En helt vanlig dag i mitt nya liv

en-dag-12
Fick ett önskemål för ett tag sen att göra ett nytt inlägg om en vanlig dag eftersom jag ju har ett lite… nytt upplägg den här hösten. Jag jobbar ju tre kvällar i veckan på Sveriges Radio (som webbreporter på P4). Två dagar i veckan ägnar jag åt mitt företag och den här bloggen. En sådan dag var det igår, fredag.
Dagen börjar med att jag inte alls går upp sådär snortidigt som jag tänkt. Istället snoozar jag en halvtimme och sen ligger jag en timme i sängen och kollar sociala medier/mailen på mobilen.
en-dag-11
Dags för frukost. Det är standard: kaffe med mjölk, fil och müsli. Kollar lite youtube-videos under tiden.
en-dag-05 en-dag-10
Eftersom det var inspelningsdag till min Youtube-kanal så var det bara att duscha och fräscha upp sig lite, även fast jag bara skulle vara hemma hela dagen själv. Dags att flytta över till kontoret. ?
en-dag-08 en-dag-09
Innan jag riktigt kunde börja göra något fick jag lov att göra en väldigt uppskjuten säkerhetskopiering av datorn. Spelade lite grymma tunes på Spotify så länge och kom i lite friday feeling. Bra för att få upp energin inför….
en-dag-07
Filminspelning! Okej… energin ser inte så hög ut på den här bilden. Men här ställer jag bara in lite fokus och kollar att jag har en bra vinkel på kameran. Videon får ni se på måndag förresten! Spela in tar en liten stund. Sen åt jag lunch men den var inte så fotovänlig. Eller okej glömde bara fota den.
en-dag-06 en-dag-01
Sen blir det redigering och en eftermiddag klistrad vid dataskärmen. Yes… that is the glamour of my frilans life. Men det är himla kul att redigera video måste jag säga. Gillar det! Så peppad på min youtube-kanal alltså. Ska göra ett klipp i veckan är tanken. Kom gärna med förslag och idéer på vad ni vill se framöver!
en-dag-04
Som belöning när videon var färdig blev det lite kylskåpskyld kladdkaka från gårdagen (alltså det godaste ever). R2D2 har inget med något att göra ville bara piffa upp bilden lite. Ni fattar ju varför jag inte är matbloggare hehe.
en-dag-03
Efter en dag framför datorn är det helt rätt med en tuff roller derby-träning. Fredagsfys före fredagsmys som vi brukar säga i derby-världen. För vi får alltid de sämsta tiderna i hallarna. Sena kvällar, fredagkväll och så vidare. Men vi kör på!! Det var en så kul träning. Två timmar tacklingar, strategier och svett med mina favoritbrudar. Love it!
en-dag-02
När jag kommit hem, duschat och laddat in alla bilderna i datorn så blev det fredagsklassikern: folköl och chips framför TV:n. Medan jag skrivit det här inlägget så har jag och Max haft Youtube-maraton. Kvällens tema: gamla musikvideor från 90-tal/tidigt 2000.

Ungefär så kan en ganska lugn frilansdag se ut. Hur brukar dina dagar se ut? ??

16 reaktioner på ”En helt vanlig dag i mitt nya liv”

 1. Blir så peppad av detta!!
  Jag har ärligt talat varit lite halvkass hittills i höst på mina bloggdagar. Vissa dagar har jag helt fått stryka pga plugg och andra dagar har varit ganska oproduktiva pga har mest surfat på andra bloggar, hehe. Men på de bästa dagarna ser det ut så här:
  3-9 km löpning innan frullen
  gröt till frulle
  handla
  laga mat, fota
  skriva inlägg, tidsinställa

  1. Vad kul! Ja men håller med, vissa bloggdagar riskerar att försvinna i en massa annat jox. Försöker skaffa mycket framförhållning nu iallafall och det känns bra.
   Åh löpning, borde jag egentligen också få in hehe.
   Låter som en toppenbra bloggsdag iallafall!

 2. ÄLSKARRR såna här inlägg!! SÅ kul att se! Och pepp med you tube-kanal! Jag är så fruktansvärt obekväm framför kameran, men jag skulle verkligen verkligen vilja göra matvideos. Får öva på det!
  Nu har jag inte haft en typisk frilansdag på aslänge pga flytt osv, men annars brukar mina dagar också ha ett liknande ”skapa på förmiddan, redigera på eftermiddan”-upplägg. Samt alltid frukost framför bloggläsning och lunch framför tv-serie 🙂
  Att du spelar roller derby är ju för övrigt bara <3<3<3
  Glad helg!

  1. Åh vilken tur hihi! 🙂 Ja har också känt mig superobekväm men tänker att övning ger färdighet och kör bara på. Så det går! Och det är kuuuul. ??
   Frukost med bloggläsning och lunch framför tv-serie är ju två riktigt bra fördelar med att vara frilans. Love it!
   Ja alltså gud vad skulle jag göra utan derbyn? Så viktig både för socialt liv (pga äter hela min fritid) och en fysisk aktivitet som inte känns som ett jobbigt måste. Bästa grejen!

 3. Såna här inlägg är ju ljuvliga att läsa! Älskar att sneaka in i andra frilansares vardag. Jobbar de som jag? När går de upp och hur styr de sina tider? Äter de mellis och när går de och lägger sig? Typ. 😛

 4. Jag är också frilans – skriver så att tangentbordet blöder och konsultar en del. Så mina dagar ser rätt olika ut. Men vill få en bättre struktur på det där, och kommer planera bättre framöver. Men en typisk dag börjar med att jag tar hand om min son och går med honom till förskolan. Sen jobbar jag nån timme, och sen springer jag en halvtimme för min hjärna behöver det. Sen lunch och på det lite eftermiddagsjobb. Brukar ibland jobba kvällar när sonen sover, maken är hemma och jag huserar på Starbucks och gör klart saker i min egen takt.
  Jag har faktiskt en fråga till dig. När jag länkar till mitt eget material så skapas det ”kommentarer” där inläggen hamnar med en liten textremsa. Jag brukar godkänna dem, men vet inte om jag tycker det är så snyggt. Jag vill ju att mina läsares kommentarer ska synas och inte mina egna länkningar. Förstår du vad jag menar? Och vad borde jag göra: radera dem från kommentarerna?
  Hälsar på lördagskvällen

  1. Låter najs! Vill egentligen också få in lite mer spring i mina dagar men hittills går det sådär. Mysigt med Starbucks-jobb ändå!
   Det kallas för Pingbacks! Tror man kan ställa in så det inte kommer upp interna pingbacks så att säga? Kan inte kolla det just nu men kolla under ”diskutera”-fliken i inställningarna på WP om det går att ställa in något där?

   1. Hej Elin!
    Tack för att du svarade – min fråga handlade mest om: ska man göra det: publicera dem (pingbacks)? Vad är liksom kutym och bäst? Har det något SEO värde att göra det kanske? Hur som helst, jag kommer nog inte publicera dem, och som du skrev – man kan ställa in det (ska kolla upp och snacka med min datakompis!)
    Emilia

    1. Ja det finns nog inget rätt och fel i det här. Jag publicerar dem som kommer in från andra sidor för att jag vill gärna att det ska synas när man länkar till mig samt att det ger den som länkar till mig möjlighet att synas på min blogg. För SEO så är det ju bra med länkningar men vet inte hur tungt just pingbacks väger. Tycker däremot inte att det känns relevant att publicera pingbacks inifrån bloggen i kommentarsfältet för jag tycker det ser lite konstig ut. Och för SEO så har jag ju redan länkat i själva inlägget så det blir ju bara dubbelt upp vilket jag inte tror hjälper för SEO:n. Så tänker jag! Lycka till 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering