Life update: Stockholmshelg, techsvep och förvandlingar


Eftersom den här hösten och livet i allmänhet snurrar på i en rasande fart så kände jag att det kan vara på sin plats med en liten update om vad som pågår just nu.

Stockholmshelg och techsvep

I helgen var jag i Stockholm med mitt roller derby lag Nerike Knockouts och spelade vår första match för säsongen i seriespelet (division 1). Det var en riktigt tuff match men samtidigt kändes det så kul att komma igång igen efter sommaren.
Jag och Max bodde över i våra kompisars lägenhet och fick på så vis en ledig Söndag i stan (eller okej, jag fick lov att jobba liiiite men annars var det mycket semesterstämning). Kvällen ägnades åt indiskt och att se Bladerunner 2049 på bio. Jag ÄLSKAR original Blade runner så har varit väldigt nervös för att se denna men jag blev mycket positivt överraskad. Den var så bra och verkligen en njutbar bioupplevelse. Rekommenderas.

På måndagmorgon var det dags att hoppa i taxi till Aftonbladet Morgon-studion för techsvep tillsammans med Fredrik Wass. Vi pratade om Fitbit Ionic, kuddar med svans, robotbin och Amazon som vill leverera paket innanför din dörr.
Alltid lika kul att få komma till studion och träffa alla IRL. Plus rätt najs att börja veckan med en riktigt snygg TV-sminkning. ?

Frilanslivet på nya kontoret


(Min moodboard för kontoret – har samlat massa inspo för hemmakontor på min Pinterest)
Alla dagar jag är här hemma i Örebro har jag spenderat på mitt nya, fina kontor. Målet är att det ska bli det mysigaste, smartaste och mest kreativa lilla bloggkontoret i mannaminne. Mycket är på gång på den fronten men så länge är det lite virrvarr av skruvdragare och tomma hyllor.
I övrigt så är livet som egen företagare som vanligt ett bergådalbana mellan total pepp och fullständigt självtvivel. Vissa dagar känns allt på topp – andra dagar not so much. Som livet i allmänhet alltså!

Förvandling och förändring

Sedan jag bestämde mig för att satsa på den här bloggen och att driva eget på heltid så känns det som att jag befunnit mig i en ständig förvandling. Så fort jag känner att jag landat i något eller vet var jag är påväg så börjar ändå allting förändras och den där utstakade vägen blir plötsligt full av nya förgreningar, uppförsbackar, hopp och nya upptäckter.
En del av förvandlingen sker inom mig själv. Jag blir säkrare på vad jag vill göra, lär mig nya saker om mig själv och blir bättre och bättre på att lita på min egen magkänsla. Andra delar i förvandlingen kommer utifrån. Nya kontakter, chanser, erbjudanden men också det där som rinner ut i sanden, inte blir av eller inte blev som man tänkt.
Just nu är det lite som att jag står med ena foten på en sten och en massa stenar finns framför mig. Det är lite vingligt och läskigt mest för att jag inte riktigt bestämt mig var jag ska sätta ned andra foten.
Det här blev lite filosofiskt men det beskriver ganska bra var jag befinner mig i mitt huvud och i mitt liv just nu. Det vill säga det är lite av ett virrvarr men det blir nog bra tillslut.

Hur är läget med er just nu? ?

Ps! Ni har väl inte missat att 70+ nya emojis släppts till iPhone nu??

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Life update: Stockholmshelg, techsvep och förvandlingar”

  1. Läser ju det här långt efteråt men tycker om att du släpper in oss läsare lite så här ibland, i hur det känns bakom bloggen. Tror att det är fullt naturligt med såna här perioder, där det behöver svaja för att hitta en ny balans. Stå kvar i dig så löser sig resten <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!