Nerdette nördar ned sig Game of Thrones-recaps, historienördar, Star Trek och mycket mer.

nerdette podcast

En podcast som jag blev jätteglad när jag upptäckte vad Nerdette. Det är ett lite klyschigt namn, alltså att för att det är kvinnor som gör något så får det den franskklingande “ette”-ändelsen (jmf Gadgette). Men bortse från det för det är verkligen där klyschorna slutar gällande denna fantastiska, feministiska, medvetna och smarta podcasten!

Upplägget är att programledarna Greta Johnsen och Tricia Bobeda intervjuar olika intressanta personer om deras nördiga yrken eller intressen. Det kan t.ex. vara författare till böcker om historiska personer, skaparna av podcasten Welcome to Nightvale och forskare inom smala ämnen. Det är rappa och roliga avsnitt.

Deras slogan är att det inte spelar någon roll vad du älskar utan hur mycket du älskar det. De menar också att nörd inte ska ses som ett adjektiv, alltså något man är, utan som ett verb. Nörda är något man gör helt enkelt. 🙂

En storfavorit för mig har varit “Nerdette Recaps Game of thrones”, där de gjort avsnitt efter varje GoT-avsnitt (förra säsongen) där de gått igenom allting, spekulerat, utvärderat, diskuterat osv med Peter Sagal. Det jag älskade med de avsnittet var att de inte bara pratar om serien utan även har med böckerna i beräkningen (så ingenting för dig som vill undvika bok-spoilers). Men för mig som läst alla böckerna är det här PERFEKT. Har inte kunnat diskutera GoT med någon alls eftersom jag vetat för mycket pga böckerna. Nerdette blev verkligen en räddning och jag såg liksom lika mycket fram emot deras avsnitt som jag såg fram emot nya GoT-avsnitt. ❤️

Kan också avslöja att det finns ett avsnitt där jag (ja du läste rätt, yours truly) är med på ett hörn. De brukar nämligen ha med lyssnarna på “telefonsvararen” för att ge tips och berätta egna erfarenheter m.m. (t.ex. nerd confessions). Jag spelade in mig själv och skickade in tips på att läsa “Cirkeln”-serien efter att skaparen av Welcome to Nightvale rekommenderade lyssnarna att ta till sig kultur som kommer från andra länder än USA (han gillade t.ex. Roy Anderssons filmer – se där!).

Ps! Hur blogg-nördig var inte bilden jag tog till detta inlägg?!?! Jag är så stolt över mig själv och känner mig som freaking Sandra Beijer 👏

Pps! Idag börjar #blogg100 så jag kommer att sätta en liten märkning längst ned på inläggen från och med nu så ni ser hur utmaningen fortskrider.

#1

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 8 times, 1 visits today)

4 Kommentarer

  1. Sandra 2 mars, 2016 at 08:52

    Tack snälla för podcasttipset, känns verkligen som något för mig 😀

    Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *