Rescension: Skullcandy Hesh 3 – mina nya favorithörlurar Vikbara bluetooth-hörlurar med lång batteritid och bra ljud.

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

TL;DR

Skullcandy Hesh 3 är trådlösa bluetooth-hörlurar med kåpor som omsluter öronen. De finns i färgerna svart, grå, blå och röd. De kostar runt 1 300 kr.

Plus

Sköna att ha på sig, bra ljud, lång batteritid, går att vika ihop, bra och stabil anslutning.

Minus

Lite plastiga i designen, plasten har börjat spricka lite.

Design och första intryck

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

Min första tanke när jag såg Hesh 3-lurarna var att de försökte vara en billig kopia av Bose populära Quiet Comfort-lurar. De är nämligen väldigt liknande i designen.

Jag tyckte att de kändes väldigt plastiga och lite “billiga”. Max (min man) påpekade att de känns lite som leksakslurar just pga plasten.

Däremot uppskattar jag att Skullcandy-loggan är väldigt subtil. Jag gillar också den röda färgen även om jag nog tycker att den blå modellen egentligen kanske är snyggast (om man inte vill ha svart såklart, men det är ju lite tråkigt).

Lurarna går att vika ihop vilket underlättar när man ska packa ned dem.

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

Användarupplevelse

Skullcandy Hesh 3 har tre knappar på ena sidan. En lite upphöjd på/av-knapp samt volymknappar. Dessa funkar som på de flesta bluetooth-hörlurar. Knapparna är lätta att hitta med fingret och känns bra och mjuk att trycka på.

Personligen uppskattar jag att dessa lurar inte har en massa finesser och touch-kontroller. Min erfarenhet är att den typen av funktioner på hörlurar oftast stör mer än de bidrar med något.

De ansluter jättesnabbt och jag upplever bluetooth-kopplingen som väldigt stabil och bra. Jag har inte upplevt några problem med att de tappat kontakten eller liknande.

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

Lurarna har en micro-USB-ingång för laddning och ett aux-uttag där du kan koppla in den medföljande röda sladden om du vill använda de som helt vanliga lurar utan bluetooth-kopplingen. Till exempel om batteriet är slut, du sitter på ett flyg eller du vill koppla dem till något som inte har bluetooth.

Komfort och användning

Jag tycker Hesh 3 sitter otroligt skönt på huvudet. Det är seriöst de första lurarna förutom Bose Quiet Comfort som jag kan ha på mig i flera timmar utan att få ont i öronen (eller bli väldigt svettig/varm om öronen). De gör inte heller ont uppe på hjässan vilket vissa lurar gör. De är verkligen jättejättesköna.

Dessutom är de inte sådär överdrivet stora heller. Visst, de är inte nätta som ett par Urban ears eller liknande men jag har inga problem att gå runt i dessa bland folk (lol, men vanity är en viktig faktor gällande lurar för mig).

Ljudkvalité

En väldigt viktig faktor när det gäller hörlurar är ju såklart ljudkvalitén och jag tycker Hesh 3 lyckas riktigt bra även i denna kategori. Ljudet är välbalanserat och bra. För mig är det viktigt att det låter bra även när man lyssnar på podcasts – vilket det verkligen gör i dessa lurar.

Hesh 3 har inte aktiv noise canceling (brusreducering). Däremot så täcker ju kåporna hela öronen vilket stänger ute en hel del brus och omkringljud.

Batteritid

Batteritiden på dessa lurar är också kanonbra. Upp till 22 timmar enligt företaget själva vilket stämmer bra enligt min erfarenhet. De laddar också snabbt – vilket är ett stort plus. I och med att man får med en sladd så blir dessa lurar verkligen ett riktigt stabilt resesällskap som jag inte vill vara utan när jag åker tåg t.ex.

Skullcandy Hesh 3 hörlurar recension

Slutgiltigt betyg

Jag är riktigt imponerad av dessa lurar och de har blivit mina nya favoriter. De låter riktigt bra, är supersköna att ha på sig och har lång batteritid. Alla rätt i min bok när det gäller hörlurar.

Den enda lite negativa är den lite plastiga kvalitén och vid gängorna har plasten redan fått lite småsprickor. Inget som har någon större påverkan men vill ändå berätta det.

Så jag skulle kunnat ge typ 4,7 i betyg men eftersom mina teknifikmedaljer inte tillåter den typen av gradering ger jag Hesh 3 full pott på 5!

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

4
(Visited 407 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *