Jag skyller allt på den där jävla el-sparkcykeln

Det ni ser är platsen där jag just nu spenderar mina dagar. På tal om work-life balance så har jag ironiskt nog haft riktigt dåligt av den senaste veckan…

Och jag skyller allt på en sådan där himla el-sparkcykel!!!!

Låt mig förklara…

Förra helgen åkte jag med mina föräldrar till Göteborg där vi skulle kidnappa iväg min lillebror för ett hemligt 25-årsfirande i Danmark. I Göteborg gjorde jag också en intervju till förra poddavsnittet med den mycket coola och trevliga Natali Suo. När jag skulle åka från intervjun till min brorsas lägenhet så såg jag att det var lite av en promenad och det var rätt kyligt väder.

Då kom jag på att jag kanske skulle testa en sådan där modern el-sparkcykel som det varit så mycket tjafs om i teknikvärlden. Jag har aldrig ens provat så tänkte att det här kunde vara ett bra tillfälle.

Sagt och gjort hittade jag en precis utanför dörren på stället jag var på, låste upp den med appen och sparkade iväg. Glad i hågen och glatt ovetande om vad denna resa skulle komma att kosta mig…

För låt mig säga en sak: att åka el-sparkcykel i Göteborg med alla backar är ju helt värdelöst! Den klarar inte uppförsbackar. Och till råga på allt går det knappt att leda den heller i uppförsbackarna.

Jag halvsläpade cykeln upp för backar och trappor (!) när jag försökte hitta ”snabbaste” vägen (enligt Google maps) till min brors lägenhet. Bakhjulet lyfte hela tiden från marken och slog mig på hälsenan dessutom. Jätteskönt.

Till råga på allt så började det hagla. Jag hade ingen mössa och inga vantar (pga trodde det var vår… trodde fel). Så jag blev både blöt och iskall.

När jag efter många om och men tillslut kom fram så hade resan (1) tagit längre tid än om jag bara gått pga att jag stannat för att läsa kartan så många gånger och släpat sparkcykeln upp för backarna, (2) jag fick betala 177 kr för besväret, kunde alltså lika gärna tagit taxi och (3) jag var iskall och frusen in i märgen.

Inte helt överraskande började jag nästa dag känna mig förkyld. På måndagen var förkylningen ett faktum och sen dess har jag kämpat för att hålla mig på ytan med jobb och liv.

Jag har väldigt känsliga bihålor vilket gör att om jag får en vanlig snuva så utvecklas den ofta till mer av en bihåleinflammation där jag ligger halvt förlamad i migränliknande huvudvärk. Vilket är vad som hänt denna gång. Jag vilar, vilar, vilar och försöker boka av, skjuta fram och hålla jobbet flytande.

Men vissa saker går inte så lätt att boka av. Sådant som varit planerat under lång tid och involverar många andra människor också. Där det ändå går att ta en ipren och köra på.

Det här är något av det jobbigaste med att vara egen. Situationer som den här. Där jag hela tiden måste prioritera och göra avvägningar utifrån vad som får mest konsekvenser. Och där hela livet blir lidande. Jag känner mig så otillräcklig och vill bara gömma mig ett svart hål.

Och allt började med det extremt dåliga beslutet att testa den där förbannade el-sparkcykeln…

Ps! Om du är egenföretagare eller frilans och har tips på hur man förhålla sig till när man blir sjuk – dela gärna. Tycker det är SÅ svårt. ❤️

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!