Nerdette nördar ned sig

nerdette podcast
En podcast som jag blev jätteglad när jag upptäckte vad Nerdette. Det är ett lite klyschigt namn, alltså att för att det är kvinnor som gör något så får det den franskklingande ”ette”-ändelsen (jmf Gadgette). Men bortse från det för det är verkligen där klyschorna slutar gällande denna fantastiska, feministiska, medvetna och smarta podcasten!
Upplägget är att programledarna Greta Johnsen och Tricia Bobeda intervjuar olika intressanta personer om deras nördiga yrken eller intressen. Det kan t.ex. vara författare till böcker om historiska personer, skaparna av podcasten Welcome to Nightvale och forskare inom smala ämnen. Det är rappa och roliga avsnitt.
Deras slogan är att det inte spelar någon roll vad du älskar utan hur mycket du älskar det. De menar också att nörd inte ska ses som ett adjektiv, alltså något man är, utan som ett verb. Nörda är något man gör helt enkelt. 🙂
En storfavorit för mig har varit ”Nerdette Recaps Game of thrones”, där de gjort avsnitt efter varje GoT-avsnitt (förra säsongen) där de gått igenom allting, spekulerat, utvärderat, diskuterat osv med Peter Sagal. Det jag älskade med de avsnittet var att de inte bara pratar om serien utan även har med böckerna i beräkningen (så ingenting för dig som vill undvika bok-spoilers). Men för mig som läst alla böckerna är det här PERFEKT. Har inte kunnat diskutera GoT med någon alls eftersom jag vetat för mycket pga böckerna. Nerdette blev verkligen en räddning och jag såg liksom lika mycket fram emot deras avsnitt som jag såg fram emot nya GoT-avsnitt. ❤️
Kan också avslöja att det finns ett avsnitt där jag (ja du läste rätt, yours truly) är med på ett hörn. De brukar nämligen ha med lyssnarna på ”telefonsvararen” för att ge tips och berätta egna erfarenheter m.m. (t.ex. nerd confessions). Jag spelade in mig själv och skickade in tips på att läsa ”Cirkeln”-serien efter att skaparen av Welcome to Nightvale rekommenderade lyssnarna att ta till sig kultur som kommer från andra länder än USA (han gillade t.ex. Roy Anderssons filmer – se där!).
Ps! Hur blogg-nördig var inte bilden jag tog till detta inlägg?!?! Jag är så stolt över mig själv och känner mig som freaking Sandra Beijer ?
Pps! Idag börjar #blogg100 så jag kommer att sätta en liten märkning längst ned på inläggen från och med nu så ni ser hur utmaningen fortskrider.
#1

4 reaktioner på ”Nerdette nördar ned sig”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering