Jag ska till Almedalen!

Ja det blir till att ta färjan över till “ön” i år igen för att hasta runt på kullerstenarna bland politiker, mediefolk, organisationer, kommuner och turister.

I år har jag fått tre riktigt fina uppdrag som alla handlar om digitalisering och AI.

Mina punkter i Almedalen 2019:

 • På onsdagen 3/7 kl 09.00 modererar jag ett panelsamtal arrangerat av Malmö stad. Vi ska bli bäst i världen på digitalisering – hur gör vi det tillsammans? Deltagarna är riktigt tunga namn:
  • Anders Ygeman, Energi och digitaliseringsminister, (S) regeringen
  • Anna Eriksson, Generaldirektör, DIGG
  • Anna Felländer, Grundare, AI Sustainability Center
  • Maria Stellinger Ernblad, Digitaliseringschef, Malmö stad
 • Sedan kommer jag leda ett rundabord-samtal med samma deltagare plus ännu fler tunga deltagare från både privat- och offentlig sektor. Där ska vi fortsätta diskutera det här med digitalisering och framtid.
 • På torsdagen 4/7 kl 08.00 deltar jag i ett panelsamtal med rubriken Artificiell intelligens eller naturlig intelligens – vart leder digitaliseringen? Tillsammans med detta grymma gäng:
  • Rosaline Marbinah, ordförande, Sveriges ungdomsorganisationer – LSU
  • Paulina Modlitba Söderlund, styrelseledamot, RISE SICS AB
  • Johan Wester, programledare

Är helt nervös och pirrig inför att få leda och delta i de här superviktiga och spännande sammanhangen med så många smarta personer som verkligen är med och leder den här utvecklingen. Blir svettig i handflatorna bara av att tänka på det!

Men jäklar vad kul det ska bli!

Almedalen 2018 där jag mötte upp bland annat grymma Clara / Bossbloggen och Emelie från Womengineer.

En av de bästa grejerna också med Almedalen är ju att många människor träffas på liten yta. Så det är lätt att springa på folk och passa på att snacka.

Så om du ska dit och vill säga hej – tveka inte att slänga iväg ett mail eller DM.

Och sitter du på något kul mingel eller fest mellan 2-5 juli bjud in mig, vetja!

Förra året hade jag ju ett finemangs uppdrag med Teknikföretagen som ni kanske minns där jag skrivit en text i en bok och var med på ett seminarium? Då hade jag ju också superlyxen att få bo på hotell, vilket liksom inte händer generellt när man är på Almedalen. De flesta företag hyr in sig i lägenheter och hus. Att hitta boende överhuvudtaget är en himla pers.

Den här gången lyckades jag lösa det genom en superhärlig och flexibel Airbnb-host. Jag kommer bo utanför murarna, dela lägenhet och sova på en bäddsoffa men jag är SÅ glad att jag lyckades lösa det och slipper sova i tält iallafall (som jag gjorde mitt allra första år på Almedalen för flera år sen).

Om du kommer vara på plats tipsa mig gärna om bra grejer att gå på och säg hej om du ser mig! ?⚡️

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 88 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. Nenne 24 juni, 2019 at 12:57

  Sååå kul!!! Och stort? Förstår att du blir svettig i handflatorna, inte världens lättaste att leda precis, men så kul!!!? Stort lycka till och hoppas Visby visar sig från sin bästa sida❣️??kram Mamma

  Reply
 2. Wilda 24 juni, 2019 at 23:28

  Wow vad häftigt! You are on fire! Riktigt avis då Almedalsveckan har varit en höjdpunkt många år för mig men tyvärr svindyrt och inte helt lämpat för en sjukling som jag när boendet inte kan ordnas bekvämt. Låter som att du får en toppenvecka där! Och hojta till om det går att se panelsamtalet med höjdarna någonstans under eller efter 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 24 juni, 2019 at 23:30

   Tack fina! Ja det är verkligen inte billigt eller enkelt att ta sig dit. ❤️
   I will hojta ?

   Reply
 3. Karro 25 juni, 2019 at 08:07

  Åh, sååå kul! Och häftigt!!! Heja dig. Låter som du kommer ha en riktigt spännande vecka! <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *