Hej från skrivarveckan i fjällen!

Hej! Som ni kanske minns så håller jag den här våren på och skriver en bok (!). Det är en sorts handbok om att starta och driva eget i den digitala tiden vi lever i.

I söndags tog jag tåget och sen bussen upp till Transtrand där mina föräldrar driver en kristen fjällgård. Jag är här hela veckan för att få mycket skrivet på bokmanuset.

Det är fantastiskt fjällväder här just nu. Massor med snö och sol med blå himmel varje dag när jag vaknar.

Jag går till storstugan och får jättegod mat, det är ett läger här samtidigt nämligen men jag bor i mina föräldrars lilla stuga. Det är perfekt att få bra och god mat på regelbundna tider så jag kan fokusera all min tid på boken.

Eller okej lite tid måste fokuseras på fjället också. I tisdags åkte jag och pappa till backen så jag kunde inviga mina nya slalomskidor jag köpte förra året men aldrig han åka på.

Jag sitter och skriver i sakristian i själva fjällkyrkan (en sakristia är ett litet rum i en kyrka där prästen kan göra sig iordning, lite som backstage i kyrkan hehe). Ett supermysigt minilitet rum med ett litet skrivbord och utsikt över granarna.

Här kan jag sitta ifred och skriva. Jag har haft riktigt flow faktiskt. Det finns liksom inte riktigt några distraktioner och eftersom jag är här i ett så uttalat syfte och med tiden avsatt så känner jag inte ett behov av att typ scrolla sociala medier hela tiden.

Det är också sjukt skönt att gå runt osminkad i fjällkläder. Jag behöver inte lägga någon tid på sådant fix, handling, aktiviteter eller matlagning. Träning blir skidåkningen, en promenad i snön eller lite yoga.

Den här utsikten går inte av för hackor! Jag har satt upp mål att jag ska skriva minst 3 120 ord per dag, då kommer jag ha producerat hälften av målet på 55 000 ord innan veckan är slut.

Hittills har det gått riktigt bra. Jag skrev mer än målet första dagen och på tisdagen åkte jag ju slalom så då blev det inte mycket skrivet. Allt det har jag lyckats hämta hem idag (onsdag) när jag skriver detta – 6 277 ord skrivna. Sååå sjukt nöjd.

Sen är jag långt ifrån nöjd med allt jag skrivit. Men i nuläget handlar det om att producera ett material att jobba med. Ett råmanus. Som en första steg som sen ska jäsa, bearbetas och tillslut bli en supergod, färdiggräddad kanelbulle med socker på.

Hej då från skrivarveckan!

8 reaktioner på ”Hej från skrivarveckan i fjällen!”

 1. Hej Elin!
  Så fint att du har en sådan skön plats att skriva på. För man behöver ju en mysig plats där man kan finna lugn och ro att skriva en bok. Härligt att höra att dina föräldrar driver en kristen fjällgård. Jag är ju själv kristen sedan 1975, liksom min, fru sedan samma år, Anna. Vår dotter är också kristen liksom hennes man och vi har väldigt många kristna vänner, ja, även ickekristna förstås..
  Har aldrig hört talas om dina föräldrars fjällgård tyvärr. De får gärna lägga till den på min webbplats, https://hittaupplevelse.se – Det är ju helt gratis. De kan göra det här, eller så kan ju du eller jag hjälpa dem..
  https://hittaupplevelse.se/lagg-till-upplevelse/
  HÄR ett exempel på hur en presentation kan se ut; https://hittaupplevelse.se/presentation/upzone-aventyrsparker/
  Själva brukar vi besöka den kristna ”campinggården”, Gullbrannagården, utanför Halmstad. Den är väldigt populär på sommarhalvåret och det brukar gå en festival där varje år med massor av ungdomar..
  Men om vi något år tänker oss till fjällen så vet vi var vi kan bo nu! 🙂
  Ha det bäst och lycka till med boken!

 2. Låter som en perfekt plats att hitta inspiration på! Själv skriver jag oftast hemma och kan tycka det blir lite av ”ett företag” att ta sig iväg till ett café eller så. Men samtidigt bör man byta miljö. Hur gör du till vardags för att inte bli uttråkad av att alltid vara i samma miljö?

  1. Jag har ju mitt kontor som jag ÄLSKAR. Där blir jag inte uttråkad utan snarare inspirerad. Viktigt är att det är iordning och fint. För att skapa mysig miljö slår jag på musik och tänder ljus. Det är så stor skillnad från att sitta hemma där ”allt annat” lätt tränger sig på (t ex min katt, stök, disk osv). Sitter på café ibland men generellt jobbar jag bäst i ett litet rum med stängd dörr ?

 3. Pingback: Kämpa Elin! - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering