Hur får jag reda på tekniknyheter? Här kommer en lista på kanaler, sidor och poddar jag följer för att hänga med i tekniksvängen

tekniknyheter bästa sidorna att följa

Som ni kanske har läst i mitt manifest så har jag länge letat efter en teknikblogg som är både snygg, kreativ och roliga att läsa och inte riktigt hittat exakt det jag söker. Men självklart finns det massor av bra sidor, bloggar, youtube-kanaler med mera som jag följer för att få tekniknyheter och hänga med i techsvängen.

Idag tänkte jag tipsa er om mina favoriter:

Tekniknyheter, prylar, internet och sociala medier

tekniknyheter bra sidor

The Verge (theverge.com)

En sida som tar upp alla nyheter om internet, prylar, sociala medier och mycket mer. Väldigt mycket olika men många duktiga journalister som analyserar och kommer med smarta tankar kring teknikens utveckling. De verkar också ha ett jämställdhetstänk för jag har märkt att det kommit fler och fler kvinnliga journalister bara under det senaste året (innan var det främst män).

The Verge har också en helt fantastisk youtube-kanal som jag är smått beroende av där de gör mycket recensioner av nya prylar och berättar om tech-nyheter:

🌵
tekniknyheter mashable sida sociala medier

 

Mashable (mashable.com)

Mashable är ganska likt The Verge om än ännu bredare med mycket viral-nyheter, gulliga youtubeklipp och kändisnyheter. För att främst få deras tekniknyheter rekommenderar jag att klicka in på deras underkategori om tech. Bra sida för att få en överblick av vad det pratas om på internet just nu.

 

tekniknyheter internet sociala medier digg

Digg (digg.com)

En sida som samlar och länkar massor av intressanta artiklar om teknik, internet och mycket mer från hela webben. Bra sätt att både få överblick och hitta nya grejer utan att behöva rota runt hela internet själv!

Erika the technology nerd (who likes to film stuff) 

Om du gillar att kolla på unboxing-videos och väldigt genomgående och nördiga recensioner av framförallt smartphones med även kameror, plattor, datorer och mer så kommer du ÄLSKA Erika Griffin. Hennes kanal hittar du här.

 

tekniknyheter spel dataspel TVspel recensioner IGN

IGN (se.ign.com)

Bästa sidan för nyheter om spel och spelrecensioner är IGN! Ibland kan jag tycka att de ger väldigt höga betyg de nästan alla spel och inte är jättekritiska. Men vill du veta om du ska satsa dina slantar på ett nytt, hajpat TV-spel så är det här sidan att besöka för att både få trailers och game play-recensioner.

Nya perspektiv på teknik, internet och spel

tekniknyheter bloggar stil och teknik

Stil & Teknik (stilteknik.wordpress.com)

En blogg som handlar om teknik, inovation och mode! En helt strålande kombo tycker jag som många traditionella teknik-medier inte så ofta bevakar. Teknik behöver inte vara fult och tråkigt – Apple har ju t.ex. visat hur mycket design påverkar vilka prylar vi köper. Nu när wearable tech (bärbar teknik, t.ex. smartklockor) blir allt mer i fokus så blir ju just stil kopplat till teknik ett allt viktigare område.

tekniknyheter feminism kvinnor women in tech gadgette site

Gadgette (gadgette.com)

Gadgette är en fantastisk brittisk sida som drivs av kvinnor, för kvinnor, med ett feministiskt perspektiv. De skriver om teknik, prylar, spel, sociala medier, feminism och mycket mer. Kan rekommendera att följa deras chefsredaktör Holly (@holly) på Twitter som är en riktigt driven tech-journalist som har mycket åsikter.

Feminist Frequency 

Feminist Frequency är en youtubekanal som gör feministiska analyser av främst TV-spel men även filmer. Jag tycker de är bra på att förklara problem med t.ex. sexism i TV-spel genom att visa på hur kvinnliga karaktärer skildras på stereotypa sätt. Deras serie om “Tropes vs. Women in video games” är jättebra att börja med. Kanalens huvudperson, Anita Sarkeesian, har blivit utsatt för så mycket näthat och dödshot för sina filmer att man blir mörkrädd. Att göra feministiska analyser av TV-spel är inte helt riskfritt. Jag tycker det är en jättebra och viktig kanal! Det är nämligen fullt möjligt att spela och uppskatta TV-spel SAMTIDIGT som man är kritisk till och medveten om sexism och ojämlikheter som förekommer inom dem.

iJustine

iJustine är en av USA:s största youtube-profiler när det kommer till tech och spel. Hon är ganska galen, typiskt amerikansk och älskar Apple-prylar. Hon testar alla nya prylar och har en ganska lättsam approach till ny teknik. Jag kollar främst på hennes teknikinlägg men hon postar massor av “vloggar” (video-bloggar) om sitt vardagsliv också. Hennes kanal hittar du här.

 

tekniknyheter podcast teknikpoddar teknikpodcast reply all gimlet media

Reply All (Podcast)

En av mina favoritpoddar som handlar om internet. De hittar intressanta och spännande berättelser och vinklar som relaterar till internet på olika sätt. Väldigt bra producerat! Både allvarligt och lättsamt med lagom långa avsnitt. Ett segment de gör heter “Yes Yes No” där en av producenterna tar upp ett nätfenomen han inte förstår och de andra två förklarar det. Jag lär mig alltid mycket från denna podd som jag tror alla kan gilla även om man inte är dödsintresserad av teknik och internet.

Startups och tekniksektorn i Sverige

 

tekniknyheter starups sverige digital di

Di Digital (digital.di.se)

Näringslivstidningen DI:s satsning på att bevaka den digitala sektorn handlar främst om investeringar i svenska Startups och profiler inom tech-sektorn i Sverige. Något för den som är lite mer intresserad av hela industrin och inte bara de senaste prylarna. Bra och intressanta analyser, gräv, bloggar och mycket mer.

Ett bra sätt att hänga med är att lyssna på deras podcast Digitalpodden!

tekniknyheter startups tekniksektorn sverige breakit

Breakit (breakit.se)

På samma not som DI digital är nystartade nyhetssajten Breakit som är något av en startup själva. Det är journalister som tidigare jobbat på DI som driver den och den har ungefär samma bevakningsområde: starups, techsektorn, investerare och så vidare.

Berätta gärna i kommentarerna om ni har tips på riktigt bra sidor, kanaler, podcasts eller bloggar om teknik som ni följer, jag är ständigt på jakt efter mer mer mer! Gärna som skrivs av kvinnor eller erbjuder nya, intressanta perspektiv på teknik och den digitala världen.

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 61 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *