Välkommen till Teknifik 2.0


Hej och välkommen till new-and-improved Teknifik 2.0!
Äntligen har jag fått min nya bloggdesign på plats och det känns så himla bra. Nu är bloggen bättre anpassad för olika enheter och ser snyggare ut i mobilen. Det har också ett utrymme högst upp på startsidan där jag kan lyfta gammalt innehåll som är aktuellt.
Min nya header- och profilbild är fotade av min kära vän Karolina Donnerot ! Vi tog dem i våras på Creative House i Örebro där jag ju har mitt nya kontor.

Nu kan du gilla inlägg

Kommentarsfältet ser lite fräschare ut och nu finns det ett gilla-hjärta! Att ha ett litet hjärta att trycka på har på senaste tid blivit allt mer av en trend även på bloggar. Eftersom vi är så vana att gilla saker på sociala medier så känns det naturligt att också gilla blogginlägg.
Självklart hoppas jag att ni kommer fortsätta kommentera här hos mig för det är ju en stor del i det som gör bloggande kul. Men när man inte känner att man hinner eller orkar skriva så går det toppenbra att bara trycka på hjärtat (helt anonymt!).
För er som läser via Bloglovin finns ju en gilla-knapp i Bloglovin-appen som det går utmärkt att använda också. De gilla-markeringarna läses inte in på bloggen men jag kollar av även på Bloglovin om vilka inlägg ni verkar uppskatta.
En så enkel handling som att trycka på ett litet hjärta gör att jag får en bättre uppfattning om vilket innehåll ni gillar så jag vet vad jag ska prioritera här på bloggen. ❤️

Teknifik har säkrats med SSL (https)

För uppmärksamma läsare kommer ni också märka att nu mer när man surfar in på Teknifik.se så stor det ”Säker” bredvid URL:en i webbfönstret. Detta beror på att jag i och med min omdesign också bestämde mig för att ta tag i det där med att flytta från http till https.
Vad är https? Jo det står för ”Hypertext Transfer Protocol Secure” och innebär att man installerar ett SSL-certifikat på sin webbserver. Det gör att data som skickas mellan användaren och webbservern krypteras och blir säker. Detta är särskilt viktig när man skickar över betalinformation vid köp online.
På senaret tid att Google gått ut med att man kommer ge bättre pagerank till sidor med https och säkra sidor märks ut som det i webbläsaren.

Work in progress

Även om jag hoppas att det mesta på bloggen ska funka bra nu så kommer jag garanterat fortsätta tweaka och putsa på designen framöver. Så om ni ser något som funkar dåligt eller verkar knäppt vore jag evigt tacksam om ni lämnade en kommentar eller skickar ett mail till mig på hello [@] teknifik.se. 
Om ni har några önskemål eller förslag för vad ni tycker borde finnas på bloggen så tar jag gärna emot dem också.
Jag har flera idéer på gång (som mina mailklubbsmedlemmar vet lite mer om) som kommer att implementeras över tid också.

Så, vad tycks om nya Teknifik 2.0?? ?

 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

26 reaktioner på ”Välkommen till Teknifik 2.0”

  1. Snyggt, du är en stor inspiratör och bra på det du gör. Jag gillar verkligen dina inlägg med många bra tips och grundliga tester. Din blogg är verkligen något för oss kunskapstörstande.

  2. Jäklar vad fint! Och alltså det här kommentarsfältet är typ det snyggaste jag sett! Vilken boss queen du är! Måste nog själv kolla upp det där med https jag också… Puss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!