Äntligen kan du surfa på mobilen utan extra kostnader inom EU Surfa precis som hemma när du besöker länder inom EU/EES.

tips mobil semester blogg

ÄNTLIGEN! Äntligen kan man uppdatera Instagram Stories, googla restauranger och slösurfa på semestern utan att febrilt leta efter wifi. Iallafall om man semestrar inom EU. För idag gäller nya regler inom EU där mobiloperatörer inte längre får ta ut extraavgifter för roaming.

Det innebär i princip att du ska kunna ringa, smsa och surfa precis som i Sverige. Där du använder din vanliga surfpott för att använda mobilnätet.

Notera att det kan vara lite olika villkor beroende på operatör och abonnemang så det kan vara bra att kolla upp vad som gäller för just din operatör innan du åker. T.ex. så erbjuder inte alla mindre mobiloperatörer roaming alls. Det kan också vara skillnad om du använder mobildata i en surfplatta. (Tips: dela internet från mobilen till plattan så kommer du runt det).

Mitt semestertips-inlägg är nu uppdaterat gällande detta. De övriga punkterna är lika aktuella som någonsin. Läs här:

>> 10 mobiltips inför semestern

☀️

Ser fram emot min nästa inom-EU-resa att äntligen slippa hela grejen med att inte kunna använda sin mobil som vanligt.

Sen kan man ju såklart fundera på om vi kommer ha svårare att slappna av på semester nu när internet kommer finnas där på samma sätt som hemma. Det är ju ganska skönt att vara lite offline.

Men det kan man förstås vara ändå så, det är ju faktiskt bara att stänga av mobildatan ändå om man vill ha det lite chill. 😘

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 11 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *