Minisode: Är vi avlyssnade av Facebook? När algoritmerna funkar lite för bra.

Tjyvlyssnar Facebook genom mobilen

Hej! Det är onsdag och det betyder något nytt i podcastfeeden för Teknikens under ? I veckans minisode tar jag upp ett ämne som är relaterat till avsnitt #002 om algoritmer – nämligen vad som händer när algoritmerna funkar lite för bra.

Jag har hört och läst om många som tror, utifrån situationer man upplevt, att Facebook tjuvlyssnar på våra vanliga konversationer genom mobilens mikrofon. För hur kan man annars få upp en annons om något man precis pratade om? Även fast man inte googlat eller gillat något om det?

Jo, det finns alternativa förklaringar. De handlar om hur otroligt mycket Facebook faktiskt vet om oss, algoritmer och artificiell intelligens. I minisoden berättar jag varför det kan skapa sådana här situationer.

Lyssna nu:

Avsnittet finns också i din poddapp – sök på “Teknikens under”.

Veckans minisode är baserat på det här blogginlägget jag skrev i november 2017 på detta ämne. Blogginlägget var inspirerat av ett avsnitt av min favoritpodd Reply All. Podcasttips!

Nästa vecka kommer ett nytt ordinarie avsnitt av podden! Vad tror du om den här konspirationsteorin? Hur känner du kring hur mycket Facebook vet om oss?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 234 times, 1 visits today)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *