Video: Textverktyget och ljudnivåer i Premiere Pro Del två i min tutorialserie i videoredigering om hur du hittar rätt ljudnivå och lägger text på ditt klipp.

Det är dags för del två i min Premiere-skola där jag lär ut lite grundläggande tips och trix i det professionella redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro.

Del ett i serien hittar du här.

I detta avsnitt visar jag dels hur du fixar rätt ljudnivå på ditt klipp och bra balans mellan tal och musik. Jag visar även hur du lägger text på dina klipp. Check it out:

Under The Influencer Convention (TIC) kommer jag att hålla en workshop tillsammans med Adobe om videoredigering i Premiere Pro så om du inte kirrat din biljett än – gör det pronto!

Frågor? Ställ dom här nere såklart! ??

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

4

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 1 099 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. Eva Söderström 11 maj, 2018 at 16:13

  Hej

  Jag har råkat göra så ljud och bild inte synkar i en sekvens av en film. Jag trodde det berodde på att jag hållit på att testa transitions där jag valde dip in to black men det kan väl knappast ha med det att göra.. (Jag håller just på att lära mig Premiere Pro så hittills har det mesta gått ut på en massa trial and errors :).
  Undrar om du har tips på vad jag kan ha klickat i när det helt plötsligt inte synkar men har gjort det tidigare.
  Vänliga hälsningar
  Eva

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 12 maj, 2018 at 08:46

   Hej! Det borde inte ha med en effekt att göra. Är ljudet och bilden i samma klipp? Alltså ihoplänkade så när du flyttar bilden följer ljudet med automatiskt?
   Är det osynk rakt igenom eller blir det osynk gradvis efter en bit in i videon?

   Reply
 2. Eva Söderström 14 maj, 2018 at 09:39

  Hej

  Tack för svar. Är för dålig på Premiere Pro för att avgöra om det flyttar med. Jag ser dock att det är ett ljud- och ett bildspår. Det är osynk i bara en av sekvenserna i filmen.
  Ska som tur är gå kurs snart i Premiere Pro.
  Vänliga hälsningar
  Eva

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 14 maj, 2018 at 10:10

   Okej! Det är lite svårt för mig att komma med ett förslag på lösning utan mer information. Att ljudet är osynk kan bero på många saker, nämligen.
   Du vet att ljudet och bilden är sammankopplade om båda markeras (lyser upp/highlightas) i tidslinjen (sekvensen) om du klickar på en av dom.
   Om bara videon lyses upp så är de ej sammankopplade.
   Om de är sammankopplade kan du högerklicka och välja ”unlink” för att koppla isär. Sen kan du klicka bara på ljudet och flytta det lite försiktigt åt något håll för att försöka att manuellt synka ljudet igen.

   Reply
 3. Eva Söderström 14 maj, 2018 at 10:44

  Tack snälla för din hjälp!
  De verkar inte sammankopplade men jag provar dina tips.
  Vilken bra sida du har!

  Ha det gott!
  Eva

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *