Video: Ny kamera – Canon G7x mark ii


Under lång tid nu så har jag tänkt att jag borde köpa en ny kamera. Eller en till kamera. Jag har ju min systemkamera, Nikon D7100, som är jättetrevlig på många sätt. Problemet är bara att jag köpte den innan jag började med bloggen på allvar, startade youtubekanal osv.
Innan jag visste att jag skulle vilja filma mig själv en hel del, helt enkelt. Min Nikon har nämligen inte en vinklingsbar skärm. Den har inte heller wifi. Resultatet har blivit att när jag filmat så har det alltid tagit längre tid än nödvändigt och det har dödat en hel del youtube-pepp och inspiration.

Canon PowerShot G7x Mark ii

Efter typ ett år av research, recensioner, velande fram och tillbaka och så vidare så slog jag slutligen till på en Canon G7x. En gammal klassiker bland vloggare. Absolut inte någon superhet och ny kamera men en som för ett sjysst pris har de funktioner jag eftersöker: vinklingsbar skärm, full HD, snabbt autofokus, okej ljud, bra bildstabilisering och wifi.

Här kan du se och höra mer om kameran och vilka tillbehör jag köpte också.
Så inspirerande och kul med lite ny, användbar tech inför hösten och allt kul som händer. Nu jäklar ska jag bli bättre på att fota när jag är iväg på grejer och så ska jag blåsa nytt liv i min Youtube-kanal. För film är så himla kul!

Vad tror du om mitt köp? Vilken typ av videos skulle du vilja se mer av på min kanal?

5 reaktioner på ”Video: Ny kamera – Canon G7x mark ii”

 1. Jippie! Jag gjorde samma val! Mycket nöjd hittils. Ska göra min första filmproduktion imorgon! Bäst är att man kan använda mobilen som fjärrkontroll vid foto. Underlättar när man reser själv. Det var förresten anledning till köpet. Har inte plats i väskan för större saker. 🙂

 2. Annika Andebark

  Funderar också på det här med kamera. Superbra inlägg!!!
  Hur upplever du ljudkvaliteten nu när du haft den ett tag?

 3. Annika Andebark

  Letade efter inlägget om mic-skydd – men hittade det inte. Sökte däremot på din blogg efter inlägg om Canon PowerShot G7 x Mark II men hittade bara två. Vad hände? Blev du inte nöjd med den?
  Vi letar en liten och enkel kamera att vLogga med. Eftersom den ska med på cykelsemestern är det viktigt att den är liten och smidig. Ja, allt det som den här kameran har – wifi, vikbar skärm etc. Svårigheten är så klart ljudkvalitet. Fick du rätt med den?
  Än en gång – supertack för bra blogg!
  (Vet inte varför jag inte lyckas lägga in webb-plats – lägger den här istället
  http://www.andebark.se – youtubekanalen heter också Andebark.)

 4. Pingback: Den omöjliga jakten på den perfekta kameran för Youtube och vloggar - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering