S-town en spännande dokumentär med oväntade vändningar


Gänget bakom Serial och This American Life presenterade i början av april en ny serie: S-town. Pitchen till serien får den att låta som en true crime-dokumentär om ett olöst mord och en korrupt stad. Men det är inte vad S-town, eller ”shit-town” som den egentligen heter, handlar om.
Serien släpptes med alla avsnitt, kallade kapitel, på en gång och jag plöjde igenom alltihop på några dagar. Vi får följa This American Life-journalist Brian Reed som följer upp ett av många tips han får på mail. Det är en man vid namn John B Macklemore som vill att han ska komma till hans ”shit-town”, Woodstock, i Alabama.
Anledningen anger John B är att han är övertygad om att en ung man blivit mördad för flera år sedan och att allt mörkats eftersom den misstänkte mördaren var son till den lokala miljonären i stan. Det är en spännande start på podden men det är inte anledningen till varför man stannar för alla kapitel.
Jag vill inte spoila något av handlingen men fokuset i den här podcasten ligger på människor, på våra fördomar, på trasiga själar och oväntade vänskaper. Den är skickligt berättad och innehåller mycket känslor. Det sker flera vändningar i berättelsen och Brian Reed tar oss med på en berättelse som nästan känns mer som en saga än verklighet. Det är något Twin Peaks-aktigt över mystiken och karaktärerna.
Även fast den här podcasten både är sorglig och deprimerande i stunder så är min slutgiltiga känsla efter att ha lyssnat på den att världen ändå verkar lite mer magisk än den gjorde innan.

Har du lyssnat på S-town? Vad tyckte du om den? ?

8 reaktioner på ”S-town en spännande dokumentär med oväntade vändningar”

  1. Har lyssnat på två avsnitt och nu blev jag peppad på att fortsätta. Det tog ett litet tag att komma in i berättarlunken (och alabamadialekt 🙂 ). Men karaktärerna, fördomarna och den svarta komiken … Lovande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering