Video: Ny kamera – Canon G7x mark ii


Under lång tid nu så har jag tänkt att jag borde köpa en ny kamera. Eller en till kamera. Jag har ju min systemkamera, Nikon D7100, som är jättetrevlig på många sätt. Problemet är bara att jag köpte den innan jag började med bloggen på allvar, startade youtubekanal osv.
Innan jag visste att jag skulle vilja filma mig själv en hel del, helt enkelt. Min Nikon har nämligen inte en vinklingsbar skärm. Den har inte heller wifi. Resultatet har blivit att när jag filmat så har det alltid tagit längre tid än nödvändigt och det har dödat en hel del youtube-pepp och inspiration.

Canon PowerShot G7x Mark ii

Efter typ ett år av research, recensioner, velande fram och tillbaka och så vidare så slog jag slutligen till på en Canon G7x. En gammal klassiker bland vloggare. Absolut inte någon superhet och ny kamera men en som för ett sjysst pris har de funktioner jag eftersöker: vinklingsbar skärm, full HD, snabbt autofokus, okej ljud, bra bildstabilisering och wifi.

Här kan du se och höra mer om kameran och vilka tillbehör jag köpte också.
Så inspirerande och kul med lite ny, användbar tech inför hösten och allt kul som händer. Nu jäklar ska jag bli bättre på att fota när jag är iväg på grejer och så ska jag blåsa nytt liv i min Youtube-kanal. För film är så himla kul!

Vad tror du om mitt köp? Vilken typ av videos skulle du vilja se mer av på min kanal?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

5 reaktioner på ”Video: Ny kamera – Canon G7x mark ii”

 1. Jippie! Jag gjorde samma val! Mycket nöjd hittils. Ska göra min första filmproduktion imorgon! Bäst är att man kan använda mobilen som fjärrkontroll vid foto. Underlättar när man reser själv. Det var förresten anledning till köpet. Har inte plats i väskan för större saker. 🙂

 2. Annika Andebark

  Funderar också på det här med kamera. Superbra inlägg!!!
  Hur upplever du ljudkvaliteten nu när du haft den ett tag?

 3. Annika Andebark

  Letade efter inlägget om mic-skydd – men hittade det inte. Sökte däremot på din blogg efter inlägg om Canon PowerShot G7 x Mark II men hittade bara två. Vad hände? Blev du inte nöjd med den?
  Vi letar en liten och enkel kamera att vLogga med. Eftersom den ska med på cykelsemestern är det viktigt att den är liten och smidig. Ja, allt det som den här kameran har – wifi, vikbar skärm etc. Svårigheten är så klart ljudkvalitet. Fick du rätt med den?
  Än en gång – supertack för bra blogg!
  (Vet inte varför jag inte lyckas lägga in webb-plats – lägger den här istället
  http://www.andebark.se – youtubekanalen heter också Andebark.)

 4. Pingback: Den omöjliga jakten på den perfekta kameran för Youtube och vloggar - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!