Invisiblia säsong 2 – väl värt väntan En proffsigt producerad podcast om de osynliga sakerna som styr oss som människor

invisibilia

Om du gillar podcast-stilen som vi känner igen från This American Life och liknande serier så kommer du antagligen gilla Invisiblia. Det är proffs-radio-storytelling med riktigt intressanta historier om alla de där osynliga sakerna som styr oss som människor. Som känslor, normer med mera.

Programmet leds av två gladlynta och erfarna radioreportrar – Alix Spiegel och Lulu Miller – som har bakgrund från This American Life på NPR (i andra säsongen är även Hanna Rosin programledare). De bidrar med mycket personlighet och charm till avsnitten.

Invisibilias första säsong släpptes i början av 2015 och blev en succé. Från första säsongen minns jag särskilt ett avsnitt om en man som var blind men genom att “klicka” med munnen kunde lokalisera sig och därför kunde t.ex. cykla och gå i skogen helt utan hjälpmedel? Väldigt intressant om vad det är att “se”.

Men efter den första säsongen blev det väldigt tyst, väldigt länge. Många andra podcasts tipsade fortfarande om Invisibilia och programledarna, då de gästade andra podcasts, sa att de jobbade med Invisibilia – men när fasen skulle en ny säsong komma?

Jag hade näääästan gett upp när den 17 juni säsong 2 (äntligen) släpptes. Och jag måste säga att det var väl värt väntan för den nya säsongen är precis så intressant, spännande och välproducerad som jag hoppats. Första avsnittet handlar om känslor, maskulinitet, oljeborrning, MacDonalds och Ryssland – bara en sådan sak.

Har du lyssnat på Invisibilia? Vad tycker du om nya säsongen?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 77 times, 1 visits today)

7 kommentarer

 1. Rebecka 9 augusti, 2016 at 23:00

  Hej Elin, ville bara hälsa att jag är en relativt ny läsare av din blogg och jag är riktigt imponerad över hur bra den är! Nämnde den i mitt inlägg “Tisdagsgodis” som du hittar här: http://nouw.com/hellofebruary/tisdagsgodis-26362484 Tack för en toppenblogg, har hittat en massa bra information (bland annat i din guide om Pokémon go!)! Mvh Rebecka

  Reply
 2. Jenny 9 augusti, 2016 at 23:37

  Vilken fantastisk podd! Tusen tack för tipset, och även det tidigare tipset om Mystery show som också är riktigt bra!
  Varma hälsningar
  Jenny

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 10 augusti, 2016 at 07:05

   Kul att höra att fler upptäcker dessa fantastiska podcasts! Varsågod och hoppas du får en fin dag 🙂

   Reply
 3. Carl Lehto 11 augusti, 2016 at 12:13

  Har lyssnat en del på Invisibilia på sistone, bra pod! Gillade speciellt avsnittet “Frame of Reference”, i synnerhet delen om den autistiska kvinnan som genomgick transkraniell magnetbehandling. Superintressant!

  Reply
 4. Pingback: Mitt drömprojekt – snart lanseras min nya podcast! - Teknifik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *