Med önskan om en lugn jul


Sedan jag flyttade hemifrån och ännu mer sedan jag och Max blev ett lite mer seriöst par så har julen förknippats med åkande. Varannat år julafton och juldagen hos min familj i Linköping, varannat år hos Max i Västerås.
Oftast kommer vi åtminstone dagen innan jul och åker till den andra familjen på annandagen och stannar någon dag till där.

Tidigare år så har jag ofta jobbat runt jul eller haft mycket i skolan så det har varit svårt att riktigt känna den där julefriden. Att varva ned, ta det lugnt och samla kraft inför det nya året.
Så i år, eftersom jag ju är min egen chef nu, så bestämde jag mig för att chilla lite mer inför julen. Innan allt åkandet börjar. Jag har till och med köpt en rutig flanellpyjamas för att riktigt få det där dröm-Pinterest-lougewear-julmys-känslan!
Mitt motto för denna jul har varit: ”Ta det lugnt” (har satt upp de orden i en sådan där guld-bokstavs-banner ovanför TV:n faktiskt!).
Några saker jag har sett till att göra för att försöka komma i stämning och ta det lugnt:

  • Baka lussebullar
  • Göra Annie’s vegansill!
  • Titta på juliga filmer, t.ex. första Harry Potter-filmen ❤️
  • Dricka kaffe med varm choklad i (och med grädde på!)
  • Ha på mig pyjamas på dagtid
  • Åka hem tidigt från kontoret
  • Lyssna på min jullista
  • Spela TV-spel
  • Äta vörtbröd med gräddost och kolla på julkalendern (så bra i år – visst?!?)


Det är väl otroligt att min katt ALLTID ska komma och lägga sig i mina photoshoots? Tur att hon gullig och passade in i temat.
När du läser det här är jag redan hemma hos familjen och julmyser, förhoppningsvis har jag också kommit in i ett avslappnat mode där jag verkligen kan njuta av det.
Jag hoppas att ni också, var ni än är och vad ni än gör, kan ta det lugnt över helgerna.

God jul, kära ni, tusen tack för att ni läser, peppar och gör den här bloggen till det bästa jag någonsin gjort. ❤️

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

10 reaktioner på ”Med önskan om en lugn jul”

  1. Läser ikapp lite hos dig nu, och blir så glad och varm i magen. Glad för att du vilar upp dig och tar hand om dig och för att du är en sån förebild i det. Och jag hoppas att din jul var precis så vilsam som du behövde. Jag hade för ovanlighetens skull en runtåkande jul men det var fint det med. Försöker ta igen mig nu istället – med förkylning på köpet :p

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!