Bloggarna jag följer och personerna jag inspireras av


Nu när hösten dragit igång på allvar befinner jag mig i en för mig rätt vanlig situation. På ett sätt känner jag mig inspirerad, motiverad och idéerna snurrar i huvudet konstant. Samtidigt så har jag ett fullspäckat schema som gör att jag sällan har tid att riktigt sätta mig och ta itu med alla de där idéerna. Istället måste jag släcka bränder och göra det som är mest kritiskt just nu.
Time management… det är så himla svårt alltså. I går var jag med på andra dagen av Influencers of Swedens Fall Workation här i Örebro och smarta Linda Engström höll en workshop om effektivitet. Det inspirerade mig att återigen försöka ta ett steg tillbaka och hitta lite balans i min tillvaro. (Jag höll också en workshop, tänkte dela med mig lite av vad vi snackade om gällande det i ett blogginlägg i veckan!).
För att kicka igång blogginspirationen lite grann tänkte jag berätta för er om vilka bloggar och personer jag följer och som inspirerar mig!

Underbara Clara

Jag har följt Claras blogg hela vägen från när hon var småknasig modebloggare i Umeå genom hela bloggkarriären, husköpet, barnen och företagarframgångarna.
Clara inspirerar mig för att hon tar sin business på största allvar, är en sådan förebild i influencervärlden, alltid skapar högkvalitativt content och är SÅ mycket modigare än mig gällande att ryta ifrån och debattera.
Hade det inte funnits bloggare som Clara hade jag nog haft svårt att se mig själv i den här rollen. Min dröm är också att bli ”Underbara Clara för tech”, om ni förstår vad jag menar. ?

Elsa Billgren

Elsas blogg började jag följa ganska sent men sen hon fick barn och köpte huset på Gotland har hennes blogg blivit en riktig favorit. Jag älskar hur hon ofta fantiserar om stämningar och hur hon vill att hösten, julen och sommaren ska se ut och kännas. Exakt så brukar jag också göra, nämligen (fast i mitt eget huvud, i anteckningsböcker och i hemliga Pinterest-boards).
Elsa gör också alltid högkvalitativt innehåll, bra samarbeten och blandar flärd med enorm sårbarhet på ett sätt som gör hennes blogg riktigt beroendeframkallande tycker jag.
Sen jag själv köpte lägenhet (och blev mer ”vuxen på riktigt”??) har jag också blivit mer intresserad av det där med design och inredning och jag tycker det är jättekul att läsa Elsas trendspaningar som liksom inte är mode-spaningar utan mer övergripande? Så bra niche av blogg, iallafall!

Sandra Beijer

Sandras blogg har jag följt nästan lika länge som Claras. Sandra är väldigt olik mig på ungefär alla plan men hennes blogg är så bra skriven, proffsig, personlig och fin att jag alltid läser den ändå. Lite som en TV-serie man följt sen man var tonåring och fått så stark relation till karaktärerna att man bara måste fortsätta år efter år för att se vad som händer?
Jag tycker också Sandra är en jättebra förebild som gör mycket bra för influencer-branschen och det är lätt att glömma bort hur otroligt mycket Sandra gjort för att utveckla själva blogghantverket. Genom att hitta på format (som ”ett foto om dagen”), förfina själva bloggstilen på bilder och text och mycket mer.
Många många många bloggar har ju inspirerats rätt ordentligt av stilen Sandra uppfunnit och det tror jag har gjort mycket för att vi har en så övergripande högkvalitativ bloggosfär i Sverige.

Nevnarien – Elin Kero

Back in the very day när jag var en dedikerad Tolkien-nörd så fanns det en väldigt populär alvnamns-generator online. Elin blev i generatorn ”Nevnarien” så det var ett namn jag satt och skrev på böljande alvskrift i mina anteckningsböcker under högstadiet.
Därför hittade jag rätt tidigt till Elins nätnärvaro, eftersom hon använde just det namnet. Sen tappade jag bort Elin i några år men hittade tillbaka när jag gick med i Influencers of Sweden.
Nu följer jag främst Elin genom hennes youtubekanal där jag tycker hennes härliga och bubbliga personlighet verkligen kommer till rätta. Jag kan rekommendera filmerna där hon går crazy bananas över olika fina morgonljus.
Sen är det ju lite extra kul tycker jag också när man får se hennes studio, kolla på hennes fotoutrustning och sådana lite mer techiga grejer. Stort plus också för att Elin är enormt ödmjuk och fin i verkliga livet också! ❤️

Slowfashion av Johanna Nilsson

Johanna är en av mina bästa och närmsta bloggkollegor utifrån att jag känner att jag alltid kan höra av mig till henne både i framgång och motgång. Hon har så många bra tankar och insikter kring att vara företagare och nichad microinfluencer.
Det är så otroligt skönt att omge sig med människor som är i lite samma situation som man kan bolla med. Att bara få lufta sina tankar brukar ofta räcka för att komma fram till vilket beslut man nog egentligen redan fattat men behövde dra ett varv till.
Dessutom är ju Johanna min guru när det gäller hållbart mode och att verkligen stå upp för sina hjärtefrågor. Genom Johanna har jag helt förändrat mitt köpbeteende kring kläder och dessutom fått en garderob jag trivs SÅ mycket bättre med eftersom valen är genomtänkta.
Nu har Johanna tillsammans med Emma Sundh och Maria Soxbo skapat Klimatklubben – ett initiativ för att inspirera till handling för att rädda planeten. Snacka om triss i kloka och inspirerande människor!
Missa inte Slow fashion-podden heller – sååå bra och jag fick äran att gästa första avsnittet.

Jennifer Sandström

Jennifer har jag lärt känna genom Influencers of Sweden och hon inspirerar mig eftersom hon är lite liknande mig i sin resa som bloggare och företagare. Dessutom skriver hon alltid kloka och värdefulla inlägg om entreprenörsskap, sociala medier och internet som jag uppskattar att läsa.

Reaktionista

Wildas blogg är så himla olik mycket annat i bloggvärlden. Hon tar i de djupa frågorna och de svåra känslorna på ett så fint och inkännande sätt. Dessutom har hon ett språk som ingen annan och lyckas liksom sätta ord på saker väldigt målande. Dessutom är hon smart, driven, snäll och generös och påminner mig om att se det fina i tillvaron även när saker är svåra och jobbiga.
Jag ser verkligen fram emot att läsa Wildas framtida böcker och följa hennes resa till att bli socionom!

Linda Hörnfeldt

Linda är ju den som skapade Influencers of Sweden (på den tiden Better bloggers) och har drivit frågor och delat insikter om influencerbranschen långt tidigare än bloggare och företag riktigt fattat galoppen. Dessutom är hon driven, en do:er och har peppat mig så otroligt mycket genom min egen resa med bloggen.
Nu har Linda tagit sitt pick och pack och flyttat tillbaka till Norrland och har påbörjat en resa att göra om sitt företag till ännu mer platsoberoende och digitaliserat. Och hon har påbörjat processen att skaffa barn själv. Så spännande och inspirerande.

Dnilva

Anna Maria är en fartfylld, rolig och otroligt kreativ person som jag tycker gör inspirerande, snygga men ändå enkla/görbara DIY’s. Även om jag inte gör grejerna så tycker jag det är jättekul att läsa (eller titta på youtube-videor) av processen där man kan plocka upp allt från materialtips till tekniker att använda själv när tillfälle ges.

Cashew Kitchen

Jag träffade Agnes första gången när Annie (Vegokäk, se nedan) bjöd med mig att ta en öl med henne efter det första BBcon, meetup för dåvarande Better bloggers. Jag hade sett Agnes blogg men var helt övertygad om att hon var amerikan så blev SÅ förvånad att hon var svensk och bodde på Söder.
Agnes inspirerar mig med sin kreativitet, sina otroligt vackra bilder och hennes tankar kring entreprenörsskap med hög integritet och mycket hjärta.

Vegokäk

Annie och jag startade våra bloggar ungefär samtidigt och har därför gjort en liknande bloggresa. Därför har jag inspirerat så mycket av Annies driv och strategiska arbete. Stort plus också såklart att Annie gör recept HELT i min smak eftersom det är vegetariskt men ändå fett göttigt med mycket kolhydrater, ost och sånt.
Jag gillar också Annies personliga språk, stora engagemang för klimat och miljö och att hon inte är rädd att säga vad hon tycker. Plus att hon är generös, smart och jättesnäll.

Som ni märker så inspireras jag av personer i vitt skilda sfärer och ämnen – det handlar mer om businesstänket, hantverket och personen bakom liksom.
När jag startade min blogg så ville jag att den skulle vara mer lik bloggar om inredning, mat och livsstil än de mer webbtidningsaktiga teknikbloggarna.
Sen följer jag såklart många bloggar, sidor och konton för att hålla mig uppdaterad om tekniknyheter och mitt område. Men det handlar ju mer om information än inspiration. Bloggarna jag själv följer är ju mer ”fritid” liksom, det jag läser för att slappna av och tänka på något annat en stund.
Det här med bloggläsandet kan också gå i perioder. Ibland läser jag mycket, ibland mindre. Ibland lockar en viss typ av inlägg och ibland scrollar jag förbi. Så tror jag nog det är för dom flesta?

Vad gör att du blir inspirerad och väljer att följa en bloggare? Är det ämnet eller mer personen? Vem borde jag börja följa tycker du?

4 reaktioner på ”Bloggarna jag följer och personerna jag inspireras av”

  1. Många av de bloggar jag följer har jag följt länge (som Egoina och Juennifer), förutom typ du som är ganska nytillkommen. Annars är det vänner, för att hålla sig lite uppdaterad. 🙂

  2. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 42 | att vara frisk och en halsduk för 10 kr. | REAKTIONISTA

  3. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 150 | att vara frisk och en halsduk för 10 kr. | REAKTIONISTA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

PLUS

Gör som 2000+ andra och prenumerera på Teknifik Plus. Ett mailutskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig.

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering