Video: Ny kamera – Canon G7x mark ii Jag har köpt en ny kamera och är pepp på att komma igång med Youtube igen.

Under lång tid nu så har jag tänkt att jag borde köpa en ny kamera. Eller en till kamera. Jag har ju min systemkamera, Nikon D7100, som är jättetrevlig på många sätt. Problemet är bara att jag köpte den innan jag började med bloggen på allvar, startade youtubekanal osv.

Innan jag visste att jag skulle vilja filma mig själv en hel del, helt enkelt. Min Nikon har nämligen inte en vinklingsbar skärm. Den har inte heller wifi. Resultatet har blivit att när jag filmat så har det alltid tagit längre tid än nödvändigt och det har dödat en hel del youtube-pepp och inspiration.

Canon PowerShot G7x Mark ii

Efter typ ett år av research, recensioner, velande fram och tillbaka och så vidare så slog jag slutligen till på en Canon G7x. En gammal klassiker bland vloggare. Absolut inte någon superhet och ny kamera men en som för ett sjysst pris har de funktioner jag eftersöker: vinklingsbar skärm, full HD, snabbt autofokus, okej ljud, bra bildstabilisering och wifi.

Här kan du se och höra mer om kameran och vilka tillbehör jag köpte också.

Så inspirerande och kul med lite ny, användbar tech inför hösten och allt kul som händer. Nu jäklar ska jag bli bättre på att fota när jag är iväg på grejer och så ska jag blåsa nytt liv i min Youtube-kanal. För film är så himla kul!

Vad tror du om mitt köp? Vilken typ av videos skulle du vilja se mer av på min kanal?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 736 times, 1 visits today)

5 kommentarer

 1. Mattias Torstensson 15 augusti, 2017 at 10:46

  Jippie! Jag gjorde samma val! Mycket nöjd hittils. Ska göra min första filmproduktion imorgon! Bäst är att man kan använda mobilen som fjärrkontroll vid foto. Underlättar när man reser själv. Det var förresten anledning till köpet. Har inte plats i väskan för större saker. 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 15 augusti, 2017 at 11:23

   Åh kul att höra!! ?? Ja jag älskar det med mobilkopplingen alltså, sååå smidigt och kul.

   Reply
 2. Annika Andebark 20 juli, 2018 at 12:21

  Funderar också på det här med kamera. Superbra inlägg!!!

  Hur upplever du ljudkvaliteten nu när du haft den ett tag?

  Reply
 3. Annika Andebark 20 juli, 2018 at 12:24

  Letade efter inlägget om mic-skydd – men hittade det inte. Sökte däremot på din blogg efter inlägg om Canon PowerShot G7 x Mark II men hittade bara två. Vad hände? Blev du inte nöjd med den?

  Vi letar en liten och enkel kamera att vLogga med. Eftersom den ska med på cykelsemestern är det viktigt att den är liten och smidig. Ja, allt det som den här kameran har – wifi, vikbar skärm etc. Svårigheten är så klart ljudkvalitet. Fick du rätt med den?

  Än en gång – supertack för bra blogg!

  (Vet inte varför jag inte lyckas lägga in webb-plats – lägger den här istället
  http://www.andebark.se – youtubekanalen heter också Andebark.)

  Reply
 4. Pingback: Den omöjliga jakten på den perfekta kameran för Youtube och vloggar - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *