Rescension: Skullcandy Hesh 3 – mina nya favorithörlurar

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

TL;DR

Skullcandy Hesh 3 är trådlösa bluetooth-hörlurar med kåpor som omsluter öronen. De finns i färgerna svart, grå, blå och röd. De kostar runt 1 300 kr.

Plus

Sköna att ha på sig, bra ljud, lång batteritid, går att vika ihop, bra och stabil anslutning.

Minus

Lite plastiga i designen, plasten har börjat spricka lite.

Design och första intryck

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension
Min första tanke när jag såg Hesh 3-lurarna var att de försökte vara en billig kopia av Bose populära Quiet Comfort-lurar. De är nämligen väldigt liknande i designen.
Jag tyckte att de kändes väldigt plastiga och lite ”billiga”. Max (min man) påpekade att de känns lite som leksakslurar just pga plasten.
Däremot uppskattar jag att Skullcandy-loggan är väldigt subtil. Jag gillar också den röda färgen även om jag nog tycker att den blå modellen egentligen kanske är snyggast (om man inte vill ha svart såklart, men det är ju lite tråkigt).
Lurarna går att vika ihop vilket underlättar när man ska packa ned dem.
Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

Användarupplevelse

Skullcandy Hesh 3 har tre knappar på ena sidan. En lite upphöjd på/av-knapp samt volymknappar. Dessa funkar som på de flesta bluetooth-hörlurar. Knapparna är lätta att hitta med fingret och känns bra och mjuk att trycka på.
Personligen uppskattar jag att dessa lurar inte har en massa finesser och touch-kontroller. Min erfarenhet är att den typen av funktioner på hörlurar oftast stör mer än de bidrar med något.
De ansluter jättesnabbt och jag upplever bluetooth-kopplingen som väldigt stabil och bra. Jag har inte upplevt några problem med att de tappat kontakten eller liknande.
Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension
Lurarna har en micro-USB-ingång för laddning och ett aux-uttag där du kan koppla in den medföljande röda sladden om du vill använda de som helt vanliga lurar utan bluetooth-kopplingen. Till exempel om batteriet är slut, du sitter på ett flyg eller du vill koppla dem till något som inte har bluetooth.

Komfort och användning

Jag tycker Hesh 3 sitter otroligt skönt på huvudet. Det är seriöst de första lurarna förutom Bose Quiet Comfort som jag kan ha på mig i flera timmar utan att få ont i öronen (eller bli väldigt svettig/varm om öronen). De gör inte heller ont uppe på hjässan vilket vissa lurar gör. De är verkligen jättejättesköna.
Dessutom är de inte sådär överdrivet stora heller. Visst, de är inte nätta som ett par Urban ears eller liknande men jag har inga problem att gå runt i dessa bland folk (lol, men vanity är en viktig faktor gällande lurar för mig).

Ljudkvalité

En väldigt viktig faktor när det gäller hörlurar är ju såklart ljudkvalitén och jag tycker Hesh 3 lyckas riktigt bra även i denna kategori. Ljudet är välbalanserat och bra. För mig är det viktigt att det låter bra även när man lyssnar på podcasts – vilket det verkligen gör i dessa lurar.
Hesh 3 har inte aktiv noise canceling (brusreducering). Däremot så täcker ju kåporna hela öronen vilket stänger ute en hel del brus och omkringljud.

Batteritid

Batteritiden på dessa lurar är också kanonbra. Upp till 22 timmar enligt företaget själva vilket stämmer bra enligt min erfarenhet. De laddar också snabbt – vilket är ett stort plus. I och med att man får med en sladd så blir dessa lurar verkligen ett riktigt stabilt resesällskap som jag inte vill vara utan när jag åker tåg t.ex.
Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

Slutgiltigt betyg

Jag är riktigt imponerad av dessa lurar och de har blivit mina nya favoriter. De låter riktigt bra, är supersköna att ha på sig och har lång batteritid. Alla rätt i min bok när det gäller hörlurar.
Den enda lite negativa är den lite plastiga kvalitén och vid gängorna har plasten redan fått lite småsprickor. Inget som har någon större påverkan men vill ändå berätta det.
Så jag skulle kunnat ge typ 4,7 i betyg men eftersom mina teknifikmedaljer inte tillåter den typen av gradering ger jag Hesh 3 full pott på 5!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!