Uppdatering från Skuggholmarna och sommar i Dalarna


Förra veckan blev det inte mycket bloggat, men det var kul att ni var så många som uppskattade inlägget om Skuggholmarna. Har faktiskt en update att bjuda på också på den fronten. 
Men först en liten lägesuppdatering!
Förra veckan kämpade jag på i värmen. Det blev en del hemmafix eftersom mycket fortfarande behövdes packas upp och ordnas i lägenheten. Och så försöker man överleva i värmen också. Som tur var fick vi hem en AC som Max beställde med expressfrakt från Tyskland i början på veckan så det blev lite mer uthärdligt där hemma iallafall.
Även om jag inte bloggat så mycket så har jag ändå jobbat en del (så mycket jag kunnat i värmen). Mitt lilla kontor är tyvärr outhärdligt varmt och har inte riktigt hunnit/orkat/haft råd att fixa någon typ av fläkt eller AC dit. Allt är ju dessutom slutsålt och Max beställde AC:n innan jag hann ”slänga på” något till kontoret också. Oh well.
?Vad jag jobbat på tänkte jag avslöja imorn!!! ??STAY TUNED!!!!!
Tillslut satte jag mig några timmar i källaren på Espresso house för att få något gjort och det funkade iallafall rätt bra även om det var rätt varmt även där.

I helgen hade vi bootcamp med roller derbyn, så från att ha tränat i princip ingenting på hela sommaren slog jag till med 10 h intensiv träning under 2 dagar. Kroppen sa ”WFT why?!” men samtidigt är jag impad av vad den ändå klarar, kroppen. Svetten rann i floder men med blöt handduk, vatten, resorb, pauser etc så gick det ändå vägen.
När jag kom hem på söndagen överraskade Max mig med att han åkt till IKEA och fixat lite grejor som vi inte hunnit än. Som den fina Ilse Crawford-lampan Sinnerlig till sovrummet, trall till balkongen och en helspegel. ❤️

Även fast min kropp och mitt huvud var lite kaputt efter två dagars bootcamp satte jag mig i bilen på söndagskvällen och körde upp till Falun för att hänga lite med familjen (eller delar av den). Min lillebror ska åka till Mexiko på torsdag för utbyte så man ville ju passa på att hänga!
Igår var vi bjudna på 9-årskalas för mitt kusinbarn ute i vår sommarstuga vid sjön Ensen utanför Rättvik. Det var såååå ljuvligt där. Skuggan mellan tallarna och så den varma fina sjön och vår brygga. Vi badade och badade. Inte ens de värsta badkrukorna kunde stå emot ett dopp.
Jag bestämde mig på studs att nästa sommar ska vi bannemig få till minst en hel vecka i stugan!! Det är ju där man ska vara när det är sådant här väder. Inte i en varm lägenhet i stan. Men men i år var det ju inte mycket att göra åt den saken så vi får satsa på nästa år.

Nytt brev från Skuggholmarnas vårdcentral


När jag för en vecka sedan publicerade mitt inlägg om den mystiska podcasten om Skuggholmarna fick jag så mycket respons! Jag fick direkt kontakt med en engagerad kille som följt storyn via sociala medier och internet. Han hade nu fått ett brev för första gången, ett grönt med ett frågeformulär. Spännande, sa jag!
Nästa dag damp kuvertet ned i min brevlåda. Vi har haft lite krångel med posten efter flytten så det är möjligt att det borde kommit lite tidigare.
Det här gröna brevet är alltså en ”extraordinär självregistrering” där jag ska svara på en massa frågor, scanna in svaren och ladda upp dem på en mystisk hemsida.

Ahhh… borde jag svara? Vad kommer hända?? Är lite för spännande för att låta bli. Jag undrar verkligen vilka de ambitiösa människorna är som ligger bakom detta och vad som är syftet med allt (förutom PR och uppmärksamhet).
Jag har också börjat lyssna ikapp på de nya avsnitten som kommit ut av podden.

Vad har du för dig i sommarvärmen? Jobbar du eller är ledig? Ha det fint! ☺️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering