Det näst bästa med ny säsong av GoT: Nerdette Recaps Nördig och feministisk TV-cirkelpodd med Nerdette och Peter Sagal.

nerdette recaps game of thrones

Jag är en enorm Game of Thrones nörd. Jag har sett alla avsnitt (of course) och framförallt också läst alla böcker. Problemet under förra säsongen var därför att jag hade jättesvårt att diskutera händelserna i serien med någon eftersom de flesta in läst ut böckerna och därför var livrädda för spoilers. Vilket jag har skrivit om tidigare när jag berättade om en av mina favoritpoddar Nerdette. Förra säsongen gjorde de sina recaps i samma flöde som sin vanliga podd men för denna säsong har det blivit en fristående podcast med ett eget flöde.

Det finns många saker med den här recaps-podden jag gillar men en av dessa är att de kommer från flera olika perspektiv – både ett nördperspektiv, ett story-perspektiv (alltså typ manusskrivande, dramaturgi osv), ett feministiskt perspektiv och samtidigt ett populärkultursperspektiv.

Åsikterna om GoT är många och splittrade, särskilt inom mer feministiska kretsar. Jag är en av dem som helt klart står på sidan att man kan både njuta av populärkultur men vara kritisk mot den/ha på genusglasögonen samtidigt. Vilket är ett perspektiv man kan säga att Nerdette RGoTwPS (egen förkortning) också antar även om deras fokus absolut inte ligger på att göra några “skriva-på-näsan” superanalyser. Det är kul och intressant lyssning helt enkelt.

De har också gjort helt fantastiska “patriarchy jingles” som de spelar när Peter Sagal säger något typiskt patriarkalt hehe. Tänk om man kunde ha sådana på ett knapptryck i vardagslivet?

Vill verkligen tipsa om den här podden om ni som jag älskar Game of Thrones! Ungefär 40% av behållningen med en ny säsong GoT för mig var att det också innebar en ny säsong av Nerdette RGoTwPS . Det säger en del.

 

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 13 times, 1 visits today)

4 Kommentarer

 1. FREEDOMtravel 24 maj, 2016 at 07:49

  Jag älskar oxå GoT. Tycker inte att kultur alltid kan vara politiskt korrekt, det blir tråkigt. Däremot är det bra om kultur väcker diskussion! Och trots att det finns andra sidor av myntet så finns det i alla fall starka kvinnliga karaktärer i serien tycker jag, vilket inte är fallet i alla populära filmer till exempel…

  Svara
 2. Sara i Åre 24 maj, 2016 at 16:55

  Jag försöker undvika serier eftersom jag blir fast och måste sträckkolla alla avsnitt och alla säsonger. För någon dag sedan började jag kolla GoT och nu har jag sett hälften. Jag kan inte hejda mig!

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 24 maj, 2016 at 17:06

   Känner igen det där! Börja aldrig kolla på Battlestar Gallatica.. det är den mest beroendeframkallande serien jag sett hittills tror jag.

   Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *