TV-smink, Internetdagarna och föreläsning om robotar

Foto: Internetstiftelsen

I måndags var jag i Stockholm för att föreläsa på Internetdagarna. Eftersom det var på förmiddagen och för att hinna med Aftonbladet TV så åkte jag till Stockholm redan på söndag eftermiddag. Eftersom det bäddade för att bli en rätt kul dag bestämde jag mig för att ha kameran i handen mer eller mindre hela tiden. True lifestyle blogger style!
Så häng med:

I ärligheten namn så kan det vara rätt slitigt att åka till Stockholm så ofta som jag gör. Särskilt när det innebär att sova över. Jag har sovit hos typ alla mina kompisar (några gånger om) och ibland så bara… orkar man inte vara den. Igen.
Eftersom jag hade min födelsedagsfest (med Harry Potter-tema!!! Bästa!) på lördagskvällen bestämde jag mig för att boka ett billigt, centralt hotellrum natten söndag-måndag för att göra hela åka-dagen-innan-grejen lite mindre ångestfylld. Dagen efter en fest vill man ju mest vara hemma och chilla i soffan liksom.
Så det blev ett litet rum på Best Western (utan fönster). Men trevligt och fräscht och framförallt…

Väldigt rimligt antal eluttag och laddkontakter precis vid sängen. ÄLSKAR att svenska hotell är så bra på detta. Värre är det utomlands. Jag som behöver ladda minst två saker (mobil och klockan) behöver ju många uttag. Denna hade typ 5 stickkontakter plus två USB ?

Måndag morgon ställde jag klockan på 05.45. Ville gå upp tidigt så jag hann äta lite hotellfrukost innan Aftonbladet morgon. Sparade in en hel del tid eftersom jag inte behövde sminka mig och fixa håret.

För är det något som är najs med att åka till Stockholm och vara med i Techsvepet i studion så är det ju att få sätta sig inne hos de sjukt trevliga och fina brudarna i sminket. Bästa starten på dagen!

Så här fin blev jag!! Perfekt för en dag med TV och sedan föreläsning ju. Så nöjd. Vanligtvis brukar jag ju satsa på läppstift men denna dag fick det bli mer ögonfokus eftersom jag hade så färgstark klänning.

Alltid lika trevligt att hänga med min Techsveps-kollega Fredrik Wass IRL. I veckans Techsvep snackade vi aktivitetskit för barn, mördar-drönar-mardrömmar och bakåtvoltande robotar.

Efter vår tid i TV-rutan spatserade vi den korta vägen från Aftonbladet-studion till Waterfront hotel och checkade in oss på konferensen Internetdagarna.
Jag gick och kollade läget i lokalen där jag skulle föreläsa sen på spåret ”Internet 3000 – robotarna tar över”. Sedan slog jag mig ned i den stora A1-hallen för att höra dagens första keynotes.

Älskar Internetdagarnas fina retrostil, snygga vinjetter och scendekoren. ?
Efter keynotes och fika var det dags att bege sig ut till sina spår. Vårt spår inleddes av moderatorerna Måns Jonasson och Paulina Modlitba Söderlund. Paulina, aka Pauspling är en så stor förebild för mig. Var så kul att äntligen träffa henne i verkligheten.
Lyssnade också på coola forskaren Ashkan Fardost som pratade om artificiell intelligens och ”risken” med att en singularitet ska komma och ta över världen. Jag tycker han hade riktigt bra (och lugnande) perspektiv på saken. Härlig energi och grym föreläsare. Så inspirerande!
Därefter pratade doktoranden Judith Bütepage från KTH som jobbar med att utveckla robotar. HUR COOLT? Alltså bara idoler på denna dag.
Foto: Internetstiftelsen

Sen var det då min tur att gå upp och snacka ”Robotarna flyttar in”. Jag pratade om roboten som konsumentprodukt och vad som krävs för att vi ska låta robotarna komma in i våra hem. Så kul ämne! Älskar ju robotar.
Såklart, efter att jag skrytit om alla mina braiga rutiner, så slutade min clicker fungera precis när jag gick upp scen (även fast jag provat allt innan). Ljudet funkade inte heller när jag skulle spela upp mitt första klipp.
Även om det egentligen inte är så viktigt så blir man ju lite störd och stressad. Men det löste sig och i slutänden tycker jag ändå det gick bra! Föreläsningen filmades så självklart länkar jag när och om den kommer ut offentligt.

Under lunchen sprang jag på Sara Öhman! Vi var mer fokuserade än min kamera kan jag säga ? En så himla trevlig och bra person och riktigt proffs på sociala medier. Hon hade föreläst på spåret om sociala medier under samma tid som min föreläsning så missade tyvärr den.

Efter lunch hängde jag med Sara till sociala medier-spåret eftersom Linda Hörnfeldt skulle föreläsa om influencer marketing och vara med i en panel på ämnet (som ju såklart ligger mig väldigt varmt om hjärtat).
Det var en riktigt grym föreläsning som jag tycker alla som jobbar med influencers borde se!! Rappt, rakt på sak och väldigt utbildande.

Mot slutet på dagen var min hjärna riktigt mör av alla nya intryck. Så den sista keynoten, om BitCoin, lyssnade jag ärligt talat med ett halvt öra. Jag var så hungrig så när det var slut kastade jag mig ut för att hinna först till bordet med wraps (och baren hehe).
Efter lite mingel (med betoning på lite, mingel-nätverkande i så här stora sammanhang är inte riktigt min grej) gick jag till Centralstationen, köpte en lyxig varmchoklad och hoppade på tåget hem till Örebro.
När jag kom hem kraschade jag i soffan med pyjamas, maken, katt och TV-spel.

Det var väldigt kul att vara mitt i smeten en dag. Jag kände mig verkligen som en riktig mediemänniska, haha. ? ?

6 reaktioner på ”TV-smink, Internetdagarna och föreläsning om robotar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering