Minisode om ett pris och om jämställdhet inom tech är viktigt egentligen?

Womengineer.se | Foto: Moa Alexandersson

I förra veckan hade jag den stora äran att få motta ett pris som delades ut av föreningen Womengineer. Priset var för “Best informer”. Så så fint!!!

Womengineer är ett av många initiativ som jobbar för att få fler tjejer och kvinnor till teknikbranschen. De strävar mot att få fler att söka ingenjörsutbildning, bland annat genom Introduce a girl to engineering-day.

Galan var otroligt lyxig och peppig och det var jättekul att hänga med alla människor som på olika sätt strävar mot samma mål: en jämställd teknikbransch.

I den här veckans minisode av podden funderar jag mer på det här med jämställdhet inom tech. Att jämställdhet är bra och viktigt är nog de flesta överens om. Men det är faktiskt inte bara viktigt som en principfråga – det är en framtidsfråga!

Så det blev ämnet för veckans minisode. Varför det är viktigt på riktigt och om olika initiativ som jobbar mot det målet. Du får också höra vilken liten pusselbit jag försöker bidra med och vad du kan göra!

Lyssna nu

Ett annat superbra intiativ är ju såklart också min poddpartner, Female Engineer Network, som sett till att göra podden möjlig. De erbjuder inspirations- och nätverkskvällar där kvinnliga ingenjörer får träffa varandra och företag. Otroligt viktigt för det räcker inte bara att locka kvinnor till utbildningar och yrket – de måste stanna kvar också och även inta ledande positioner för att vi ska nå målet med en jämställd bransch.

Stort tack till Womengineer för det fina priset och tack till alla er som gav så fin feedback på förra veckans minisode också. ❤️

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

6

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 170 times, 1 visits today)

3 kommentarer

  1. johanna 17 oktober, 2018 at 08:51

    Grattis till det fina priset! 🙂

    Reply
  2. Pingback: Torsdagstips! - Teknifik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *