Unboxing av nya iPhone 12 och iPad Air

Höstmånaderna är alltid intensiva när det gäller nya tekniksläpp och jag har haft fullt sjå att hinna filma och testa! Men jag har en del innehåll på lager som jag pytsar ut allt eftersom här.

Och nu är det dags för ytterligare en Apple unboxing – nämligen av iPhone 12 och nya iPad Air 🙌 Båda i den (enligt mig) otroligt snygga mint-gröna färgen.

Är det något Apple alltid varit bra på är det väl att göra teknik i roliga färger. Jag minns back in the day när de hade dessa färgglada datorer – gud vad jag drömde om en sån. Minns även min fina iPod Mini i blå (har fortfarande kvar den! Och den funkar, med väldigt kort battertid dock).

Se videon:

iPhone 12 – mer prestanda i nygammal design

Jag måste säga att jag gillar den här ny-gamla designuppdateringen för iPhone 12. Min första iPhone var 4:an, som också hade glas på fram och baksidan plus platta kanter.

Sen iPhone 6 har vi ju haft de rundare kanterna och en lite större designuppdatering har varit efterlängtat. Sen om detta är en större uppdatering eller mer en återupprepning kan man ju som sagt ifrågasätta. Men den känns riktigt bra i handen, inte alls lika ”vass” som t.ex. iPhone 4 och 5-modellerna kunde kännas.

Den känns lite mindre/mer kompakt i designen jämfört med iPhone 11 och glaset har fått ”Ceramic shield”-skydd som enligt Apple gör det till det mest hållbara glaset på en iPhone hittills. Men jag kommer nog ändå köra med skal på, för säkerhetsskull.

I övrigt så är det mesta uppgraderat, som det brukar vara. Så allting blir lite snabbare och lite bättre.

MagSafe för laddning och tillbehör

Ytterligare en ny grej med iPhone 12 är MagSafe, ett begrepp som tidigare används för laddningssladden för äldre MacBooks och även är den typ av laddning som man använder på Apple Watch. Det vill säga en magnetisk laddare!

Förutom att iPhone 12 då alltså kan laddas med den helt nya MagSafe-laddaren så har den även stöd för nya magnetiska tillbehör. T.ex. MagSafe-skal som det går fint att ladda genom med MagSafe-laddaren samt att man kan fästa fler tillbehör på skalet – som en liten korthållare.

Stöd för 5G

Den andra stora nyheten med iPhone 12 är att den har stöd för det nya 5G-nätverket med högre hastigheter. Så om du bor i stad där det finns 5G och har rätt abonnemang kan du, på vissa platser iallafall, få snabbare internethastighet i mobilen.

iPad Air 2020

När nya iPad Air släpptes blev jag väldigt pepp! För jag gillar ju verkligen att rita på iPad, och har ju främst gjort detta på iPad Pro innan. Det är en fantastisk iPad men den är liksom lite overkill skulle jag säga för de som inte jobbar professionellt, som t.ex. illustratörer, med sin iPad.

iPad Pro är en prestanda-maskin och kostar därefter. Men alternativet har tills denna modell varit att köpa en iPad som enbart har stöd för den första generationens Apple pencil. Det vill säga den som inte kan fästas direkt på plattan och som laddas och ansluts lite awkward genom ladduttaget på plattan.

Men nu är det andra bullar!

Stöd för andra generationens Apple pencil och Magic Keyboard

Nya iPad Air har en mer ”pro-lik” design med de platta kanterna och så har den stöd för den nya (och mycket trevligare) andra generationens Apple pencil. Den laddas och ansluts magnetiskt och fäster på sidan av plattan på ett väldigt elegant sätt.

Den har även stöd för MagicKeyboard som tidigare släppts för iPad Pro. Ett hårt skal med ett riktigt skrivbord som ”förvandlar” din iPad till en liten laptop (nästan).

Så min tanke nu är att jag ska prova och jämföra nya iPad 8th gen (senaste vanliga iPaden), nya iPad Air 2020 och iPad Pro. För att kunna komma med en liten guide över vilken iPad som passar bäst beroende på behov och vad man vill göra med den.

Är det något särskilt du undrar om iPhone 12 eller iPad Air som du vill att jag ska kika extra på till min recension? Let me know! 👇

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Unboxing av nya iPhone 12 och iPad Air”

 1. kul med nya prylar! det där med färgerna gillar jag med. fast har alltid retat mig på att Apples flaggskeppsmodeller oftast bara har lite mer sobra ”direktörsfärger”. jag får hem en Max Pro i morgon och valde den nya mörkblå färgen. men hade gärna haft nåt knalligare. min son har två iPods – en rosa och en metallicblå. supercoola
  Lycka till nu med både pryl och bebis 👶🏻🤗

  1. Tack Eva 💖💖💖💖
   Ja men håller med. Mer pigga färger på teknik åt folket, säger jag. Så mycket teknik som är svart och grå. Blev väldigt glatt överraskad av den knalligt turkosblå OnePlus 8 PRO till exempel!
   Den mörkblå är roligare än svart iallafall!

 2. håller med! men uppkäftig som jag är beställde jag ett knallrött skal från Moment eftersom jag ändå behöver deras skal till mina extralinser ✊🏻

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!