Nya iPhone 11 är här – dags för unboxing

September är ju som julafton när det kommer till Apple-produkter och detta år är inget undantag med nya iPhone 11, iPhone 11 Pro och Apple Watch series 5.

I går var jag i Stockholm och fick en genomgång av de nya produkterna hos Apple och fick med mig en påse goodies hem. Denna gång blev det den ”vanliga” iPhone 11 (alltså inte pro) jag fick möjlighet att testa.

Eftersom det är den modell som de allra flesta som är sugna på ny iPhone kommer köpa så känns det bra att testa den och skriva recension på det.

Sen för egen del så hade nog Pro passat mig bättre (har ju använt iPhone XS Max det senaste året). Det är svårt när man haft ”värsting”-modellerna att sen gå ned till den lite mer (rimliga) basic nivån. Men men… en ny iPhone är ju alltid en ny iPhone!

Sen har ju Apple uppdaterat Apple Watch också, så den nya heter series 5. Den har nyheter som always-on-display, inbyggd kompass, nya designalternativ och lite andra grejer. I övrigt så är det inte supermycket som skiljer från tidigare series 4.

Youtube: Unboxing av nya iPhone 11 och Apple Watch series 5

Direkt när jag kom hem från Stockholm satte jag igång att öppna lådorna (vem pallar vänta liksom?). Men satte upp en kamera iallafall så ni kan få hänga med på unboxing. Med avdragandet av plaster och allt (viktigaste haha!).

iPhone 11 kommer i flera fina färger. Jag har fått testa den röda men jag tror min favorit av färgerna ändå är den mintgröna (känns väldigt ”Teknifik”).

Men röd är också en av mina favoritfärger så det är inget fel med det. På baksidan har iPhone 11 fått en ny dubbelkamera med en vidvinkel och en ultra-vidvinkel så att man kan få med ännu mer i sina bilder. De största uppdateringarna generellt med denna modell är just med kameran. Både när det gäller att fota och filma har de gjort förbättringar.

Till exempel så har de infört en ny funktion där du kan hålla in på fotoknappen för att filma när det är bråttom. Bakom kulisserna så utnyttjar också mobilen vidvinkel-linsen för att se till att personen du filmar är i bild genom tracking (funkar även på hundar och katter) samt att den automatiskt bildstabiliserar!

Det är den typen av väldigt subtila designval som gör att iPhone levererar i vardagssituationer när du vill fånga ögonblicket. Snyggt, tycker jag! Ska testa på Klara (min katt) och se hur bra det funkar i verkligheten.

Jag ska ärligt säga att jag inte på något vis känt att jag varit ”i behov” av en uppgradering från iPhone XS Max och Apple watch series 4 som jag haft i ett år nu. Jag har varit så nöjd med dessa och det kommer göra lite ont i hjärtat att lämna tillbaka dessa vackra guld-Apple-prylar ?

Det som är kul med att vara teknikbloggare är ju dock att man hela tiden får möjlighet att vara i framkant och testa det senaste. Dessutom vill jag ju kunna informera er som faktiskt är i behov av en uppgradering om vad jag tycker det är värt att satsa sina slantar på.

Vad är ni mest nyfikna på med de nya Apple-prylarna? Lämna en kommentar så jag vet vad jag ska fokusera på i recensionen. ?

2 reaktioner på ”Nya iPhone 11 är här – dags för unboxing”

  1. Emma Hjertstrand

    Jag upplever problem med min iPhone 11 på så sätt att jag tex när jag ser Instagram Stories inte ser all text eller hela bilderna? Det är som att inte allt får plats i skärmen? Ex om ngn lägger en storie och skriver Happy wacay så kanske jag bara ser appy acay för att det liksom
    Står i kanten av bilden? Är det jag som har fel inställning på ngt sätt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering