Crazy days

feel-the-hype
Jag var länge i mitt liv en skeptiker när det kommer till nya saker som blev för hajpade. Ett nytt klädesplagg, en app, ett socialt medium, en pryl och så vidare. När andra var helt inne i något och alla skulle ha något så satt jag med armarna i kors och fnyste. Jag skulle minsann inte ha stuprörsjeans/Facebook/älska det-och-det-bandet.
Men så insåg jag en sak: det är himla tråkigt att vara en suris. Dessutom så blir en del hajper faktiskt kvar (t.ex. Facebook) och då får man bita i det sura äpplet sen och kliva in på festen man dissat. Och om man hakar på något nytt som sedan dör ut, t.ex. det sociala mediet Peach som kom och dog på ca 2 veckor, så är det roligt så länge det varar. Det är helt enkelt roligare att våga vara en sådan där som hakar på!
Jag säger såklart inte att man ska svälja allting med hull och hår och alltid springa åt samma håll som alla andra. Men ibland är det betydligt roligare att hänga på något nytt, i alla fall testa vad grejen är. Vara försiktigt positiv istället för att alltid rynka på näsan åt något bara för att det är populärt och hajpat just nu.

Ni ser nog var jag är påväg med detta…

… Pokémon Go är en galen hajp just nu. Det är precis överallt och folk går runt i drivor på stan på jakt efter nya fynd. Min Facebook fullständigt svämmar över av Pokémon Go-memes och inlägg i grupper jag är med i. Många skakar såklart på huvudet och undrar hur och varför alla plötsligt blivit helt galna i ett himla mobilspel. 
Jag fattar grejen – storleken på fenomenet är superknäppt. Men jag älskar det! Det är så roligt när alla som är ute och spelar sneglar lite skamset på varandra och man liksom är i en (inte så hemlig längre) klubb. Barn kommer plötsligt ut och börjar röra på sig istället för att bara spela vid datorn, måste ju vara alla föräldrars dröm.

Hypen kommer ta slut…

… antagligen till hösten när semestrar och sommarlov är slut, när vädret blir sämre och när det blir svårare och svårare att hitta riktigt bra Pokémon man inte redan har. Super-spelarna kommer ha helt sjukt bra Pokémons på alla gym och de som kommer fortsätta spela kommer vara de riktigt intresserade. De flesta andra kommer tröttna.

Besöksrekord – mitt mest lästa inlägg någonsin!

Jag är glad att jag hakade på hajpen direkt och skrev mitt inlägg med Allt du vill och behöver veta om Pokémon Go! Jag skrev det innan spelet släppts i Sverige och det fick mycket läsningar direkt. Men efter att det släpptes i Sverige – jäklar vad det drog iväg!!! Nu har det lästs över 6000 gånger. Den största trafiken kommer via Google-träffar.
Så inlägget är utan tvekan mitt absolut mest lästa inlägg någonsin och juli har redan slagit rekord på alla fronter besöksmässigt. Crazy days, sannerligen.

Ja, jag spelar fortfarande

Pokémon Go är märkligt beroendeframkallande. Länge sedan jag blev såhär fast i ett spel alltså. Det är något med att spelet finns överallt runtomkring dig hela tiden. Det är så frestande att bara dra upp mobilen och kolla – finns det något här? Jag har mina personliga mål som främst går ut på att försöka samla så många Pokémons som möjligt. Bryr mig lite mindre om gyms och fighter just nu.

Hur känner ni kring senaste tidens hajp? Hakar du på nya grejor eller har du en lite mer försiktig approach?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Crazy days”

  1. Åh vad awesome med besöksrekordet. Grattis! =)
    Jag håller med dig lite om det där att vilja lägga armarna i kors och inte låta sig dras med i hype. Men det beror nog på vad det gäller också. Jag är helt immun mot grupptryck och kan vara väldigt skeptiskt och svårflirtad med nya saker. Ibland tar det lång tid innan jag blir nyfiken och kollar upp något. Snapchat t.ex. har jag verkligen försökt fatta flera gånger men jag avskyr det. >_<
    Men om det är något nytt som verkar uppenbart användbart eller sjukt roligt så brukar jag inte vara sen till pepptåget. Som när min sambo berättade om Pokémon Go för mig för bara nån vecka sen. Jag hade helt missat det, trots att jag varit hardcore Pokémongamer sen gymnasiet. Så där krävdes inte mycket införsäljning. 😉

  2. Jag detoxar från mobilen just nu och befinner mig i semester i ett offlineläge 🙂 Det krävdes för att jag skulle stressa av
    Kul med så många besökare och läsare! Vara på bollen när något är nytt funkar

  3. Grattis till besöksrekordet! Jag brukar vara anti att följa strömmen. Gillar inte den känslan. Men jag är en gamer och blev introducerad till Pokémon när det kom tack vare min lillebror som gick all in med tv-serie, dataspel och kort. Så jag trotsar rådande sjukstuga med små Pokémon rundor i kvarteret – sjukt kul även om jag känner mig galet töntig när nästan varje person man möter spelar ? ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!