Snap Scores: Hur funkar poängen på Snapchat?

sociala medier bloggare strategi teknifik Elin Häggberg

På Snapchat så har du säkert märkt att det dyker upp en liten siffra bredvid ditt namn? Här ovan ser ni att jag hade poäng 166 när jag började använda Snapchat. I skrivande stund har jag poäng 1559 (inte speciellt högt i sammanhanget).

Vad betyder den här poängen?

Enligt Snapchat själva (eller Snap inc som de ju bytt namn till) så är den här siffran ”en speciell ekvation som kombinerar antalet Snap som du har skickat och tagit emot, Stories som du har postat och andra faktorer”.

Ooookej, ganska kryptiskt eller hur?

Men i princip så funkar det så att varje gång du skickar en snap till en kompis får du en poäng, skickar du snappen till flera kompisar får du fler poäng. Du får även poäng när du öppnar andras snaps och när du lägger till eller tittar på stories.

SnapScore är alltså en siffra som visar hur aktiv du är på Snapchat. Hur mycket du engagerar dig. Att vara väldigt aktiv ”belönar” sig. Det är därför jag har så låg poäng, jag använder ju i princip knappt Snapchat sen Instagram Stories kom.

Hur får man högre poäng på Snapchat?

Om man vill få högre Snap Score behöver man helt enkelt öka aktiviteten. Använda snap mer, titta på fler snaps, skapa fler snaps.

Ett vanligt hack som brukar omnämnas är att lägga till massa stora kändisar på snapchat och börja skicka massa snaps till dem. Varför? Jo för att då får poäng för varje snap samtidigt som du kan anta att dessa kändisar tar emot enorma mängder fan-snaps varje dag och därför inte kommer störas av ditt snap-spammande. Gjorde du samma sak mot dina vänner skulle du snabbt ha väldigt få vänner kvar på Snapchat!

Det finns också andra, ännu mer fuskiga tjänster där du kan öka dina Snap scores genom att låta en bot få tillgång till ditt Snapchat-konto. Att göra en sådan sak är ju enbart att bygga luftslott och ger ju absolut inget reellt värde alls – så det är inte något jag tycker du ska göra.

Det här inlägget är resultatet av ett önskemål från er läsare. Du är också välkommen att lämna önskemål. Skriv en kommentar, maila eller skriv till mig på twitter för att önska.

Så! Nu vet du det – hur hög SnapScore har du?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

49 reaktioner på ”Snap Scores: Hur funkar poängen på Snapchat?”

 1. Jag har 26 015 poäng, hehehehe…… ganska mkt aktiv. Detta är endast kompis-poäng, har inga kändisar whatsoever. nöjd!

 2. Pingback: Statistik-rapport: Teknifik 2017 – så var bloggens andra år - Teknifik

  1. Tänker då va anonym

   Jag vet inte sammanhanget, men när jag får det är det ofta någon som spamat och sen skriver #absolutingetspam som typ “ursäkt” för att den spamat dig.

 3. Får man också poäng om man också använder chatten på snap? Att man bara skriver med varandra, eller måste det vara en bild?

 4. Tänker då va anonym

  Hehehe… har 661 733 poeng på snap i skrivande stund. Har INGA kändisar utan enbart kompisar. Vart ganska aktiv ett tag men numer snapar jag knappt. Sorry för att jag skriver 1 år i efterhand, är ny här o läser precis igenom hela din blogg och har kommit hit.

 5. Varför uppdaters inte snap poängen direkt. Som en vän har 3000 poängen men jag ser i samma stund att kompisen har 2980 bara, typ nästa dag ser jag att kompisen har 3000

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!