Torsdagstips!

Hej kära ni! Hur har ni det i novembermörkret? Jag börjar verkligen känna av att det blir mörkare. Blir så mycket tröttare och vill bara mysa ned mig totalt. Vilket iofs inte är så dumt. Älskar att sitta inne på mitt kontor med alla mina myslampor och tända ljus medan det är regnigt, grått och ruskigt ute. Det är lika bra att anpassa sig liksom. Gå lite halvt i ide.
Den här veckan började med att försöka komma tillbaka från jetlaggen och bara få koll på läget igen efter New York. Nu ska jag bara klippa New York-vloggen också! La iallafall ut en väldigt simpel unboxing av iPad Pro på min Youtube-kanal och jösses.. den drog iväg? Över 2000 visningar! Men alla verkade inte nöjda. Har fått fler nedåttummar än jag någonsin fått förut på en video. 12 st i skrivande stund ?. Den har iofs fått fler uppåttummar (19 st) men alltså jag tolkar en endaste nedåttumme som att någon hatar mig och allt jag står för typ, pga får så lite kritik/negativitet generellt. Haha!
Jag vill också att alla ska förklara sig. Om du klickad nedåt-tumme måste du väl säga varför?!? Alltså jag gissar att det är för att kvalitén på videon är rätt crappy (det var så dåligt ljus i det där hotellrummet och jag hade väldigt tajt med tid). Oh well! Ska följa upp med fler iPad-videos med lite bättre kvalité har jag tänkt. Hoppas alla blir nöjda då!!! ?. Förstår inte hur alla youtubers står ut alltså.
Är just nu väldigt peppad på att göra en omstart med min Youtube-kanal. Har äntligen landat lite i hur jag vill sätta inriktningen och har massor med idéer på videos jag vill göra. Det känns kul! Nu gäller det att smida medans inspirationsjärnet är varmt, så att säga.
Hur som helst, tänkte dela en massa tips så här på en torsdag. Varsågoda!

Teknik och natur i Vandringspodden


Passar tekniken in i naturen? Det var frågeställningen som var i fokus när jag gästade Vandringspodden. Det var jättekul att få prata om det ämnet eftersom det handlar om precis den där skärningspunkten människa/maskin som jag älskar att grotta i.

Läs mer och hör avsnittet här

Intervju med mig i Ny Teknik

I samband med att jag tilldelas Womengineers pris för ”Best informer” så ville riktigt anrika tekniktidningen Ny teknik göra en intervju med mig. Kör i vind, sa jag såklart!
Artikeln är låst för prenumeranter men det är möjligt att prova på gratis. Du hittar intervjun här.

Gå med i Klimatklubben

Klimatklubben.se – Foto: Emily Dahl

Här ser ni tre grymt drivna bloggare och entreprenörer som jag verkligen beundrar. Inte minst för deras senaste succéinitiativ: Klimatklubben! Instagramkontot fick tusentals följare bara under några få dygn och nu finns även en Facebook-grupp och en sida. Grundarna här ovanför har också lyfts i DN, Nyhetsmorgon m.m.
Så beskriver de Klimatklubben:
”Vi är en Facebook-grupp: Klimatklubben och ett Instagramkonto: @klimatklubben.se.
Här delar vi med oss av hållbara tips i stort och smått, här hittar vi sätt att sätta press på företag och politiker, här peppar vi till förändring hos både oss själva och andra, här sår vi frön till nya folkrörelser och driver opinion med klimatet för ögonen.
Målet? Att kunna överlämna ett hållbart samhälle och en välmående planet till nästa generation. 
I Klimatklubben har vi högt i tak. Alla idéer är välkomna, inga frågor är för ”dumma”.”
Jag är självklart med!!! Du med? 

Nya emojis

Foto: Emojipedia

Nu när Apple släppt uppdateringen iOS 12.1 så har även de här nya emojisarna trillat in i mobilerna. Tjoho! Garnnystanet! Grävlingen! Laman! Mangon! Människor med lockigt hår! Så många bra.
En emoji pratade vi särskilt om i Aftonbladet TV i måndags då den väckt mycket nöje och uppståndelse på sociala medier. Nämligen denna:

Se inslaget på Aftonbladet TV här >> 

Making a murderer säsong 2


När första säsongen (eller ”Del 1”) av denna true crime-dokumentär släpptes blev jag BESATT! Jag såg alla avsnitten över en helg ungefär. Sen såg jag om dem igen när jag mer eller mindre tvingade Max att se den också.
Det finns myyyyycket man kan kritisera den här dokumentären för rent journalistiskt. Men alltså… jag kan inte hejda mig.
Nu när säsong 2 släpptes blev det samma sak igen. En helg och jag bara tryckte avsnitt efter avsnitt. Har ni kollat? Vad tror ni? Vad tycker ni?
Nu ska jag läsa massa kritiska artiklar om dokumentären för det är ju också halva nöjet.
Har ni tips på bra true crime-dokumentärserier eller poddar? Har sett The Staircase på Netflix som också var lite liknande. Älskar true crime på hösten.

Hoppas ni får ett fint slut på veckan! ?

8 reaktioner på ”Torsdagstips!”

 1. Åhhh vad jag känner som du. Hur kan man märka av november såhär mycket i kroppen?! Men passar också på att mysa. Tänder ljus varje morgon <3
  Hmm, intressant det där med tumme ner… Kanske är det att folk inte var nöjda med ipad-nyheten generellt? Eller bara Apple haters? Haha. (obs har inte själv kollat på videon)
  Och nya emojis, hurra!!!

  1. Helt rätt ?
   Alltså man är ju alltid sin största kritiker så jag har ju ungefär 102873 olika punkter jag tänker att man kan negga på hehe. Men jag ursäktar mig inte ? Man kan ju inte göra alla nöjda alltid hehe.
   Yay hurra!

 2. Så märkligt att folk känner behov av att trycka på nedåttummen! Kan man inte bara avstå från att trycka på uppåttummen…? 😀 Jag hade precis som du tagit åt mig och gått och grubblat, så svårt att sluta bry sig om folks åsikter – hur gärna man än vill… <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering