Tutorial: Adobe Premiere Pro 2022 – lär dig redigera video

Reklamsamarbete med ASUS

Något av det bästa jag vet är att göra videos till min youtube-kanal. Även om det såklart är tidskrävande så är det ett så otroligt kul, kreativt utlopp. De senaste 7-8 åren har jag redigerat mina videos i Adobe Premiere Pro och redan för fyra år sedan la jag ut två tutorials i programmet som idag har sammanlagt över 25 000 visningar. Men låt oss säga så här: mina tutorial-skills har utvecklats en hel del de senaste åren, precis som tekniken och programmet också har, så nu är det hög tid för en uppdatering!

Och på tal om teknikutveckling! De senaste veckorna har jag fått testa en av ASUS laptops skapade särskilt för kreatörer: ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED 😍 Som teknikbloggare har jag ju testat en hel del laptops i mina dagar och jag ska ärligt säga att det är sällan det dyker upp något som liksom kittlar till – men där imponerar ZenBook Pro Duo verkligen.

Denna laptop har nämligen två skärmar. Den övre, en 4K OLED display (magisk) och den undre en LCD-display kallad ScreenPad+. Båda är touch screens och det kommer med en stylus du kan använda. Det här gör det möjligt att multitaska på helt nya sätt och bara kreativiteten sätter gränserna för vad du kan hitta på.

En funktion som ASUS skapat just för kreatörer är Control panel som du ser på översta bilden i inlägget. Där kan du skapa ett eget, intuitivt arbetsbord med rattar, knappar, skjutreglage och skroll. Control panel är kompatibelt med Premiere Pro, Photoshop, Lightroom och After effects.

Med denna kraftmaskin under fingrarna satt jag mig i veckan och spelade in denna halvtimmes tutorial i Premiere Pro där du får en total introduktion till mitt smidigare och effektiva workflow, helt utan krångel och krux.

Spana in min tutorial:

Hoppas ni ska gilla denna tutorial. Om du har frågor om ZenBook Pro Duo eller om Premiere Pro, ställ dem här nere i kommentarerna 👇

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!