Video: vad är nytt i iOS 10-uppdateringen till iPhone?

nytt-i-ios-blogg
Hallu! Mitt nya mål med att komma ut med en video på Youtube varje måndag börjar NU. Tyvärr hade jag lite otur när jag spelade in det här för det första och sista klippet där jag pratar med kameran fick bra ljud men peakade några gånger. Klippet där jag visar på mobilen fick ett jäääätteskumt missljud?! Så dumt.
[includeme file=”prenumererayoutube.php”]
Upptäckte det lite sent så jag har försökt filtrera bort missljudet vilket gjort ljudet lite murkigt. Hoppas ni kan stå ut denna gång så ska jag se till att INTE göra om det misstaget igen heh. ?

Några saker om iOS 10

I videon visar jag:

Siri-uppdateringar

I videon tar jag inte upp SIri. Men Siri har blivit smartare i nya iOS 10. Det här är något som inte märks supermycket än och tyvärr inte så mycket på svenska eftersom Siri på svenska är mycket sämre än Siri på engelska. Så tråkigt. Men nu kan tredjepartsutvecklare börja integrera Siri i sina appar så förhoppningsvis kommer Siri bli mycket mycket bättre och mer användbar inom kort.

Buggar och knasigheter (prepare for RANT!)

Jag tog inte upp det i video men jag har stött på lite buggar i nya iOS-et. T.ex. så har jag råkat ut för att tangentbordet bara försvinner i iMessage så jag måste gå bakåt och tillbaka in i meddelandet för att kunna skriva.
Det nya notiscentret är lite… störigt ibland. För man ska inte dra för att låsa upp från låst skärm längre. Man ska trycka på hemknappen. MEN man ska dra för att öppna en notis från hemskärmen? Men när man drar ned notiscentret uppifrån ska man bara trycka på notisen? Alltså… WHAT UP!? Vad är det för användarupplevelse egentligen?? Så förvirrande.
Dessutom funkar det ibland inte för mig att trycka på en notis för att öppna från notiscentret. Så jag trycker och trycker och inget händer. Så jag måste använda force touch (3D touch? Seriöst, varför kallas samma sak olika saker beroende på om man gör det på telefonen, klockan eller datorn?!) och trycka på ”Visa meddelande” eller nåt för att få den att öppna.
Så ja, ser fram emot en uppdatering med bugfixar SNART.

Är det värt att uppdatera?

Jag tycker det. Visst det är lite buggar men all in all tycker jag det är en trivsam uppdatering och jag gillar verkligen att det känns väldigt snabbt och snappy. Men vill du vänta lite tills de fixat lite buggar så har jag full förståelse.

Vad tycker du om iOS 10 och vad tycker du jag ska göra en video om nästa vecka?! ?✨

2 reaktioner på ”Video: vad är nytt i iOS 10-uppdateringen till iPhone?”

  1. Jag försöker lista ut hur jag ska göra för att sortera notiser.. på apples hemsida står det att det är möjligt, men inga anvisningar om hur det görs.
    Hjälp?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

PLUS

Gör som 2000+ andra och prenumerera på Teknifik Plus. Ett mailutskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig.

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering