Recension: Bose Quiet Comfort 35 & Bose Soundsport (Pulse)

TL;DR

(To long, didn’t read. En sammanfattning av hela inlägget alltså)
Bose tillverkar hörlurar och högtalare med ljudkvalité i fokus. QC 35, Quite Comfort, är hörlurar med brusredusering som sitter runt öronen. Soundsport och Soundsport Pulse är in ear-lurar, där Pulse även har inbyggd pulsmätare. Båda lurarna är kopplas samman med mobilen via bluetooth.

Plus

Quiet Comfort 35: riktigt bra ljudkvalité, sitter runt örat så oerhört sköna att ha på sig, brusreduceringen gör dessa perfekta för det öppna kontorslandskapet. Enkla att ansluta till flera enheter via appen. Vikbara och kommer med väska.
Soundsport (Pulse): ”vrids” in i örat och sitter rätt ytligt men sitter bättre än några andra in-ears jag provat, skaver inte, riktigt bra ljudkvalité, pulsmätare.

Minus

Quiet Comfort 35: lite svårt ibland att hitta kontroll-knapparna med fingrarna, inte så bra för trafiken då man inte hör ljuden runtomkring, går ej att stänga av brusreduceringen, kan bli lite obekväma i längden pga brusreduceringen (läs mer nedan), inte så snygg design.
Soundsport (Pulse): kan skava i öronen efter lång användning, ganska stora och ”sticker ut” ur öronen.

Bose QC 35: Design och första intryck


Bose Quite Comfort 35 kommer förpackad med en semi-hård väska för förvaring, mini-tele-sladd för anslutning om man inte vill/kan använda bluetooth samt laddningssladd.
Lurarna är mattsvarta och enkla i designen. De har mjuk stoppning runt kåporna och vridbara fästen så man enkelt kan vika ihop dem på olika sätt. Fästena kan kännas lite flimsiga men de är väldigt rejäla. Det här är ett par riktiga premium-lurar.
De sitter bra på huvudet och är inte tunga. De är bekväma att använda länge eftersom kåporna sitter runt örat och inte trycker utanpå. De är ganska stora och ”tråkiga” i designen. För att använda på jobbet eller hemma är de perfekta men rent stilmässigt känns de inte superkul att ha på sig ute bland folk.
De har ett på/av-reglage på utsidan och tre knapp-kontroller på undersidan av ena kåpan.

Bose QC 35: Användarupplevelse


Lurarna är superenkla att ansluta till flera enheter via Bose-appen. När man slår igång lurarna så säger en röst vilka enheter man är ansluten till (rösten låter superrolig). Det är så smidigt att kunna vara ansluten till flera enheter samtidigt t.ex. mobilen och datorn.

Kontroller

Det finns tre knappar på ena undersidan av lurarna. Med dessa kan man trycka play/paus, byta låt och höja/sänka volymen. Mittenknappen är något nedsänkt för att man ska kunna skilja knapparna åt.
Knapparna är väldigt trevliga att trycka på och inte för klickiga. Min enda kritik är att de ibland var lite småsvåra att hitta och jag fick treva runt för att lokalisera var de var.

Ljudkvalité

Ljudkvalitén i dessa lurar är gudomlig. Är det ljudkvalité som är ens största prioritet så är dessa lurar värda varenda krona. I och med brusreduceringen så stängs också allt störande brus och liknande ut. Basen är riktigt basig, ljudet är välbalanserat och funkar prima för såväl podcasts som musik. 100% tiptop alltså.

Batteritid och användning

Batteritiden upplevde jag som något kortare än vissa andra bluetooth-lurar men inte så att det på något sätt är störande. 20 timmar trådlöst och 40 timmar med kabel utlovas och det stämde nog rätt bra var min upplevelse.
Brusreduceringen innebär ett visst tryck för öronen. Det funkar så att lurarna skickar ut frekvenser som blockerar brus-frekvenserna. Så man lyssnar liksom på tystnaden kan man säga. Detta gör att man kan få lite ont i huvudet, bli trött i öronen efter några timmars användning. Brusreduceringen stänger inte ute röster och liknande ljud men den skär bort fläktar, rumsljud och allt sådant.
När lurarna är på så är brusreduceringen på automatiskt. Även om man inte lyssnar på något. Perfekt om man sitter i öppet kontorslandskap eller flyger mycket. Det hade varit fint om brusreduceringen gick att stänga av dock. Både för att spara batteri men också för att kunna höra t.ex. trafik runtomkring sig.

Bose QC 35: Slutgiltigt betyg

Utifrån komfort och ljudkvalité är dessa lurar utan tvekan de allra bästa jag någonsin provat. De är verkligen perfekta för att sitta och jobba i bullriga miljöer som öppna kontorslandskap, caféer eller på tåg/flyg. Med tanke på prislappen hade jag dock gärna velat att lurarna hade lite snyggare design för vardagsbruk ute bland folk och att brusreduceringen var valbar. Därför blir det fyra starka medaljer för dessa lurar.
Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer

Bose Soundsport: Design och första intryck


Bose Soundsport finns både som pulse-variant med pulsmätare samt en lite billigare variant utan denna funktion. Jag kan direkt säga att för min egen del är pulsmätningen inte någon efterfrågad funktion eftersom jag har smartklocka. Så min recension kommer inte fokusera supermycket på denna funktion utan mer på Soundsport-lurarna generellt.
Dessa in-ear-lurar är ganska stora för sin typ men de har en väldigt smart design med små gummi-flärpar som man liksom ”vrider in” i örat vilket för att man inte behöver trycka själva lurarna så långt in i örat. De mer sitter utanpå nästan.
De ser lite roliga ut men känns väldigt rejäla i designen, har en bra sladd, en liten dosa med kontroller mellan lurarna och kommer med en liten väska för förvaring.

Bose Soundsport: Användarupplevelse


Lurarna sitter VÄLDIGT bra i öronen, vilket jag tycker få in-ears gör. Man kan hoppa runt, skaka på huvudet och allt möjligt utan att de trillar ur. Eftersom de mer sitter utanpå och inte inuti så tycker jag inte att de skaver så mycket som andra lurar kan göra. De är helt enkelt väldigt sköna.
De ser ju lite ut som en hörapparat snarare än hörlurar och är kanske inte de snyggaste lurarna ever för vardagsbruk. Samtidigt har i alla fall jag möjlighet att ha håret över vilket gör att det inte stör så mycket.

Kontroller

Man slår på och av lurarna på en liten knapp på ena luren. Denna kan vara lite småsvår att hitta men annars är det lugnt. Byta låt, höja volymen och play/paus finns på den lilla kontrolldosan på själva sladden mellan lurarna.
Kontrollerna funkar jättebra och är enkla att använda. Play-knappen är något nedsänkt jämfört med de andra på dosan vilket gör denna lätt att hitta. När man slår på lurarna säger en liten röst batteriprocenten och vilken enhet som är ansluten.

Ljudkvalité

Ljudkvalitén i dessa lurar är superduperbra. Precis som i QC 35-lurarna. De har inte brusreducering vilket inte är något problem eftersom de sitter i öronen vilket ändå stänger ute en hel del brus. Det är också bra att höra en del omkring-ljud när man är ute och springer/cyklar.
Man blir faktiskt på riktigt förvånad att ett par så små lurar kan ha så bra bas och krispigt ljud?!

Träning och aktivitet

För mig som cyklar (med cykelhjälm, såklart) så är dessa lurar perfekta. Jag kan lyssna på podcasts eller musik på cykelturen i riktigt bra kvalité. Eftersom lurarna sitter så bra i öronen är jag inte heller rädd att de ska råka falla ur.
Att inte ha någon sladd till lurarna är väldigt skönt när man tränar eller cyklar. Mindre trassel och krångel.
Själva pulsmätningen testade jag en gång och den gav nästan exakt samma resultat som pulsmätaren på min Apple Watch, så den verkar funka ok. Den mäter pulsen i örat och synkar detta med mobilen t.ex. i Runkeeper eller någon annan app. Det var lite småkrångligt att få igång hela pulsmätningsgrejen på mobilen men det fanns enkla tutorials att följa så det gäller bara att sig tid och ha tålamod.

Bose Soundsport: Slutgiltigt betyg

Dessa lurar är små, enkla att ta med, helt okej snygga att ha i öronen, sitter superbra och har grym ljudkvalité. Jag skulle skippa på att betala de extra hundralapparna för pulsmätningsfunktionen och köra på de vanliga Soundsport-lurarna. Då får man RIKTIGT bra lurar för priset som funkar i de allra flesta situationerna.
Av alla hörlurar jag testat hittills här på bloggen var dessa nog de som jag känner mig allra mest sugen på att faktiskt gå ut och köpa. Så därför blir det full pott för Bose Soundsport!!

Har du testat Bose hörlurar? Vad tyckte du? Har du några frågor är det bara att du ställer dessa i kommentarerna. ?

1 reaktion på ”Recension: Bose Quiet Comfort 35 & Bose Soundsport (Pulse)”

  1. Pingback: Rescension: Skullcandy Hesh 3 – mina nya favorithörlurar - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering