för att både få trailers och game play-recensioner.

Nya perspektiv på teknik, internet och spel

tekniknyheter bloggar stil och teknik
Stil & Teknik (stilteknik.wordpress.com)
En blogg som handlar om teknik, inovation och mode! En helt strålande kombo tycker jag som många traditionella teknik-medier inte så ofta bevakar. Teknik behöver inte vara fult och tråkigt – Apple har ju t.ex. visat hur mycket design påverkar vilka prylar vi köper. Nu när wearable tech (bärbar teknik, t.ex. smartklockor) blir allt mer i fokus så blir ju just stil kopplat till teknik ett allt viktigare område.
tekniknyheter feminism kvinnor women in tech gadgette site
Gadgette (gadgette.com)
Gadgette är en fantastisk brittisk sida som drivs av kvinnor, för kvinnor, med ett feministiskt perspektiv. De skriver om teknik, prylar, spel, sociala medier, feminism och mycket mer. Kan rekommendera att följa deras chefsredaktör Holly (@holly) på Twitter som är en riktigt driven tech-journalist som har mycket åsikter.
Feminist Frequency 

Feminist Frequency är en youtubekanal som gör feministiska analyser av främst TV-spel men även filmer. Jag tycker de är bra på att förklara problem med t.ex. sexism i TV-spel genom att visa på hur kvinnliga karaktärer skildras på stereotypa sätt. Deras serie om ”Tropes vs. Women in video games” är jättebra att börja med. Kanalens huvudperson, Anita Sarkeesian, har blivit utsatt för så mycket näthat och dödshot för sina filmer att man blir mörkrädd. Att göra feministiska analyser av TV-spel är inte helt riskfritt. Jag tycker det är en jättebra och viktig kanal! Det är nämligen fullt möjligt att spela och uppskatta TV-spel SAMTIDIGT som man är kritisk till och medveten om sexism och ojämlikheter som förekommer inom dem.
iJustine

iJustine är en av USA:s största youtube-profiler när det kommer till tech och spel. Hon är ganska galen, typiskt amerikansk och älskar Apple-prylar. Hon testar alla nya prylar och har en ganska lättsam approach till ny teknik. Jag kollar främst på hennes teknikinlägg men hon postar massor av ”vloggar” (video-bloggar) om sitt vardagsliv också. Hennes kanal hittar du här.
 
tekniknyheter podcast teknikpoddar teknikpodcast reply all gimlet media
Reply All (Podcast)
En av mina favoritpoddar som handlar om internet. De hittar intressanta och spännande berättelser och vinklar som relaterar till internet på olika sätt. Väldigt bra producerat! Både allvarligt och lättsamt med lagom långa avsnitt. Ett segment de gör heter ”Yes Yes No” där en av producenterna tar upp ett nätfenomen han inte förstår och de andra två förklarar det. Jag lär mig alltid mycket från denna podd som jag tror alla kan gilla även om man inte är dödsintresserad av teknik och internet.

Startups och tekniksektorn i Sverige

 
tekniknyheter starups sverige digital di
Di Digital (digital.di.se)
Näringslivstidningen DI:s satsning på att bevaka den digitala sektorn handlar främst om investeringar i svenska Startups och profiler inom tech-sektorn i Sverige. Något för den som är lite mer intresserad av hela industrin och inte bara de senaste prylarna. Bra och intressanta analyser, gräv, bloggar och mycket mer.
Ett bra sätt att hänga med är att lyssna på deras podcast Digitalpodden!
tekniknyheter startups tekniksektorn sverige breakit
Breakit (breakit.se)
På samma not som DI digital är nystartade nyhetssajten Breakit som är något av en startup själva. Det är journalister som tidigare jobbat på DI som driver den och den har ungefär samma bevakningsområde: starups, techsektorn, investerare och så vidare.

Berätta gärna i kommentarerna om ni har tips på riktigt bra sidor, kanaler, podcasts eller bloggar om teknik som ni följer, jag är ständigt på jakt efter mer mer mer! Gärna som skrivs av kvinnor eller erbjuder nya, intressanta perspektiv på teknik och den digitala världen.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

1 reaktion på ”Hur får jag reda på tekniknyheter?”

  1. Pingback: Bloggarna jag följer och personerna jag inspireras av - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!