Det näst bästa med ny säsong av GoT: Nerdette Recaps

nerdette recaps game of thrones
Jag är en enorm Game of Thrones nörd. Jag har sett alla avsnitt (of course) och framförallt också läst alla böcker. Problemet under förra säsongen var därför att jag hade jättesvårt att diskutera händelserna i serien med någon eftersom de flesta in läst ut böckerna och därför var livrädda för spoilers. Vilket jag har skrivit om tidigare när jag berättade om en av mina favoritpoddar Nerdette. Förra säsongen gjorde de sina recaps i samma flöde som sin vanliga podd men för denna säsong har det blivit en fristående podcast med ett eget flöde.
Det finns många saker med den här recaps-podden jag gillar men en av dessa är att de kommer från flera olika perspektiv – både ett nördperspektiv, ett story-perspektiv (alltså typ manusskrivande, dramaturgi osv), ett feministiskt perspektiv och samtidigt ett populärkultursperspektiv.
Åsikterna om GoT är många och splittrade, särskilt inom mer feministiska kretsar. Jag är en av dem som helt klart står på sidan att man kan både njuta av populärkultur men vara kritisk mot den/ha på genusglasögonen samtidigt. Vilket är ett perspektiv man kan säga att Nerdette RGoTwPS (egen förkortning) också antar även om deras fokus absolut inte ligger på att göra några ”skriva-på-näsan” superanalyser. Det är kul och intressant lyssning helt enkelt.
De har också gjort helt fantastiska ”patriarchy jingles” som de spelar när Peter Sagal säger något typiskt patriarkalt hehe. Tänk om man kunde ha sådana på ett knapptryck i vardagslivet?
Vill verkligen tipsa om den här podden om ni som jag älskar Game of Thrones! Ungefär 40% av behållningen med en ny säsong GoT för mig var att det också innebar en ny säsong av Nerdette RGoTwPS . Det säger en del.
 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Det näst bästa med ny säsong av GoT: Nerdette Recaps”

  1. Jag älskar oxå GoT. Tycker inte att kultur alltid kan vara politiskt korrekt, det blir tråkigt. Däremot är det bra om kultur väcker diskussion! Och trots att det finns andra sidor av myntet så finns det i alla fall starka kvinnliga karaktärer i serien tycker jag, vilket inte är fallet i alla populära filmer till exempel…

  2. Jag försöker undvika serier eftersom jag blir fast och måste sträckkolla alla avsnitt och alla säsonger. För någon dag sedan började jag kolla GoT och nu har jag sett hälften. Jag kan inte hejda mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!