Vad betyder emojisarna och hur anvĂ€nds de? 😊

vad betyder emojisarna?

Emojis, smileys, smileygubbar, emoticons – ja de smĂ„ symbolerna och figurerna som kan uttrycka en rad meningar, kĂ€nslor och objekt har mĂ„nga namn. De har blivit helt sjĂ€lvklara i vĂ„r dagliga kommunikation pĂ„ sociala medier och internet. Samtidigt leder de ocksĂ„ till mĂ„nga mĂ€rkliga missförstĂ„nd och vi Ă€r inte alltid helt överens om vad de smĂ„ figurerna betyder.

I den hÀr guiden tÀnkte jag gÄ igenom vad emojis Àr, hur man anvÀnder dom och reda ut nÄgra av de vanligaste missförstÄnden.

Vad Àr en emoji?

Ordet emoji kommer frĂ„n japanskan och Ă€r en sammansĂ€ttning av orden ”e” (ç””, ”picture”) + ”moji” (æ–‡ć­—, ”character”) [KĂ€lla: Wikipedia]. Det Ă€r en samling symboler som kan anvĂ€ndas i digital skrift.

Emojins historia

Innan emojis anvĂ€nde vi smileys. I dess tidigaste form i form av tecken som :) eller :-). I slutet av 90-talet började det bli möjligt att anvĂ€nda smĂ„ smiley-bilder (â˜ș) i sin digitala kommunikation. Sedan dess har smileys och emoticons anvĂ€nts flitigt i chattar som MSN Messenger, Skype och Facebook Messenger.

Den man som uppfann emojis, de smileys vi anvÀnder idag, heter Shigetaka Kurita. De började anvÀndas av japanska telefonoperatörer och mobiltillverkare 2005.

De första emojisarna

Apple spred emojin över vÀrlden

I vĂ€st tog det lite lĂ€ngre tid för emojis att bli populĂ€rt. Apple var den stora mobiltillverkare som brukar fĂ„ credd för att ha spridit emojis till resten av vĂ€rlden. Detta genom att de byggde in support för japanska emojis redan i iOs 2.2 som slĂ€pptes i november 2008. DĂ„ blev det möjligt att se de smĂ„ fĂ€rgglada figurerna pĂ„ Apples mobiler, men bara japanska anvĂ€ndare hade tillgĂ„ng till sjĂ€lva tangentbordet.

För att sjĂ€lv kunna skriva dem pĂ„ den tiden sĂ„ var man tvungen att ladda ned en sĂ€rskild app som gjorde det möjligt att lĂ„sa upp ett emoji-tangentbord – vilket snabbt blev otroligt populĂ€rt.

Emojis blev standard i hela vÀrlden runt 2011

I operativsystemet iOS 5 till iPhone som slĂ€pptes i oktober 2011 blev emoji-tangentbordet integrerat och i ungefĂ€r samma veva blev det sjĂ€lvklart för alla stora plattformar och sociala medier att ha stöd för emojis.

Varför ser inte emojis likadana ut pÄ alla mobiler och plattformar?

vad betyder emojisarna

Emojis Ă€r karaktĂ€rer inom unicode-systemet. Unicode Ă€r en industristandard som gör det möjligt för datorer att hantera text skriven pĂ„ alla vĂ€rldens skriftsprĂ„k. Det funkar sĂ„ att alla tecken har en unicode-siffra. Till exempel sĂ„ betyder unicode-numret U+0050 ett stort enligt det latinska alfabetet. U+2764 motsvarar ett svart hjĂ€rta (♄).

Det som de som skapade de första emojisarna gjorde var att de la in egna figurer pĂ„ oanvĂ€nda unicode-nummer. PĂ„ vis kan de fungera pĂ„ samma sĂ€tt som bokstĂ€ver och andra tecken i digital text.

MÄnga emojis skyddas av upphovsrÀtt

Men precis som att den text vi lĂ€ser och skriver pĂ„ nĂ€tet visas i olika typsnitt, som ofta Ă€r upphovsrĂ€ttsskyddade av skaparen, sĂ„ styrs Ă€ven hur emojis visas av olika licenser.

T.ex. sĂ„ sĂ€ger unicode-systemet att koden U+1F467 ska visa ”GIRL”. Men hur denna flicka representeras styrs sen av de hĂ€r olika typsnitten för emojis kan man sĂ€ga. Det finns ocksĂ„ varianter av emojis och tecken som Ă€r open source och fria för vem som helst att anvĂ€nda, t.ex. EmojiOne.

Vem bestÀmmer vilka emojis som ska finnas?

Eftersom emojis hÀrstammar frÄn Japan sÄ var de ursprungliga figurerna ju baserade pÄ japansk kultur. T.ex. sÄ fanns det i matkategorin en massa symboler för japansk mat men inte en emoji för ost.

Men nÀr emojis slog igenom internationellt sÄ höjdes ju röster för att införa en rad nya emojis. T.ex. tacos, pasta, ost och popcorn.

De som bestĂ€mmer vilka nya emojis som ska införas i unicode-systemet Ă€r The Unicode Consortium, en organisation med bas i USA. NĂ„gra av medlemmarna Ă€r t.ex. Google, Facebook, Apple och Microsoft.

▶ LĂ€s mer: Nya emojis 2017: tjej med hijab, amning och mind blown

NÄgot som inte Àr tillÄtet enligt The Unicode Consortium Àr logotyper och varumÀrken som emojis.

NÀr en emoji inte finns överallt Àn

Ibland kan vissa företag vara snabbare Àn andra pÄ att tillföra nya figurer för olika tecken i sina emoji-uppsÀttningar. Det slÀpps regelbundet nya emojis sÄ dÄ kan man behöva uppdatera operativsystemet pÄ sin mobil för att se alla.

NÀr man anvÀnder en av de nya emojisarna och skickar till nÄgon som inte uppdaterat sÄ kommer de inte kunna se den nya emojin. Enheten kommer dÄ försöka tolka unicode-tecknet pÄ bÀsta sÀtt. Det kan dÀrför bli en kombination av tvÄ existerande emojis. Men i vÀrsta fall blir det bara nÄgra tomma rutor med frÄgetecken eller kryss i. HÀr pÄ min blogg har en uppdatering av emojis för datorer gjort att massor av emojis jag lagt in i blogginlÀgg nu mer ser ut som frÄgetecken. Jag hÄller successivt pÄ och uppdaterar men dÄ vet du om det ser nÄgot knasigt.

Emojis skapar kontrovers

”En bild sĂ€ger mer Ă€n 1000 ord” brukar man ju sĂ€ga. Lite sĂ„ Ă€r det ju med emojis. Eftersom det Ă€r bilder sĂ„ öppnar de ju upp för en rad betydelser och tolkningar utifrĂ„n kontext, förförstĂ„else, kulturella aspekter och erfarenheter.

Hur de som skapar emojis vĂ€ljer att representera ord som ”woman”, ”doctor” och ”family” sĂ€ger ocksĂ„ mycket om normer och stereotyper i samhĂ€llet. Detta har skapat mycket kritik och kontrovers som lett till utveckling.

FrÄn början fanns det bara en blond kvinna. Nu kan man vÀlja en rad hudfÀrger. En emoji med hijab Àr pÄ gÄng efter kritik att en sÄdan emoji inte funnits tillgÀnglig. Man kan nu vÀlja sin egen hudfÀrg (eller en neutral smiley-gul) pÄ de olika handtecken-emojisarna. Nu mer finns det bÄde en manlig och en kvinnlig doktor och familjer och kÀrlekspar som Àr lite mindre heteronormativa.

Emojis skapar missförstÄnd

Det Ă€r lĂ€tt att tro att alla symboler, uttryck, kroppsprĂ„k och rörelser Ă€r universala och samma i alla lĂ€nder och kulturer. Men sĂ„ Ă€r det givetvis inte. Även om en hel del betydelser sprids globalt genom internet sĂ„ finns det ocksĂ„ geografiska och kulturella skillnader som pĂ„verkar förstĂ„elsen och anvĂ€ndningen av emojis.

Inte som du tror – vad betyder emojisarna?

Den snurrande stjÀrnan betyder inte stjÀrnfall, tur eller nÄgot liknande. Den Àr i sjÀlva verket hÀmtad frÄn mangans vÀrld (japanska tecknade serier) och visar att man Àr yr (dizzy).

Smileyn som ser ut att Änga av ilska och frustration Àr i sjÀlva verket enligt originalbetydelsen i Japan en min för triumf.

Denna smiley som brukar anvÀndas för att visa att man Àr uppgiven, ledsen eller ibland snorig/förkyld Àr egentligen en smiley som sover. Den lilla bubblan Àr inte en tÄr eller svett utan en dreggel-bubbla som brukar anvÀndas i manga/anime-teckning.

Denna figur som brukar anvÀndas för nÄgon som försöker koncentrera sig eller tÀnka Àr i sjÀlva verket en person som bugar djupt.

Ett tag sĂ„ pĂ„stods det att denna emoji, som brukar tolkas som ”ber” eller ”praise”, egentligen var en symbol för high five. Men eftersom tummarna Ă€r Ă„t samma hĂ„ll sĂ„ har den myten avskrivits – beskrivningen enligt unicode Ă€r ”person with folded hands”. I Japan betyder den nĂ„gon som tackar eller Ă€r tacksam. Men mĂ„nga tolkar den alltsĂ„ som nĂ„gon som ber sĂ„ det har ocksĂ„ blivit en accepterad tolkning.

Den hĂ€r emojin brukar jag ofta anvĂ€nda i bemĂ€rkelsen: ”so sue me” eller ”don’t care”, lite flirtigt/kaxigt typ?! ”An air of sassiness”, som Megan Logan skriver i den hĂ€r artikeln för Wired. Den verkliga betydelsen? Det Ă€r en en ”information desk person”. Mind. Blown.

I emoji-uppdateringen hösten 2017 kom det förresten en ”mind blown”-emoji. Googles variant ser ut sĂ„ hĂ€r:

Ibland blir det fel – vĂ€ldigt fel

Som med det mesta gÀllande nya kommunikationsmedel sÄ lÀr man sig bÀst i interaktionen med andra. MÀnniskor som hÀnger mycket pÄ nÀtet, chattar mycket och anvÀnder mycket emojis skapar ju med tiden en hyfsat överensstÀmmande bild av hur olika emojis kan/bör anvÀndas och vad de förmedlar för betydelse.

De som Ă€r nya pĂ„ omrĂ„det eller som precis upptĂ€ckt emojis rĂ„kar ofta missförstĂ„ vissa emojis betydelse. T.ex. ”😂” som betyder att man skrattar sĂ„ man grĂ„ter. Den Ă€r lĂ€tt att missförstĂ„ som en emoji som storgrĂ„ter av sorg. Som upplagt för missförstĂ„nd.

Den glada bajskorven đŸ’© kan missförstĂ„s som chokladglass, eller en brĂ€nd marshmallow som i exemplet ovan.

Emojis som fÄtt snuskiga betydelser

Ibland kan man ju vilja utrycka lite mindre barnvÀnliga saker med sina emojis. DÀr har internet varit kreativa och gett helt oskyldiga emojis nya, lite mer sex-inriktade betydelser. Dessa kan ju vara bra att kÀnna till sÄ man inte rÄkar skicka mixade signaler.

Sugen pÄ aubergine till middag? Kan bli lite awkward dÄ denna emoji ocksÄ symbolisar det manliga könsorganet.

NÀr Apple övervÀgde att Àndra persiko-emojin till en mindre rump-lik variant blev det ramaskri. Persikan fick behÄlla sin stjÀrtlika figur och denna emoji anvÀnds till exempel bredvid Kim Kardashians namn pÄ Snapchat.

Precis som nÀr det gÀller att benÀmna det kvinnliga könsorganet sÄ finns det ingen samstÀmmighet kring vilken emoji som bÀst kan anvÀndas för fiffi. Tacon, rosen och snÀckan Àr dock vanliga val.

Svett, vatten eller spott? Ja dessa smĂ„ droppar kan betyda mĂ„nga saker. I lite mer suggestiva termer anvĂ€nds denna emoji för att beskriva att det rinner till, sĂ„ att sĂ€ga. T.ex. av tjejer för att beskriva att nĂ„gon Ă€r VÄLDIGT het.

Nu nÀr ni kommit in i tÀnket borde jag inte behöva beskriva nÀrmare hur dessa emojis kan tolkas! Ni fattar.

AnvĂ€nda emojis – hur gör man?

Först: basics. Hur fÄr man ens fram de smÄ emojisarna sÄ man kan börja anvÀnda dem?

iPhone

NÀr du tryckt i ett skrivfönster och fÄtt fram tangentbordet, tryck pÄ emoji-knappen (glad gubbe) för att emoji-tangentbordet ska dyka upp.

Du kan kolla igenom de olika kategorierna och Àven söka efter emojis i sökrutan.

Android-mobil

PÄ Android kan det skilja lite frÄn tillverkare och modell. Men oftast finns det en smiley-knapp pÄ tangentbordet (glad gubbe), ibland kan du behöva trycka pÄ en knapp för att byta till siffror/tecken och dÀr hittar du smiley-knappen för emojis.

Du kan ocksÄ ladda ned appen Gboard, Googles tangentbordsapp. Den finns i Play store. Den kommer med emojis!

Mac-dator

Du kan anvÀnda emojis pÄ datorn pÄ Mac genom att anvÀnda kortkommandot ctrl+cmd+mellanslag.

ctrl-cmd-space emojis pÄ datorn kortkommando

Du kan Àven i t.ex. webblÀsaren titta under Redigera > Emojis och symboler.

Ett tredje sÀtt Àr att gÄ till SysteminstÀllningar > Tangentbord > och checka i Visa tangentbords-, emoji- och teckenvisar i menyraden. DÄ fÄr du upp en liten symbol du kan trycka pÄ för att skriva in emojis.

PC / Windows

I Windows 10: Tryck Windows-knappen+punkt (.) för att fÄ fram emojis!

Äldre Windows: Tryck pĂ„ Tangentbords-symbolen i verktygsfĂ€ltet. Om du inte ser denna högerklicka och vĂ€lj Visa tangenbordsknapp. 

Tryck pÄ smiley-symbolen pÄ touch-skrivbordet. Voilå, emojis!

Börja försiktigt och lÀr dig nyanserna

Om du vill anvĂ€nda emojis och inte framstĂ„ som en ”tokig faster” eller ha ett klassiskt ”dad moment” (dvs framstĂ„ som lite mossig och oinsatt i internetkulturen) sĂ„ Ă€r mitt första tips att börja försiktigt.

 • Skriv inte lĂ„nga rebusar av emojis istĂ€llet för text.
 • AnvĂ€nd istĂ€llet emojis som förstĂ€rkning av kĂ€nslor t.ex.
  ”Det var kul att se dig idag ❀” eller ”Ok, vi ses ?”. Börja med dom vars betydelse du Ă€r rĂ€tt sĂ€ker pĂ„ ?
 • Undvik emojis i professionell kommunikation (typ jobb-mail) sĂ„ lĂ„ngt som möjligt, det kan framstĂ„ som oseriöst.

eller SKIT I REGLERNA OCH GO CRAZY 😁🎉💃

Teknik ska vara kul, sĂ„ skit samma om nĂ„gon suckar lite över ditt tokiga sĂ€tt att anvĂ€nda 😎-emojin. Who cares? đŸ€·â€â™€ïž

Om du jobbar med kommunikation i ditt jobb, t.ex. pÄ sociala medier, Àr det bra att fundera pÄ om och hur just din mÄlgrupp anvÀnder emojis. I bÀsta fall kan emojis funka som ett sÀtt att dra till sig uppmÀrksamhet och förstÀrka budskapet. I vÀrsta fall kan det bli pinsamt, kÀnnas krystat eller bidra till missförstÄnd och förvirring.

Vilken Ă€r din favorit-emoji och vilken emoji har du fattat helt fel? HĂ€r Ă€r mina favoriter: 🙌💖😍😘✹

60 reaktioner pĂ„ ”Vad betyder emojisarna och hur anvĂ€nds de? 😊”

 1. ”anvĂ€nds de” 😉
  Tack för en kanonblogg – du Ă€r verkligen en superinspirerande och proffsig person!

 2. Bara NJÖT av att lĂ€sa detta inlĂ€gg! SĂ„ intressant och roligt! ? Och alltsĂ„, var i desperat behov av det dĂ€r kortkommandot för att fĂ„ upp emoji-tangentbordet pĂ„ Mac… Har liksom googlat och copy pasteat fram tills nu ? En frĂ„ga: nĂ€r det slĂ€pps nya uppdateringar av tangentbordet pĂ„ mobilen, fĂ„r jag de automatiskt dĂ„ nĂ€r jag uppdaterar telefonen? Tycker ofta jag saknar massa av de dĂ€r nya symbolerna ???

 3. Vilket fint inlÀgg! Första gÄngen jag kom i kontakt med smileys/emojis var sÄklart kÀra gamla MSN Messenger. Jag saknar verkligen en potatisemoji, idag finns bara för sötpotatis.
  Intressant den hĂ€r med ”prayer”-emojin – jag har för mig att man kan fĂ„ siri att lĂ€sa upp namnen pĂ„ den och att de sĂ€ger prayer för den?

  1. Åh ja potatis-emoji vore ju bra! Kommer ofta pĂ„ emojis jag tycker saknas. Man fĂ„r lista och skicka till The Unicode Consortium ??
   Ja beskrivningen Ă€r ”person with folded hands” men den kallas ocksĂ„ ”prayer” sĂ„ det har vĂ€l fĂ„tt bĂ„da betydelserna helt enkelt 🙂

 4. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #21 | Pride, balkong och bad i solnedgĂ„ngen. | REAKTIONISTA

  1. Ingrid Altinezer

   Min man fĂ„r 😘 frĂ„n sin kvinnliga 22 Ă„r yngre arbetsledare…ska jag vara orolig?
   Han har Ă€ven raderat all deras kontakt nu…đŸ€”

   1. Oj dĂ„! Ja du det kan jag tyvĂ€rr inte svara pĂ„. Men just den emojin Ă€r ganska vanlig att anvĂ€nda utan att nĂ„gra romantiska kĂ€nslor behöver vara inblandade, sĂ„ det behöver inte betyda nĂ„got speciellt. 😅

 5. Pingback: Recap of week 22 • Daretobeyou.se

 6. Pingback: Nya emojis 2017: tjej med hijab, amning och mind blown - Teknifik – en kreativ teknikblogg för ett enklare digitalt liv av Elin HĂ€ggberg

 7. Jamen hur fel kan det bli, hahaha. Men som du skriver, skit i samma! Det kan ju bli roligt (för det mesta) Ett exempel Ă€r nĂ€r jag skrev ”vila i frid lilla mamma” pĂ„ FB dĂ„ fick jag en kommentar ”tĂ€nker pĂ„ dig ?”
  Jag förstÄr ju att det blev fel sÄ no hard feelings.
  Min favorit-emoji Àr ???????
  Tack för en inspirerande och lÀrorik blogg?

 8. Mikael FĂ€ltskog

  Hej! Tack för en bra guide????
  Jag undrar över ?, hur bör det tolkas i sammanhanget att jag bett mina vÀnner kommentera ett inlÀgg för att öka synlighet i mitt flöde.

  1. VĂ€ldigt svĂ„r frĂ„ga! Emojis Ă€r ju som jag skrev alltid tolkningabara. Alla tolkar inte lika. JĂ€ttemycket beror pĂ„ kontexten. Jag skulle tolka det som att man ber om nĂ„got, Ă€r medveten om att man ber om nĂ„got och dĂ€rför skickar med ett hjĂ€rta för att sĂ€ga ”tack snĂ€lla” typ. Ett glittrande hjĂ€rta blir ju i sammanhanget lite mer lĂ€ttsamt Ă€n ett rött hjĂ€rta. Sjukt svĂ„rt att förklara detta…

 9. ja jag behöver nog lÀra mej alla . för nu vÄgar jag inte anvÀnda en enda . för nÀr jag trodde det var en cool smilis med glasögon sÄ betydde den who cares hihi

 10. Vad roligt att lÀsa, tack för denna blogg!
  Den hÀr har jag alltid svÄrt att fatta vad den ska beryda: ?. Kan du förklara?

  1. Enligt Unicode Ă€r det en emoji som visar ”smirking”, alltsĂ„ ”flinar”, vilket jag tycker Ă€r en rĂ€tt bra beskrivning Ă€ndĂ„! Man Ă€r liksom lite nöjd och kaxig typ? â˜ș

 11. Vad betyder diamant-emojin? En blÄ diamant som stÄr pÄ sin spets. Liksom upp och ner.

  1. Jag vet inte nÄgon allmÀntagen betydelse utöver diamant.. alltsÄ hur den ska tolkas beror pÄ kontexten. Skulle t ex kunna vara att nÄgon Àr en diamant, att nÄgot Àr dyrt/lyxigt etc. Beror helt pÄ sammanhanget, som det sÄ ofta Àr med emojis.

 12. hej – fĂ„r ibland sms av kvinnliga bekanta som avslutas med tvĂ„ körsbĂ€r i en klase ? – hur ska detta tolkas…
  //jens

  1. Hej Jens! SpĂ€nnande! Jag tror det kan betyda olika saker för olika personer. Vissa tolkar det som ”ett pris”, inspirerat av tv-spel dĂ€r körsbĂ€r ibland anvĂ€nds pĂ„ detta sĂ€tt. Det kan Ă€ven tolkas som ”söt” eller till och med ”sexig”. Andra kanske bara tycker det Ă€r en fin emoji och vill pynta sitt sms med nĂ„got mindre laddat Ă€n t.ex. ett hjĂ€rta eller liknande? KörsbĂ€r Ă€r ju t.ex. en populĂ€r symbol i rockabilly-stil sĂ„ kan ju vara inspirerat dĂ€rifrĂ„n. Jag tycker du ska frĂ„ga dom! 😀 /Elin

   1. tack Elin för din kommentar – jag hoppas det stĂ€mmer som du skriver – jag frĂ„gar nĂ€sta gĂ„ng det dyker upp…ville bara inte verka okunnig ??
    //jens

  1. Att nĂ„gon skickat en emoji som du inte har i ditt operativsystem. Om du t ex inte uppdaterat din mobil pĂ„ lĂ€nge eller anvĂ€nder att annat mĂ€rke Ă€n den som skickade. SĂ„ dĂ„ försöker ditt system visa nĂ„got som kanske liknar tecknet den andre skickade. Du fĂ„r frĂ„ga personen som skickade helt enkelt 🙂

 13. Pingback: 2018 – ett Ă„r av utveckling och stabilitet - Teknifik

  1. Jag anvĂ€nder den i situationer för att signalera typ: ”wohooo”. SĂ„ t ex:
   ”SĂ„ peppad pĂ„ fest pĂ„ fredag ?”
   Kompis: Jag kom in pÄ utbildningen!
   Jag: ???? Du Àr grym!!!!
   Typ sĂ„! 🙂

 14. Hej. Jag tÀnkte höra hur man ska tolka en emoji med en glad men stÀngd mun men med typ tungspetsen i ena mungipan. UngefÀr som nÀr man ler och sticker ut tungan precis lite utanför munnen och precis intill ena mungipan? Jag fick ett pÄhopp om att den var opassande i ett meddelande jag skrivit. Jag blev illa berörd dÄ det inte var sÄ som jag tÀnkt mig.
  Tack pÄ förhand.
  Mvh. Kurre

  1. Hej Kurre! Vad trĂ„kigt att du blev pĂ„hoppad. Är det denna emoji du menade: 😋 ?
   Den officiella betydelsen frĂ„n Unicode Ă€r ”face savoring food”, alltsĂ„ ett ansikte som Ă€ter nĂ„got gott. Den skulle ocksĂ„ kunna tolkas som nĂ„gon som skojar/busar. Det beror ju lite pĂ„ kontexten sĂ„klart. Den kan ju tolkas som flirtig/sexuell t.ex. men det beror ju helt pĂ„ situationen. Oavsett sĂ„ Ă€r det ju trĂ„kigt att nĂ„gon hoppar pĂ„ en pga en kommunikationsmiss. Som jag skriver i inlĂ€gget sĂ„ Ă€r bildsprĂ„k alltid öppet för olika lĂ€sningar och vi Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n överens om olika emojis betydelser. Hoppas du inte blir avskrĂ€ckt frĂ„n att fortsĂ€tta anvĂ€nda emojis efter det lilla missförstĂ„ndet. HĂ€lsar /Elin

 15. Pingback: AnmÀl dig till min online workshop om SEO för hemsida och blogg - Teknifik

 16. Fantastiskt bra det lilla jag hittills sett av teknifik!
  Jag Àr en gammal gubbe med examen i av/en som hamnade i IT-branschen, men utvecklingen har gÄtt för fort. För mÄnga möjligheter. Hamnade hÀr i jakten pÄ betydelsen av en emoji jag fÄtt som reaktion pÄ ett FB-inlÀgg.. Inser att jag kan bidra till din sajt om du vill

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hĂ€nger pĂ„ 2000 + prenumereranter och fĂ„r ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter frĂ„n mig. Helt gratis, avsluta nĂ€r du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och vÀlkommen till Teknifik!

Jag heter Elin HÀggberg och Àr journalist, medievetare och teknikÀlskare.

Teknik ska inte vara krÄngligt och svÄrt!

Min drivkraft Àr att hjÀlpa dig fÄ ett roligare och enklare digitalt liv.

HÀr kommer nÄgra favoritinlÀgg att börja med

Klicka pÄ rubriken för att komma till inlÀgget. Kul att du Àr hÀr!
Tips, hacks och bra grejer att veta.
LÀr dig allt om de fÀrgglada figurerna
LÄt mig hjÀlpa dig med din Insta-fundering