Video: vad är nytt i iOS 10-uppdateringen till iPhone? En genomgång av lite designuppdateringar och nya funktioner (+ en rant om knasigheter och buggar)

nytt-i-ios-blogg

Hallu! Mitt nya mål med att komma ut med en video på Youtube varje måndag börjar NU. Tyvärr hade jag lite otur när jag spelade in det här för det första och sista klippet där jag pratar med kameran fick bra ljud men peakade några gånger. Klippet där jag visar på mobilen fick ett jäääätteskumt missljud?! Så dumt.

Prenumerera på Teknifiks Youtubekanal!

Upptäckte det lite sent så jag har försökt filtrera bort missljudet vilket gjort ljudet lite murkigt. Hoppas ni kan stå ut denna gång så ska jag se till att INTE göra om det misstaget igen heh. ?

Några saker om iOS 10

I videon visar jag:

Siri-uppdateringar

I videon tar jag inte upp SIri. Men Siri har blivit smartare i nya iOS 10. Det här är något som inte märks supermycket än och tyvärr inte så mycket på svenska eftersom Siri på svenska är mycket sämre än Siri på engelska. Så tråkigt. Men nu kan tredjepartsutvecklare börja integrera Siri i sina appar så förhoppningsvis kommer Siri bli mycket mycket bättre och mer användbar inom kort.

Buggar och knasigheter (prepare for RANT!)

Jag tog inte upp det i video men jag har stött på lite buggar i nya iOS-et. T.ex. så har jag råkat ut för att tangentbordet bara försvinner i iMessage så jag måste gå bakåt och tillbaka in i meddelandet för att kunna skriva.

Det nya notiscentret är lite… störigt ibland. För man ska inte dra för att låsa upp från låst skärm längre. Man ska trycka på hemknappen. MEN man ska dra för att öppna en notis från hemskärmen? Men när man drar ned notiscentret uppifrån ska man bara trycka på notisen? Alltså… WHAT UP!? Vad är det för användarupplevelse egentligen?? Så förvirrande.

Dessutom funkar det ibland inte för mig att trycka på en notis för att öppna från notiscentret. Så jag trycker och trycker och inget händer. Så jag måste använda force touch (3D touch? Seriöst, varför kallas samma sak olika saker beroende på om man gör det på telefonen, klockan eller datorn?!) och trycka på “Visa meddelande” eller nåt för att få den att öppna.

Så ja, ser fram emot en uppdatering med bugfixar SNART.

Är det värt att uppdatera?

Jag tycker det. Visst det är lite buggar men all in all tycker jag det är en trivsam uppdatering och jag gillar verkligen att det känns väldigt snabbt och snappy. Men vill du vänta lite tills de fixat lite buggar så har jag full förståelse.

Vad tycker du om iOS 10 och vad tycker du jag ska göra en video om nästa vecka?! ?✨

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 581 times, 1 visits today)

2 kommentarer

 1. Robin 27 september, 2016 at 21:52

  Jag försöker lista ut hur jag ska göra för att sortera notiser.. på apples hemsida står det att det är möjligt, men inga anvisningar om hur det görs.

  Hjälp?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 29 september, 2016 at 10:55

   Hej Robin! Var är det du vill sortera notiserna? Hänger inte med riktigt på vad du menar. Men hjälper gärna till om jag kan.

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *