Video: Kom igång med Premiere Pro


Hej! Veckans video är per önskemål en inledande tutorial i videoredigeringsprogrammet Premiere Pro. Jag pratar om basics: när du startar ett projekt, skillnaden på projekt och sekvens, hur du synkar ljud och bild på det absolut bästa och enklaste sättet samt de olika klippverktygen och deras snabbkommandon.

Tyvärr så insåg jag lite försent att jag spelat in screencasten i för låg upplösning (har ju en gigantisk skärm) så det blev lite.. knasigt. Så när jag försöker zooma in för att man ska se bättre så är det bara pixligt! Blä, hatar sånt. Men när man bestämt sig för att göra ett klipp i veckan så får man acceptera att det inte alltid blir som man tänkt sig. ?

Kom jättegärna med förlag och önskemål på vad ni skulle vilja se i mina videos framöver. Behöver inspiration! ?❤️

4 reaktioner på ”Video: Kom igång med Premiere Pro”

  1. Hej!
    Jag skulle önska att du gjorde en instruktionsvideo om SEO-verktyget Google Analytics. Oooh, vad bra det vore för DET är verkligen något ska skulle vilja lära mig och bli bra på.
    Håller tummarna för att du går igång på mitt förslag. 🙂
    /Charlotte

  2. Åh så kul! Skulle så himla gärna vilja se någon tutorial i After Effects, typ en snygg logga som ploppar fram eller liksom lite motion graphic-aktigt! Tack för en grym blogg!!!

    1. Kul, håller egentligen på och lär mig After Effects rätt mycket själv nu också men det kommer nog också så småningom! Tänkte kanske börja med någon typ av tutorial till hur keyframes funkar, man kan ju göra en del redan i Premiere med det liksom. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

PLUS

Gör som 2000+ andra och prenumerera på Teknifik Plus. Ett mailutskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig.

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering