Min nya grafiska profil – resan mot Teknifik 3.0 del 2

Vad har vi här då? Nej men bara Teknifiks nya logga?!?! Okej, vi tar det från början:

Om ni läst del 1 så vet ni att jag sökte och fick bidrag från Regionen för att utveckla min plattform. Jag anlitade då Annika Bäckström som jag ”känt” på internet i många år för att göra en ny grafisk profil till mig. Både att använda för den nya webbdesignen men också för att använda i alla andra sammanhang: på sociala medier, i grafik, i mina youtube-videos och överallt!

Bakgrund: min grafiska profil

grafisk profil teknifik av Elin Häggberg

Så här såg min ursprungliga grafiska profil ut när jag startade bloggen 2016. Och det är som ni ser samma grafiska profil som jag haft sedan dess. Med tiden, och framförallt efter att jag startade podden, broderade jag ut den lite i svängarna och började använda lite andra typsnitt och la till fler färger i paletten från podden (lila och rosa nyanser).

Här kan du se färgpaletten jag använt mig av de senaste 2 åren typ?

Uppdraget till Annika

När jag bestämt mig för att anlita Annika så började vi med ett videomöte där jag berättade lite om hur jag tänkte kring varumärket och vad jag ville utveckla med det. Det jag sa var ungefär:

  • Hålla fast vid Teknifiks kärna som är att det ska kännas kreativt, enkelt och kul
  • Bygga vidare på min befintliga färgpalett så att det harmoniserar men ändå känns nytt. Den nya grafiska profilen måste funka med mitt befintliga innehåll (min bok, poddens grafik, tidigare grafik osv).
  • Kännas ny, modern och fräsch! Lite luftigare och enklare? Tillgänglig!

Typ så! Vi snackade lite, kollade på lite inspirationsbilder på Pinterest och Annika började direkt greja med färger, typsnitt och jag kände att hon verkligen fattade vad jag menade. Skönt!

Processen

Efter det första mötet satte Annika igång och jobbade. Tidigare har jag tyckt det varit väldigt kul att göra sådant här själv men på senare år har jag verkligen känt hur stor skillnad det är när någon som verkligen jobbar med något dagligen gör grejen? Jag sitter ju inte och jobbar med grafisk design dagligen. Därför känner jag mig lite ringrostig nuförtiden när jag ska ta tag i det. Och när det är mitt eget projekt lägger jag dessutom inte riktigt ned tiden som krävs heller.

Det kändes helt enkelt otroligt lyxigt att ha Annika ”on the case”. Hon återkom några veckor senare med en hel presentation där hon skissat fram tre olika koncept man kunde utgår från.

Moodboard för koncept 1

Koncept 1: Fortsätta på den befintliga looken med snirklig/skrivstil men förenkla och utveckla. Jag tänker inte dela Annikas förslag på loggan eftersom hon kanske vill använda idéerna någon annanstans någon gång. Så jag delar bara moodboardsen som hon hade med i presentationen!

Det här konceptet var jättefint med två fina loggor men jag kände bara: nej – jag är färdig med det här spåret! Jag vill ha något annat som skiljer sig mer.

Koncept 2: Här hade Annika gjort en cool logga i lite pixel-art stil. Som även kunde tolkas lite som origami? Den var superfin. Här var inspirationen lite mer ”tech”. Jag gillade den mycket men jag kände: nej! Jag vill fortsätta på mitt spår att gå lite tvärt emot hur man brukar göra ”tech”. Jag vill inte gå mot MER tech om ni förstår hur jag menar?

Så även om jag verkligen gillade detta koncept så var det inte helt rätt. Vilket är bra att se också, alltså vad man inte vill ha!

Koncept 3: Här har vi moodboarden för det som blev spåret vi gick vidare med! Grafiskt, kul men ändå enkelt. Leka lite med typsnitt och former. Runda och mjuka former.

Så hur blir då Teknifiks nya grafiska profil?

Jo…. *Trumvirvel*

Här har ni den! En helt annan feeling i loggan än innan, eller hur? Men jag älskar den!

Annikas lilla kommentar om skissen!

När vi hade valt det här spåret gick Annika vidare och färdigställde hela profilen och gjorde ett stort dokument till mig i Adobe Illustrator med färgpalett och element jag kan leka med samt mallar för att skapa inlägg och grafik:

Hon gjorde även den fina animationen då såg överst i inlägget som jag tycker är SÅ fin! Här ser ni också de nya typsnittsvalen och hela ”stilen”. I övrigt är det en väldigt fri profil med stora variationsmöjligheter för mig som skapar grafik och illustrationer själv.

Annika tog även fram skisser för hur själva bloggen skulle se ut med den nya stilen. Sen hade vi ett möte där vi tittade på skisserna och jag sa lite mer i detalj hur jag ville ha vissa saker och sen hade vi ett möte med Josef som bygger webben och fortsatte fixa med skisserna.

Här ska du få en exklusiv liten sneak peek på hur Teknifik 3.0 kommer se ut sen:

Hoppas ni gillar min nya grafiska profil! Sajten kommer bli SÅ snygg, lite mer avskalad och lättläst när allt är klart. Nu är det inte långt kvar till lanseringen!!!!

Vi hörs igen snart - då ska vi snacka om min nya Instagram strategi tänkte jag. Som utlovat!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Min nya grafiska profil – resan mot Teknifik 3.0 del 2”

  1. Se jättefint ut! Lekfullt och färgglatt. Kul också att ha så många element att leka med.
    Det ska bli spännande att se nya webben.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!