Teknikens under #004 – Biohacking Programmera om DNA, sätta in chip i kroppen och hacka din hjärna.

ÄNTLIGEN ska ni få höra allt om mitt chip i handen!!! För i våras så besökte jag Biohacker Summit i Stockholm och ett av mina mål för dagen var att påbörja min resa mot att bli en cyborg – genom att operera in ett microchip i min hand.

Jag har inte velat skriva så mycket om det hittills för jag har sparat det till podden och nu är avsnittet äntligen här.

Biohackers är människorna som betraktar naturen och våra kroppar som hårdvara och mjukvara. Komponenter och kod som kan ändras, byggas om och utvecklas.

Det finns lite olika inriktningar inom biohacking. Till exempel de som är intresserade av att göra biologiska experiment utanför universitetens laboratorier, gör-det-själv-biologi, DIY bio. Sen finns det också grinders, de som vill sammanföra våra kroppar med teknologi. Till exempel genom att sätta in ett microchip handen.

I avsnittet får du höra hur det gick till när jag satte in chippet och vad man kan göra med det. Det var verkligen en pirrig grej för mig. Min coolaste piercing är liksom ett extra hål i örat. Jag har inte en enda tatuering. Så att plötsligt stoppa in en liten bit elektronik under huden var helt klart en stor grej för mig!

Ingreppet utfördes av Biohax International.

Fortum logoSponsor för även detta avsnitt är Fortum, som skapar ren energi och tar hand om avfallet som vi inte vill ha i vår natur.

I veckans avsnitt gör vi en liten roadtrip till Fortum Waste Solutions i Kumla, vilket ligger nära Örebro där jag bor. Vi får träffa Hanna Erikssen som är chef på anläggningen.

Hon har jobbat med klimat och miljö i 20 år och berättar varför det är viktigt med sådana här avfallsanläggningar som till exempel kan ta hand om växthusgaser så de inte släpps ut i atmosfären.

 

Att integrera teknologi i våra kroppar för att bota sjukdom eller förhöja en nedsatt funktion tycker vi ju är fantastisk utveckling inom medicinsk vetenskap. Men att använda samma metoder för att förhöja, utveckla och förändra våra kroppar och funktioner känns nog för de flesta lite mer utmanande och kanske till och med läskigt.

Förutom min chippning så hör du i avsnittet coola Elsa aka The Bio Futurist! Hon berättar om hur hon blev intresserad av biohacking och att DNA och gener är kroppens mjukvara som vi faktiskt kan programmera.

Något som ju blivit väldigt aktuellt i och med CRISPR-tekniken, gensaxen som gör det möjligt att på ett enkelt sätt ändra i vårt DNA.

Vårt DNA och våra gener är ju också själva planritningen för hur vi funkar. Det är data som kan användas för att förbättra vår hälsa och optimera våra liv för att bli människan 2.0.

Kritiker mot biohacker-rörelsen menar att det är samma gamla generiska hälsotips och en hel del pseudovetenskap som paketeras i en lite coolare förpackning. När jag var på Biohacker summit i Stockholm så reflekterade jag över detta.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

? Eller så kan du lyssna direkt här:

Jag har fått feedback på att volymen i podden varit lite låg, så nu har jag fixat det. Så det ska funka att lyssna i bilen etc utan behöva ha högsta volym på. Hoppas ni ska uppskatta det! Jag ska gå tillbaka och höja volymen på tidigare avsnitt också så det blir samma. 

Missa inte att kolla in Female Engineer Networks nya supersnygga sajt  också! ?

Så, skulle du kunna tänka dig att sätta in ett chip i handen eller på något annat sätt hacka dig själv och din kropp?

Förresten – nästa gång du träffar mig, om du har en androidmobil, så får du gärna testa att scanna mitt chip. ??

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

3

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 270 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. Slow Living by Annika 27 september, 2018 at 09:01

  Åh så spännande! Jag skulle själv vilja sätta in ett chip. Har precis börjat nosa på biohacking och tycker tekniken är otroligt spännande.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 27 september, 2018 at 09:05

   Åh vad kul att höra!!! Ja men det finns mycket spännande verkligen. Tycker absolut du ska chippa dig :))) Vill ha fler i klubben så fler börjar integrera tekniken hehe.

   Reply
   1. Slow Living by Annika 1 oktober, 2018 at 09:30

    Vart kan jag vända mig för chippning etc?

    Reply
    1. Elin Häggberg // Teknifik 1 oktober, 2018 at 09:52

     Snacka med Biohax International! Typ maila och fråga om de ska anordna något eller om du kan komma till dom.

     Reply
 2. Slow Living by Annika 1 oktober, 2018 at 10:02

  Tack!

  Reply
 3. Pingback: Mitt chip i handen och annat du behöver veta om NFC-tekniken - Teknifik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *