Minisode om ett pris och om jämställdhet inom tech är viktigt egentligen?

Womengineer.se | Foto: Moa Alexandersson

I förra veckan hade jag den stora äran att få motta ett pris som delades ut av föreningen Womengineer. Priset var för ”Best informer”. Så så fint!!!
Womengineer är ett av många initiativ som jobbar för att få fler tjejer och kvinnor till teknikbranschen. De strävar mot att få fler att söka ingenjörsutbildning, bland annat genom Introduce a girl to engineering-day.
Galan var otroligt lyxig och peppig och det var jättekul att hänga med alla människor som på olika sätt strävar mot samma mål: en jämställd teknikbransch.
I den här veckans minisode av podden funderar jag mer på det här med jämställdhet inom tech. Att jämställdhet är bra och viktigt är nog de flesta överens om. Men det är faktiskt inte bara viktigt som en principfråga – det är en framtidsfråga!

Så det blev ämnet för veckans minisode. Varför det är viktigt på riktigt och om olika initiativ som jobbar mot det målet. Du får också höra vilken liten pusselbit jag försöker bidra med och vad du kan göra!

Lyssna nu


Ett annat superbra intiativ är ju såklart också min poddpartner, Female Engineer Network, som sett till att göra podden möjlig. De erbjuder inspirations- och nätverkskvällar där kvinnliga ingenjörer får träffa varandra och företag. Otroligt viktigt för det räcker inte bara att locka kvinnor till utbildningar och yrket – de måste stanna kvar också och även inta ledande positioner för att vi ska nå målet med en jämställd bransch.

Stort tack till Womengineer för det fina priset och tack till alla er som gav så fin feedback på förra veckans minisode också. ❤️

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

3 reaktioner på ”Minisode om ett pris och om jämställdhet inom tech är viktigt egentligen?”

  1. Pingback: Torsdagstips! - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!