SEO-tips för din blogg – så sökmotoroptimerar du dina inlägg


Här om dagen höll jag i Instagram Stories för Influencers of Sweden. Önskemålet var att jag skulle SEO-tips för din blogg, både tekniskt och i texten. Storyn blev väldigt uppskattad och flera önskade ett inlägg här på Teknifik där man kan läsa i lugn och ro.
Så här är det inlägget! Varsågoda och hoppas du är peppad på en crash course i SEO för bloggare.

Vad är SEO / Sökmotoroptimering?

SEO står för Search Engine Optimization vilket alltså är sökmotoroptimering på svenska. Det beskriver olika åtgärder man gör, både tekniskt bakom kulisserna på en webbsida och i texten för att göra sidan mer attraktiv för Googles sökalgoritmer.
Man optimerar alltså sin blogg och sina inlägg för att de ska komma så högt upp som möjligt på vissa sökord på Google.

Varför är det bra att sökmotoroptimera?

Genom att komma högt upp på Google har man möjligheten att nå ut till fler! Det är ett sätt att etablera sig som kunnig inom särskilda ämnen och hitta rätt läsare – det vill säga de som letar info eller inspiration inom det du skriver om på din blogg.
Det blir helt enkelt en grym marknadsföring. Som dessutom är helt gratis!
Jag har jobbat hårt med SEO på Teknifik och det är en stor del i varför jag har ett stabilt läsarantal varje månad oavsett hur mycket jag bloggar. Inlägg som tagit flera timmar att skapa fortsätter att ge tillbaka i form av trafik efter flera månader och år (!). Snacka om att investera tid och kreativ energi på ett hållbart sätt ändå!
Varje ny läsare som trillar in här via Google är ju också en potentiell ny följare och trogen läsare på bloggen. Genom att jag lagt en hel del tid på att sökmotoroptimera vissa av mina inlägg har jag alltså alltid en tillströmning av nya läsare – en förutsättning för att kunna växa.

Målet är att ranka så högt som möjligt

När man pratar om SEO brukar man prata om att ”ranka högt”. Det handlar helt enkelt om vilken genomsnittlig position du hamnar på i sökningarna. Det bästa är såklart att ha en genomsnittlig position runt 1-3. Därefter att hamna på förstasidan av resultat.
Vi pratar om genomsnittlig position eftersom Googles sökalgoritm är personanpassad utifrån massa olika parametrar. Till exempel vilka sidor du brukar besöka och annan information Google samlat om dig. Det gör att alla människor inte har samma sökresultat. Ta det därför inte som en jättestor vinst om din blogg kommer först när du googlar på något – du besöker ju antagligen din blogg dagligen, eller hur? ?
För att få reda på hur din genomsnittliga position ser ut måste du ha Google analytics på din blogg samt aktiverat Google search console. I min Google Search Console-guide kan du lära dig hur du gör.
Du kan sökmotoroptimera din blogg som helhet och även enskilda inlägg. Jag kommer ge lite tips för båda i den här guiden!

Kom ihåg: värdefullt och relevant innehåll är den bästa SEO:n i slutänden!

Det är lätt när man börjar med SEO att man helt snöar in på att få med nyckelorden överallt och glömmer det viktigaste av allt för Googles algoritm:
Är innehållet relevant, värdefullt och lättläst?
För det som Google värderar när det gäller sökträffar är hur många som klickar in som faktiskt stannar på sidan – vilket är ett tecken på att de hittade vad de letade efter. Hittar man inte det man letar efter eller om innehållet på sidan är svårt att läsa, missvisande eller ovärt kommer vi ju klicka bort och leta vidare. Då bedömer Google det inlägget som orelevant för sökordet och det kommer droppa i sökresultaten.
De kollar också på hur många andra bra och värdefulla sidor som länkar till sidan – vilket ses som en garant för att innehållet är relevant. En länk från en sida med SEO ses alltså som en tumme-upp av Googles sökalgoritmer.
Så att optimera ett inlägg till bristningsgränsen kommer inte hjälpa om de som klickar in inte stannar kvar och läser.
Detta kan vara ganska skönt att veta om man känner att man inte riktigt orkar tänka så mycket på optimeringen. Ett inlägg kan ju gå jättebra på Google även helt utan optimering bara utifrån att innehållet är uppskattat.
Med det i huvudet går vi nu vidare till stegen du kan ta för att fixa bra SEO på din blogg. Let’s go!

SEO-tips för din blogg steg 1: Välj sökord eller sökfras

För all SEO så börjar det med valet av sökord eller sökfras. Alltså det eller de ord du vill komma högt upp i sökningarna på.
När det gäller bloggen som helhet kan det vara till exempel: ”enkla recept”, ”livet på landet”, ”plus size-mode”, ”inredningsinspiration”.
För enskilda inlägg kanske det är ”enkel pasta carbonara”, ”så morötter i pallkrage”, ”plus size inspiration för studenten” och ”lampor 2018”.
I valet av sökord eller sökfras gäller det att hitta något som många söker på samtidigt som det inte är för hög konkurrens. Om många sökmotoroptimerar på samma ord eller fras blir det svårare att synas. Särskilt om många betalar för att synas på just de orden med annonser (de hamnar ju över sökträffarna då).
Du kan såklart börja med en snabb googling på ordet för att se lite hur landet ligger. Vilka sidor kommer högst upp i sökningen? Hur bra och relevanta är de för sökningen?
Om sökträffarna som hamnar överst kommer från sidor som inte uppdateras längre, är väldigt gamla eller inte verkar handla om det du sökte på kommer det vara lätt att ranka högt på dessa ord. Är det däremot kända sidor som uppdateras ofta kommer det bli lite svårare.

Google AdWords Sökordsplanerare

Som tur är finns det grym (gratis) hjälp att få på den här fronten. Google har nämligen ett verktyg i AdWords (verktyget för sökannonser) där du kan söka på olika ord och fraser och se hur populära de är samt hur hög konkurrensen om just de orden är.
För att komma åt sökordsplaneraren loggar du in på AdWords med ett Google-konto. Du kommer då tvingas att registrera ett kontokort och dra igång en första kampanj – men lugn – du kan göra en  kampanj för minsta budget möjligt (för säkerhetsskull) och sedan pausa den direkt.
Då kommer du inte bli skyldig några pengar och kan använda sökordsplaneraren utan att betala.
När du gått igenom processen och pausat din kampanj trycker du på skiftnyckel-knappen och väljer ”Sökordsplaneraren”.
Sen är det bara att söka på ett ord eller en fras du är nyfiken på och så får du resultaten. På vänstersidan kan du begränsa efter geografisk plats och språk. Du kan även välja vilket datumintervall du vill se. Jag brukar kolla senaste året.
Du får nu upp resultatet för det du skrev in samt för relaterade sökningar! Listan med relaterade sökningar är jätteviktig för här kan du ibland hitta mycket bättre sökord och fraser än den du kommit på till att börja med.
Jag brukar söka på något ganska brett först och sedan se lite vilka förslag som kommer upp.
Det jag letar efter är ett sökord med mellan 1 tn och 10 tn sökningar i månaden och låg konkurrens – det är enligt min erfarenhet ”the sweet spot”.

De ord eller fraser som har mellan 10 tn och 100 tn sökningar i månaden är oftast lite för generella och brukar därför vara svåra att ranka på (enligt min erfarenhet).
När du valt ditt sökord eller din sökfras är du redo att börja optimera!

Steg 2: SEO för hela bloggen

Det första stället du har att använda när det gäller SEO för din blogg som helhet är själva namnet på bloggen – din bloggtitel.
Min kompletta bloggtitel är: ”Teknifik – en teknikblogg för ett roligare digitalt liv av Elin Häggberg”. Min bloggtitel står inte i headern på själva bloggen utan syns bara i fliken på webbläsaren och när man googlar så det gör inget att den är lite lång och matig.
Jag ville få med både ”teknikblogg” och ”Elin Häggberg” i min titel eftersom jag vill ranka högt på teknikblogg när människor är ute och letar efter en sådan. Jag vill även att ”Elin Häggberg” ska förknippas med alla inlägg skrivna på Teknifik. Så om man t.ex. söker på ”Elin Häggberg Instagram tips” ska man komma till bloggen också.
(Fun fact: jag har en genomsnittlig position på 1,6 för sökordet ”teknikblogg”! ✌)
Nästa ställe du kan använda för att sökmotoroptimera hela bloggen är bloggens metabeskrivning. Om du använder Yoast SEO-plugginen för WordPress hittar du denna under SEO > Sökutseende > Metabeskrivning. Här vill du också få med ditt valda sökord / sökfras.

Den här typen av underdelning av sökresultatet är något som uppstår automatiskt och Google bestämmer själv vilka sådana här underdelar som den anser är relevanta.

Om du har en sidmeny med en beskrivande text kan du se till att få med den där också.
Yoast SEO-pluginnen för WordPress har en del inställningar du kan kolla igenom för att förbättra din SEO. Den gör också en del saker på egen hand för att optimera din sida och upplyser dig om du har några SEO-problem att åtgärda.
► Läs mer: Guide till Yoast SEO
Om du använder Squarespace eller bloggar på en plattform som blogg.se kan du inte använda en plugin för SEO. Som tur är har dessa tjänster redan en hel del SEO inbyggt. Du kan fortfarande ändra din bloggtitel och oftast även metabeskrivningen. Övriga tips i denna guide kommer gå utmärkt att använda även på en plattform så det är bara att läsa vidare!
Det finns MASSOR av saker man kan göra på sin blogg för att göra den ännu mer sökmotoroptimerad men de här är de snabbaste och enklaste åtgärderna så jag tänker begränsa mig till dessa för denna guide.

Steg 3: Sökmotoroptimera olika blogginlägg

Det är lätt att i det här läget börja tänka att man ska jobba med SEO i alla sina blogginlägg. Men det är oftast rätt onödigt. Inlägg på en blogg kan ha olika syften och mål. Vissa inlägg skriver man bara för att det är kul eller för sina trogna, återkommande läsare. Ett inlägg om vad du gjorde i helgen är det oftast ingen större idé att optimera.
Fokusera istället på de inlägg som är hyfsat tidlösa (eller superaktuella, som när jag gjorde mina inlägg om Pokémon Go eller Vero). Recept, guider, tips, tutorials och recensioner är exempel på inlägg som kan vara väldigt värda att optimera.
Helt enkelt inlägg som har ett innehåll det är troligt att en random person på Google kan ha nytta av.
Välj ett sökord eller en sökfras som verkligen stämmer med innehållet i inlägget – relevansen är det viktigaste. Om du gjort ett inlägg med dina favoritjackor är det kanske dumt att optimera på ”kläder för bröllop” även om det är en populär sökfras (dåligt exempel men du fattar!).
Ibland kanske du inte kan få någon bra data på just det sökordet eller den sökfrasen du vill välja i AdWords sökordsplaneraren. Om det är väldigt nischat till exempel eller något som det söks på under väldigt specifika tider (midsommar-recept, påskäggsmålning, julrea osv) kommer det kanske inte ge så mycket data. Det behöver inte betyda att det inte kan ge bra sökträffar!
Det finns massor av saker du kan göra för att optimera ditt inlägg – men kom ihåg att du inte måste göra allt. Om du använder Yoast SEO-pluginnen har du längst ned en tipslista med röda, gula och gröna pluppar. Får du övervägande gröna pluppar blir inlägget grönt för SEO. Det är dock bara en indikation. Ingen lag eller garanti för att det verkligen kommer funka bättre än ett annat inlägg.
Så – gör det du orkar. Något är bättre än inget! Men stirra dig inte blind på den där gröna pluppen. Eller stressa upp dig över att allt måste optimeras. Jennifer skrev så bra om detta i ett inlägg om de SEO-misstag hon (väldigt medvetet) gör.

Ställen att få med ditt nyckelord eller din nyckelfras för SEO

❊ Inläggets rubrik – gärna så tidigt som möjligt. Kom ihåg att inte göra rubriken för lång, max 50-60 tecken för att hela rubriken ska synas i Googles sökresultat.
Första textparagrafen – gärna så tidigt som möjligt även här.
Inläggets URL
Ofta har du möjlighet att redigera den och kom ihåg att URL:en och rubriken inte behöver vara samma! Rubriken måste ju vara lockande, logisk och lättbegriplig. Så ibland går det inte att få sökordet eller sökfrasen först utan att det blir konstigt. Då kan man ändra så URL:en är bara sökordet/sökfrasen.
Till exempel rubrik: Stor guide: Tips när du ska köpa ny dator (2017)
URL: https://teknifik.se/2017/12/kopa-ny-dator-2017/
Obs! Kom ihåg att du inte kan ha å, ä eller ö i en URL så Yoast SEO kommer säga att du inte har fokusnyckelordet i din URL om den ser ut som exemplet ovan. Men min upplevelse är att det brukar funka ändå.

❊ Alt-taggen och filnamnet på bilder
När du söker på Google kan du ju också byta över till ”bilder”-fliken. Där går Google på både bildfilernas namn och bildernas alt-tagg (alternerande text). Det är alltså de texter som beskriver vad bilden föreställer.
Detta är ytterligare en sak du kan optimera på för dina inlägg. Se till att döpa bilderna så ditt nyckelord eller fras finns med innan du laddar upp dem på bloggen. När du sedan lägger in bilderna i ett inlägg kan du trycka på ”redigera” på bilden (pennan när du håller över i WordPress). Då får du upp rutan där du kan skriva in ”alternerande text”.
Om du inte kan redigera bilderna på detta sätt kan du växla över till ett läge där du ser HTML-koden för ditt inlägg. I själva bild-elementet kan du skriva en en alt-tagg själv.
Exempel:

<img src=”kopa-ny-dator-01.jpg” alt=”köpa ny dator 2017” />

❊  Underrubriker (H2)
En väldisponerad och lättläst text är ju som jag tidigare nämnt viktigt för SEO. Så bara av den anledningen är det bra att använda underrubriker. Men Google gillar också om nyckelordet finns med i en underrubrik.
Där kan man behöva vara lite kreativ för att få till det så det ser bra ut och känns naturligt.
Kom ihåg att välja rätt formatering (H2) för din underrubrik. H2 är html-taggen för ”header 2”. Du väljer rätt formatering i WordPress i rullmenyn där det normalt står ”stycke”.

Om du bara gör ny rad och fetstilar vanlig text kommer Google inte uppfatta detta som en underrubrik. Om du vill dela in texten under en H2-rubrik så använder du H3.
H1 är taggen för en huvudrubrik (header 1) ska bara användas en gång på en webbsida. Den används automatiskt för blogginläggets rubrik så därför ska du helst inte använda H1 igen på sidan – då riskerar du att förvirra Google istället.
Strössla nyckelorden genom texten
Genom att väva in nyckelordet på ett naturligt sätt i den löpande texten genom hela inlägget signalerar du till Google att inlägget verkligen handlar om det du påstår.

Fler åtgärder som förbättrar SEO

❊ Fyll inlägget med massor av grymt innehåll
Google föredrar ofta lite längre inlägg. Det bör vara minst 300 ord långt. Många av mina bästa inlägg sett till Google-trafik är väldigt långa. Mellan 2000-5000 ord (!) för mina långa guider. Det gör dessa inlägg väldigt matiga och fulla med kunskap och värde besökaren. De som kommer in spenderar lång tid på inlägget och hittar förhoppningsvis det de söker efter – därför uppfattas inläggen av Google som superrelevanta.
❊  Se till att inlägget är lättläst och väldisponerat
Det känns som att jag redan sagt detta men ändå – detta kan inte nog understrykas! För att ett innehåll ska bli värdefullt måste det vara lätt att läsa. Se till att använda underrubriker, styckeindelning och gärna punktlistor och bilder för att göra inlägget så lättläst och härligt som möjligt.
❊  Länka loss
Att länka bakåt till sina egna inlägg förbättrar SEO. Det visar att du har mer relevant innehåll och uppskattas av Google.
Jag brukar även vara generös med ut-länkar. Det kanske inte nödvändigt alltid är bra ur SEO-synkpunkt men om det ger värde till mina läsare tror jag ändå det är positivt! Det är även något som uppmuntras av företaget bakom Yoast SEO.

Okej, det var ungefär det jag täckte in i min story och mina bästa SEO-tips för din blogg.

Något mer du undrar? Eller något du vill att jag ska fördjupa i ytterligare inlägg? Let me know i kommentarerna nedan! ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

28 reaktioner på ”SEO-tips för din blogg – så sökmotoroptimerar du dina inlägg”

  1. SÅ intressant! Jag skriver inom en nisch som jag uppfattar som svår att sökmotoroptimera. kallar det för ”litterärt bloggande” i brist på bättre, alltså väldigt textdrivet innehåll där inläggen nästan gränsar till skönlitteratur/krönikor, att de är som små berättelser. och då blir ju tonen väldigt viktig och försök att sökoptimera kan lätt bli konstlat i texten.
    men tänker att det gör det ÄNNU viktigare att jag lär mig trix för att optimera där det faktiskt går! så suger i mig allt kring detta ämne just nu.

    1. Ja jag förstår att det kanske är svårt att använda SEO för enskilda inlägg då. Desto viktigare då att SEO-anpassa sidan som helhet. SEO är ju en av många metoder för att marknadsföra sin blogg. Det kanske inte är jättevanligt att man sitter och googlar efter litterära blogginlägg? Då kanske det är lättare att locka nya läsare genom sociala medier, facebookgrupper om skrivande osv. Sen om du skulle vilja nå ut till fler läsare kan ju guider och tipsinlägg om skrivande vara en idé? Där finns det ju stora möjligheter att SEO-anpassa. Om du inte vill att dessa ska ”ta plats” i ditt vanliga bloggflöde finns ju alternativet att göra guider/tipsinlägg som separata sidor istället för inlägg. Funkar ju lika bra ur SEO-synpunkt.

      1. tack för tipsen! och håller helt med dig – i grunden måste man ju också se varifrån man får sina primära läsare. återigen skillnaden mellan att få folk att komma in på sidan (typ skapa innehåll bara för att försöka få det SEO-vänligt) – och att få folk att stanna (skapa innehåll som man sedan sprider till den målgrupp som kan tänkas vara intresserad). Har funderat kring guider och tips och spånar på sådant som ändå passer in under ”min” form. Men framförallt accepterat att mina huvudsakliga spridningskanaler för mitt innehåll är helt andra, att folk hittar till mig på andra sätt som jag får fokusera mer på. tack för tiden att ge råd!

  2. Underbart! Så himla bra och matnyttigt. Verkligen en guldgruva att få det såhär tydligt uppställt och förklarat. Nu kliar det verkligen i fingrarna att sätta igång och skruva på inställningar och se om en kan boosta vissa väl valda inlägg lite ytterligare. Statistiknörden i mig har fått ny energi! Mer såna här härliga inlägg ?

  3. Stojko Invest

    Tack för en bra och informativ beskrivning av hur man kan använda SEO för sin blogg. Själv bloggar jag via Blogger. Saknar att inte kunna använda Yoast SEO på Blogger. Vet du om det finns något liknande som Yoast SEO för Blogger eller måste man lägga över bloggen till WP?

    1. WordPress har inbyggd funktion som enkelt kan flytta över blogger till WordPress. Gjorde detta själv för några år sedan på en av mina bloggar. Nackdelen om jag minns rätt att det blev en del att göra 301 på. (omdirigeringar av url).
      Men jag tog de viktigaste inläggen och lät sedan Google indexera om hela sajten.

  4. Pingback: Sommarvikarier i podcasten Digitalsnack - Teknifik

  5. Ja, jag undrar vad man kan ha gjort för fel om man tror sig ha sökoptimerat en bild men inte kan hitta den i googlesökningen hur mycket man än söker. Istället hittar man alla andra bilder från bloggen utom just den rätta.
    Och när man sätter citationstecken på just det som är bildens namn så menar Google att den inte kan hitta någon bild alls! :O
    Har följt dina supertips i övrigt!
    /C
    http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

    1. Om du nyligen la ut den kan det vara så att Google inte hunnit indexera bilden än. Det kan ta en liten stund så du får ha lite tålamod.. Du kan också logga in på Google Search Console och lägga in din blogg där. Då kan du be att Google ska indexera om din sida.

  6. Nej. Fungerar fortfarande inte och nu har det gått en hel dag sedan jag lade ut bilden. Och när jag söker enbart på bloggen så kommer nästan alla bilder på bloggen upp i google, men några saknas. Däribland den bilden jag efterfrågar.
    Men men… jag får försöka ta reda på detta på egen hand. Ska inte störa dig med fler frågor nu! 😉
    /C

  7. Grymma tips! Speciellt intressant att i ordmängd se hur långa dina inlägg är. Jag har många längre reseguider med runt 1500 ord som fungerar bra på Google, men har aldrig vågat mig på längre.. Kanske det är dags att prova?

  8. Nu har jag återvänt till detta inlägg kanske 10 gånger så absolut på tiden att kommentera och TACKA! Så himla bra och begripligt skrivet. Har hjälpt mig massor! Har lång väg kvar men är så jäkla gött att ha dina handfasta guider att gå tillbaka till och påminnas om <3

  9. Tack så jättebra inlägg! Har läst det här massa gånger och har så mycket nytta av det 🙂
    Nu kanske jag ställer jättedumma frågor men det behöver man göra ibland 😉
    Jag jobbar med SEO på min blogg och håller på att optimera alla recept i arkivet. De gör jag ganska enkel optimering på och på nyare och matiga inlägg lägger jag mer fokus. Jag använder Yoast och tycker det funkar bra. Men ibland är jag osäker på hur jag ska tänka kring nyckelordsfrasen. T ex har jag ett inlägg med flera olika recept på semlor och då använde jag sökordsplaneraren och hittade att recept semlor är inom intervallen som du tipsat om (sökte på jan-feb eftersom det är säsongsrecept). Men då om jag har ”recept semlor” som sökordsfras så blir det svårt att ha den exakt i text och rubrik. Då vill man ju gärna skriva t ex recept PÅ semlor eller liknande. Ger det ändå bra SEO eller måste det vara den exakta frasen på alla ställen?
    Hoppas du förstår min fråga 🙂

    1. Oftast brukar det funka bra ändå även om sökfrasen inte är exakt som texten, så kör på! Så länge innehållet är lättläst och relevant kommer det förhoppningsvis ranka bra ändå.
      Absolut ingen dum fråga!! Lycka till med optimeringen, så glad att du har nytta av inlägget ??

  10. Pingback: Det här med blogg - Tinas Inre Oas - En livsstil

  11. Pingback: 20 tekniktips för företagare – gör din business smart och digital - Teknifik

  12. Fantastiskt informativt inlägg om SEO för bloggar!

    Jag kan helt klart relatera till vikten av SEO och hur det kan påverka bloggtrafiken över tid. Att kunna etablera sig som kunnig inom ett specifikt ämne och nå ut till en bredare publik genom Google är verkligen en värdefull marknadsföringsstrategi, särskilt när det är helt gratis!

    Ditt fokus på relevans och värdefullt innehåll är verkligen nyckeln till en framgångsrik SEO-strategi. Jag har också märkt att långvariga inlägg med hög kvalitet och värdefull information har potential att fortsätta attrahera läsare över lång tid.

    Jag uppskattar också de konkreta tipsen om att välja sökord, optimera bloggens helhet och specifika inlägg, samt använda nyckelord i olika delar av innehållet. Att länka till tidigare inlägg och vara generös med ut-länkar är också en bra strategi som jag har märkt ger positiva resultat.

    Denna guide kommer definitivt vara till stor hjälp för alla bloggare som strävar efter att förbättra sin SEO och öka sin synlighet på Google. Tack igen för att dela med dig av dina insikter och tips! Ser fram emot att implementera dessa råd på min egen blogg på vår webbshop. Keep up the great work! ✨

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!