Bli medlem på min Patreon så fixar vi det tillsammans!

Okej! Ni som följt bloggen länge vet att jag ofta snackat om Patreon eller någon annan medlemsfinansierad variant för att få mer tid till att skapa det innehåll som ni älskar: guider, tutorials och utbildande innehåll inom digitala verktyg och teknik.

När jag frågade er vad ni tyckte jag skulle göra nu när mina föreläsningar ställts in så svarade ni: online-föreläsningar, webinarier och webbkurser!

Så nu fixar vi det: tillsammans! För jag känner att nu när så många fler tvingas se över sin vardag eller sitt företag för att bli mer digitala så har jag så mycket jag kan bidra med.

Ni är också många som verkligen gillar podden och tyvärr tappade jag en av mina två sponsorer för säsongen på grund av coronaviruset. Vilket är tråkigt men jag har bestämt mig för att köra ändå! Första avsnittet kommer ut om en vecka! Men jag skulle behöva ert stöd.

Så vad tror ni – kan vi fixa det tillsammans?

💖

Vad är Patreon och hur funkar det?

Jag har själv varit en aktiv som givare på Patreon i flera år. Jag stöttar t.ex. youtubern Simone Giertz och Mediepodden med ett bidrag varje månad. För att jag gillar det de gör och vill att de ska kunna fortsätta göra det. Så enkelt är det!

Så här funkar det:

 1. Gå in på sidan för den kreatör på Patreon som du vill stötta. Min hittar du här.
 2. Välj “tier”, alltså vilken nivå, du vill gå in på som Patreon. Oftast så ger de olika nivåerna olika bonusar. Läs mer om mina längre ned!
 3. Registrera ditt konto på Patreon och dina betaluppgifter. Du kan betala med ett PayPal-konto eller med betalkort.
 4. Få tillgång till dina bonusar, som inlägg och videos, när du är inloggad på Patreon i webbläsaren eller i Patreons app.
 5. Som standard så får du ett mail varje gång en kreatör du följer uppdaterar med nytt Patreon-innehåll. Det kan vara bra om de uppdaterar relativt sällan. Vissa är mer aktiva och då är det smart att stänga av email-notiserna.
 6. Du kan avsluta ditt medlemskap hos en kreatör när du vill.
 7. Hitta fler kreatörer? När du väl har ett Patreon-konto kan du leta upp fler kreatörer du gillar och stötta dem. T.ex. youtubekanaler, poddar, konstnärer, fotografer, musiker och många fler.

Alla intäkter som man som kreatör får in på Patreon är man skatteskyldig för. Jag kommer ju göra detta som företag, inte som privatperson, och där brukar man ju säga att man “får ut” ungefär hälften av det man får in. Så det kommer krävas att vi blir några stycken om det ska gå runt. Men jag tror på oss?!! Jag tänker iallafall försöka 💪

Mina olika medlemskap på Patreon och hur jag tänkt

Som kreatör så skapar jag alltså olika “tiers”, nivåer på medlemskap, för att passa olika behov och plånböcker.

Teknifik Supporter

Det här är instegsnivån och tänkt för dig som gillar mitt innehåll och kanske fått hjälp eller lärt dig något nytt av mig någon gång i ett inlägg, en video, svar i en kommentar eller på mail.

Du kanske följer mig på flera eller någon kanal och vill att jag ska kunna fortsätta producera blogginlägg, videos och poddavsnitt.

Som Teknifik Supporter kommer man få ta del av mina exklusiva inlägg och bakom-kulisserna videos på Patreon. Man kommer även kunna delta i omröstningar om vilka ämnen jag ska göra innehåll om härnäst.

Men mest av allt handlar det om ett digitalt och ekonomiskt heja-rop! 🙌

Teknifik Academy

Så ni är många som vill ha och efterfrågar mer utbildande och lärorikt material. Sådant som är superkul med väldigt tidskrävande att skapa. För er har jag nu gjort medlemsnivån Academy!

Du kommer, förutom allt på Supporter, också att få (minst) ett live-webinarium i månaden. Alltså en digital föreläsning där jag kommer dela med mig av saker som: hur du skapar innehåll som verkligen engagerar och bygger relation, hur man gör en bra hemsida, tips på enkla sätt att skapa ett digitalt ben i sin verksamhet, trendspaningar inom sociala medier och marknadsföring och mycket mer. Sådant som jag brukar föreläsa om (och ta mycket betalt för 😉).

Även utomstående kommer kunna köpa in sig på webinarierna men det kommer kosta mer.

Dessutom kommer jag göra online-workshops där jag visar hur jag gör olika saker. T.ex. redigerar film, podcast, gör grafik i Illustrator, redigerar bilder och vad ni nu vill lära er. Ni kommer få vara styrande i vilket innehåll jag skapar.

Ni kommer även få möjlighet att ställa “Tech support”-frågor och delta i frågestunder.

Jag jobbar även på att ta fram online-kurser att sälja och dessa kommer ni få rabatt på!

Du är antagligen en kreativ person. Du kanske driver eget företag eller jobbar med något där du behöver skapa innehåll och nå ut i digitala kanaler.

Teknifik Mecenat

Den sista nivån är för dig som har möjligheten och vill bidra med mer. Förutom att du får allt på de övriga två nivåerna så kommer du även få ett 15 minuters privat video-samtal eller möte (i Örebro) med mig varje månad!

Där vi kan snacka tekniktrender, du kan bolla din nya idé, jag kan komma med feedback på dina digitala kanaler eller vad helst du önskar!

Det blir lite som Academy med plusmeny, om man vill det. Eller ett sätt att ge mig en gigantisk upptumme på allt jag gör.

Jag kommer även att nämna mina Mecenater lite då och då i mina kanaler så det är även ett tillfälle att synas lite extra (om man vill det!).

Specialerbjudande: Academy och Mecenat får bok på köpet

Eftersom jag verkligen vill att du ska känna att du får värde för pengarna så får du som skriver upp sig som Academy eller Mecenat under den första månaden en signerad kopia av min bok på köpet. (Om du redan har boken får du ändå en till, ge bort den i present vetja!)

Hoppas ni vill bli en del av min Patreon-familj

Om jag ska vara helt ärlig så ser jag inte magiska strålande möjligheter och guld och gröna skogar framför mig just nu. Jag ser många utmaningar. Men det här känns just nu som ett värdefullt och ändå rätt pepp sätt att försöka lösa det. Alltså: tillsammans! 💖

För att få det här upplägget att flyga kommer kräva mycket jobb och engagemang från min sida, jag tror inget annat. Men om vi får det att funka tror jag verkligen att det kan bli riktigt riktigt bra.

Det här är något jag klurat över sen bloggens begynnelse och det känns väldigt läskigt att ta klivet. Men nu gör jag det! För det kommer nog aldrig bli mer relevant än nu.

Om du har några frågor är det bara att skriva i kommentarerna 👇

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

8

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 423 times, 5 visits today)

3 kommentarer

 1. Emma 11 april, 2020 at 13:05

  Tack för ett bra inlägg Elin! Jag sitter själv och arbetar med Patreon. Jag har fått mycket inspiration från detta! En vacker dag kanske jag själv trycker på lanseringsknappen 😆

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 11 april, 2020 at 15:28

   Kul att höra, Emma! Tack! Ja, det är både läskigt och spännande att trycka på den där knappen, jag hoppas du gör det!! 💪❤️

   Reply
 2. Pingback: Att vara egenföretagare eller frilans i coronakrisen – några tankar och tips - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *