Tech-svep v.2: De hetaste tech-trenderna från CES Vad har varit på tapeten under den stora, internationella teknikmässan i Los Angeles?

Den något pixliga personen i högra rutan där uppe pratade i måndags i Aftonbladet Morgons tekniksvep om trenderna från årets CES (som jag berättat om innan i ett annat inlägg.)

Några av dessa trender är bland annat:

Alexa finns överallt

bottar bot Siri illustration graphics

Jag har ju skrivit flera inlägg om botar och röststyrda system som Alexa (Siri och Google Assistenten). Under årets CES pratade bland annat The Verge om att det var Amazons system Alexa som stal showen. Den röststyrda assistenten har integrerats i massvis med nya produkter.

Det här visar att den röstkontrollerade trenden fortfarande i allra högsta grad är på uppgång. Dock så är den ju fortfarande väldigt USA-centrerad. Ett riktigt genomslag i Sverige kommer vi inte se förrän Google översätter sin assistent till svenska och släpper Google Home och Google Pixel här – eller om Alexa lär sig svenska. Siri… jag vet inte.. har nästan gett upp hoppet om henne. Men kanske Apple kommer igen?

Smarta hemmet – snart är vi där?

Det har ju pratats i massor av år om det smarta hemmet och IoT, internet of things, där alla våra prylar hemma ska vara uppkopplade och “smarta”. Alltså använda artificiell intelligens för att analysera all data som samlas ihop och sen kartlägga våra beteendemönster för att ge oss bättre service och ett bättre liv.

Ett riktigt bra exempel på detta är Sleep Number 360, den smarta sängen! Med en app kan du t.ex. ställa in vilken tid du vill gå och lägga dig och få påminnelse från sängen som också passar på att värma upp fotänden lagom tills du ska krypa ned (DRÖM!).

Dessutom kan den lära sig/programmeras till att t.ex. automatiskt höja huvudänden när du lägger dig till en bekväm läs-position. Den kan lära sig dina sömnmönster för att justera sängens komfort och känna av om någon snarkar och höja huvudänden något för den personen.

Ett annat exempel, som jag är mer skeptisk till, är den smarta hårborsten som vi pratar om i klippet från Aftonbladet som jag länkade tidigare.

Allt-i-ett datorer är hett

Jag har hittills varit lite småskeptisk till allt-i-ett-datorer men jag måste säga att trenden äntligen börjar likna något. Först lanserade ju Microsoft sin Surface Studio som är riiiiktigt riktigt najs. På året CES visade flera företag upp liknande modeller.

De vikbara bärbara datorerna var också högst närvarande så det här är nog helt klart en typ av datorer vi kommer se mer av framöver.

Jag tror nog ändå att som trenden går nu så finns det mycket i den. Bättre skärmar, bättre operativsystem och bättre prestanda för mindre pengar kommer nog kunna ta allt-i-ett-trenden någonstans där det faktiskt kan bli riktigt attraktivt.

Sen har vi ju maaaassor med fler trender men här var tre som jag ville lyfta iallafall.

Vad tror du om dem? Kan du tänka dig ett mer smart hem, en röststyrd assistent eller en allt-i-ett-dator under de kommande åren? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 61 times, 1 visits today)

3 kommentarer

  1. Elina Comstedt 11 januari, 2017 at 22:16

    Den där sängen vill jag ha, ENBART för att den värmer upp fotänden! xD Mina fötter är konstant kalla så en varm och go säng hade varit nice! 😀

    Reply
  2. Pingback: Så vet du om någon stalkar dig på Facebook – Bisonblog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *