Invisiblia säsong 2 – väl värt väntan

invisibilia
Om du gillar podcast-stilen som vi känner igen från This American Life och liknande serier så kommer du antagligen gilla Invisiblia. Det är proffs-radio-storytelling med riktigt intressanta historier om alla de där osynliga sakerna som styr oss som människor. Som känslor, normer med mera.
Programmet leds av två gladlynta och erfarna radioreportrar – Alix Spiegel och Lulu Miller – som har bakgrund från This American Life på NPR (i andra säsongen är även Hanna Rosin programledare). De bidrar med mycket personlighet och charm till avsnitten.
Invisibilias första säsong släpptes i början av 2015 och blev en succé. Från första säsongen minns jag särskilt ett avsnitt om en man som var blind men genom att ”klicka” med munnen kunde lokalisera sig och därför kunde t.ex. cykla och gå i skogen helt utan hjälpmedel? Väldigt intressant om vad det är att ”se”.
Men efter den första säsongen blev det väldigt tyst, väldigt länge. Många andra podcasts tipsade fortfarande om Invisibilia och programledarna, då de gästade andra podcasts, sa att de jobbade med Invisibilia – men när fasen skulle en ny säsong komma?
Jag hade näääästan gett upp när den 17 juni säsong 2 (äntligen) släpptes. Och jag måste säga att det var väl värt väntan för den nya säsongen är precis så intressant, spännande och välproducerad som jag hoppats. Första avsnittet handlar om känslor, maskulinitet, oljeborrning, MacDonalds och Ryssland – bara en sådan sak.

Har du lyssnat på Invisibilia? Vad tycker du om nya säsongen?

7 reaktioner på ”Invisiblia säsong 2 – väl värt väntan”

  1. Vilken fantastisk podd! Tusen tack för tipset, och även det tidigare tipset om Mystery show som också är riktigt bra!
    Varma hälsningar
    Jenny

  2. Har lyssnat en del på Invisibilia på sistone, bra pod! Gillade speciellt avsnittet ”Frame of Reference”, i synnerhet delen om den autistiska kvinnan som genomgick transkraniell magnetbehandling. Superintressant!

  3. Pingback: Mitt drömprojekt – snart lanseras min nya podcast! - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering