S-town en spännande dokumentär med oväntade vändningar I Serials senaste spinoff-podd får vi följa en journalists möte med en mystisk klockmakare.

Gänget bakom Serial och This American Life presenterade i början av april en ny serie: S-town. Pitchen till serien får den att låta som en true crime-dokumentär om ett olöst mord och en korrupt stad. Men det är inte vad S-town, eller “shit-town” som den egentligen heter, handlar om.

Serien släpptes med alla avsnitt, kallade kapitel, på en gång och jag plöjde igenom alltihop på några dagar. Vi får följa This American Life-journalist Brian Reed som följer upp ett av många tips han får på mail. Det är en man vid namn John B Macklemore som vill att han ska komma till hans “shit-town”, Woodstock, i Alabama.

Anledningen anger John B är att han är övertygad om att en ung man blivit mördad för flera år sedan och att allt mörkats eftersom den misstänkte mördaren var son till den lokala miljonären i stan. Det är en spännande start på podden men det är inte anledningen till varför man stannar för alla kapitel.

Jag vill inte spoila något av handlingen men fokuset i den här podcasten ligger på människor, på våra fördomar, på trasiga själar och oväntade vänskaper. Den är skickligt berättad och innehåller mycket känslor. Det sker flera vändningar i berättelsen och Brian Reed tar oss med på en berättelse som nästan känns mer som en saga än verklighet. Det är något Twin Peaks-aktigt över mystiken och karaktärerna.

Även fast den här podcasten både är sorglig och deprimerande i stunder så är min slutgiltiga känsla efter att ha lyssnat på den att världen ändå verkar lite mer magisk än den gjorde innan.

Har du lyssnat på S-town? Vad tyckte du om den? 👇

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 13 times, 1 visits today)

6 Kommentarer

  1. Moa 11 april, 2017 at 08:07

    Har lyssnat på två avsnitt och nu blev jag peppad på att fortsätta. Det tog ett litet tag att komma in i berättarlunken (och alabamadialekt 🙂 ). Men karaktärerna, fördomarna och den svarta komiken … Lovande!

    Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *