Kvällslistan


Här om dagen gjorde jag ju en morgonlista och berättade om mina morgonrutiner. Nu tänkte jag berätta lite om hur det kan se ut på kvällarna också.
Listan kommer från Underbara Clara.

När går du och lägger dig på kvällen?

Det varierar men helst runt 22-22.30. Nu när jag styr över min egen tid så har jag försökt komma tillbaka till min favorit-dygnsrytm som är att gå och lägga sig vid den tiden och gå upp vid 6.30-7.00 ungefär.
Vissa dagar tränar vi ganska sent och jag kan vara enormt seg in i duschen och då är det lätt att man inte kommer i säng förrän runt 23-23.30.

Vad är det sista du gör på kvällarna?

Läser! Alltid! Oavsett om det blir 10 sidor, 20 minuter eller 1,5 timme så läser jag alltid en stund innan jag somnar. Bästa sättet att varva ned och koppla av. Plus att jag såklart älskar att läsa.

Hur lång tid spenderad du i badrummet varje kväll?

Om jag har tränat och måste duscha så är det runt 30-40 minuter. Mest för att jag håller på och pysslar så himla länge med allt möjligt. Och kollar Twitter mellan varje moment. Det bästa är att den här stunden brukar klaffa väldigt bra med kvällsupplagan av Studio Ett på P1. Bästa kvällslyssningen!
Om jag inte ska duscha så brukar jag spendera max 5 minuter. Ska erkänna att jag oftast inte ens tvättar bort sminket. Använder inte ögonsmink till vardags (det måste man ju ta bort) och en väldigt lätt mineralfoundation så det brukar inte kännas så farligt. Hehe.

Är kvällsfika viktigt?

Nä, inte ett dugg. Alltså det är ju hemskt mysigt och när jag sover borta tycker jag det är jättehärligt att sitta och dricka te, äta kvällsmacka och sånt. Men hemma äter jag helst inte innan jag går och lägger mig. Visst kan det hända att jag tar en kopp te framför tv:n eller så men annars inget speciellt.

Är du kvällstrött?

Ja! Efter klockan 22 checkar min hjärna ut mer eller mindre. Då blir jag oftast akut jättetrött.

Vad har du för kvällsrutin?

En kväll utan träning så ser vi oftast på TV eller sitter i soffan och läser grejer/pysslar allmänt fram till runt 22-23. Då gör jag mig i ordning för kvällen i badrummet, försöker få min katt att gå ut (hon vill inte alltid det), drar ned rullgardinerna, släcker lamporna, drar för draperierna (vi bor ju i en stor etta) och sen lägger jag mig och läser.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?

Det är lugnt hemma, man har haft lång tid på sig att varva ned, kanske tänt ett ljus eller så. Max, Klara (katten) och jag sitter i soffan i en stor myshög, kanske äter lite popcorn och kollar på en bra film/serie.

Hur går du klädd på kvällen?

Gärna mjukiskläder. Typ sköna byxor, nattlinne, tjock sticketröja och ullstrumpor/raggsockor. Myskläder på kvällen är väl ändå det bästa!

Vad är det bästa med kvällen?

Att man får släppa allting, varva ned och snart lägga sig i en mjuk säng med en bra bok.

Hur ser dina kvällsrutiner ut? ?? Är du kvälls- eller morgonmänniska? ?

Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href="http://underbaraclaras.se/2017/02/10/kvallslistan/" target="_blank">Underbara Clara</a> via <a href="https://teknifik.se" target="_blank">Teknifik.</a>
När går du och lägger dig på kvällen?
Vad är det sista du gör på kvällarna?
Hur lång tid spenderad du i badrummet varje kväll?
Är kvällsfika viktigt?
Är du kvällstrött?
Vad har du för kvällsrutin?
Hur ser en perfekt kvällsstund ut?
Hur går du klädd på kvällen?
Vad är det bästa med kvällen?

2 reaktioner på ”Kvällslistan”

  1. Jag älskar också att bara ha en mysstund i soffan på kvällen <3 Det är dock inte alltid så lätt när man bor med en datanörd som spelar WoW på kvällarna 😉 hehe
    Jag är däremot precis som du när det kommer till kvällstiden, kl 22 så stänger min hjärna av sig, då är det dags att sova. Däremot så verkar min hjärna inte alls uppskatta att vakna, någon gång på dygnet.. vilket är lite jobbigt. Men det går ganska bra nu när man har jobb, man har inte så mycket till val xD haha

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering