Vår startup: vi behöver din hjälp

För ett tag sen, när min entreprenörshjärna gick på högvarv någon gång, så kom jag på en idé! Jag presenterade idén för mina tre kompisar som jag har en liten kreativ klubb med och de var PÅ. Sen låg idén och puttrade i vårt medvetande ett tag – men nu har jag och min kompis Karolina Werme bestämt oss för att ge den en chans.

När vi började jobba på att kavla ut idén, göra omvärldsanalysen, fundera kring målgrupp, värdeerbjudande och allt det där så insåg vi: det här är ju faktiskt en startup-idé!

Vad är en startup?

Det finns många definitioner på vad ett startup-företag egentligen är. Men det som oftast åsyftas är:

 • Ett nystartat företag som vill lösa ett behov eller problem på ett nyskapande sätt
 • Ett företag med ambition att växa snabbt och som har en skalbar affärsmodell
 • Ett företag som jobbar med nya digitala produkter eller tjänster

Så vad handlar vår idé om?

Ja, en hint får ni ju i bilden på det här inlägget och en ännu större hint får ni om ni hjälper oss med vår marknadsundersökning (mer om den nedanför).

Men det jag kan säga i det här skedet är att det är något som är relaterat till Teknifik, något jag ser att det finns ett behov av och som handlar om något kul och kreativt. Det är också en idé som vi redan har kunskapen och de tekniska medlen för att genomföra och komma igång med snabbt (alltid en fördel!).

Vi behöver alltså inte gå ut och pitcha idén till investerare för att få kapital för att ens kunna sätta igång utan vi kan starta igång utan kapital i ett första skede för att testa om vår idé håller.

Häng med på resan – och hjälp oss nu

Som teknikbloggare är jag givetvis väldigt intresserad av startupvärlden. Så förutom att det här är en faktiskt affärsidé så är det också ett sätt för mig att bli en del av denna spännande värld. Ni kommer helt enkelt få följa med på resan och få en inblick i hur det kan funka att bygga ett startup-företag (i dess enklaste form).

På så viss hoppas jag att både du och jag ska lära oss mer om den här världen och jag hoppas att inspirera fler till att testa sina idéer! Jag slår vad om att ni är många som sitter och ruvar på grymma idéer och lösningar – kanske kan jag bidra till att ge den där lilla gnistan som behövs för att göra idén till verklighet?

Fyll i vår marknadsundersökning

Jag och Karolina har gjort en liten enkät som ett första steg för att sondera terrängen och få lite input som vi kan använda när vi jobbar vidare med vårt värdeerbjudande och vår nya tjänst.

Du svarar helt anonymt och det tar ungefär 2 minuter att genomföra enkäten. Det skulle vara ENORMT hjälpsamt för oss att få in så många svar som möjligt så tipsa gärna dina kompisar att svara de med. Tack på förhand ❤️

👉 FYLL I VÅR ENKÄT HÄR 👈

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 33 times, 1 visits today)

6 Kommentarer

 1. Katta Bucketlife 23 april, 2017 at 12:32

  Kör bara kööör! Ska bli superkul att följa resan!

  Svara
 2. Backeman 23 april, 2017 at 14:00

  Smidigt formulär, den där måste jag komma ihåg i framtiden.

  Svara
 3. Alexandra 21 oktober, 2017 at 20:05

  Kul! Ska bli spännande att se vad ni ska göra. Fast eftersom jag har fyllt i formuläret har jag mina aningar. Och jag kommer använda tjänsten om det är vad jag tror! 🙂

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 oktober, 2017 at 23:20

   Tack!! Vi jobbar på med den men det går lite långsamt pga livet osv. Men det går framåt! Haha hoppas vi kommer leva upp lite till förväntningarna 😅

   Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *